Jei susitinka du skirtingo išsilavinimo žmonės (nors tikriausiai čia geriau derėtų sakyti - kultūringumo), situacija gali ir nelengva būti.. Jei žmogus neturi išsilavinimo - nebūtinai jis kvailas, bet jei žmogus keiksmažodžių daugiau moka nei lietuviškų žodžių, jei tu jį kvieti į spektaklį, o jis sako - tu ką, durna, geriau varau su draugeliais prisigert (ten gi linksmiau)... Aišku, čia tik pora pavyzdžių, bet kartais tokios "kultūros" gali būti ir aukštąjį išsilavinimą turintis žmogus (juk ir ten ne visi su pagyrimu baigia, ypač šiandieniniais laikais kai bet kas gali aukštojoj studijuot)... Didžiausias skirtumas bet kokiu atveju yra pagarbos vienas kitam klausimu - kartais pernelyg "protinga" dama gali vyrui nuolat priminti, koks jis kvailas... nors - didesnė kvailė ta, kuri ištekėjo už to kvailio
Aš tai labai dažnai pastebiu, kad neraštingas vyras (kuris nemoka taisyklingai rašyti savo gimtąja kalba), yra žemesnio intelekto. NEžinau kodėl, bet turiu kelis pavyzdžius savo gyvenime ir tai labai sutapo. Atrodo susipažįsti su žmogum, matai, kad jis nemoka rašyti, bet galvoji "ai, juk ne tame esmė.... " .. o vėliau pamatai, kad ne tik rašyti, bet ir normaliai bendrauti jis nemoka .. Tai va. Dbr pamačius, kad žmonės (tiek vyrai, tiek moterys), kurie kiekvienam žodyje daro klaidas, t.y. rašo taip kaip taria su kaimietišku akcentu, iškart man aišku, kad menko išsilavinimo žmogelis 
Su tokiais aš nesutariu, iškart pradedu pyktis
Gyvenant su tokiu vyru svarbu nesupanašėti
Manasis nėra nekultūringas , bet buvę atvejų kai leptelna ką nors tookio
Laikui bėgant tie "sparnuoti leptelėjimai" baigėsi
QUOTE(nirvana @ 2008 08 29, 12:13)
Aš tai labai dažnai pastebiu, kad neraštingas vyras (kuris nemoka taisyklingai rašyti savo gimtąja kalba), yra žemesnio intelekto. NEžinau kodėl, bet turiu kelis pavyzdžius savo gyvenime ir tai labai sutapo. Atrodo susipažįsti su žmogum, matai, kad jis nemoka rašyti, bet galvoji "ai, juk ne tame esmė.... " .. o vėliau pamatai, kad ne tik rašyti, bet ir normaliai bendrauti jis nemoka .. Tai va. Dbr pamačius, kad žmonės (tiek vyrai, tiek moterys), kurie kiekvienam žodyje daro klaidas, t.y. rašo taip kaip taria su kaimietišku akcentu, iškart man aišku, kad menko išsilavinimo žmogelis 
Šioj vietoj norėčiau paprieštarauti. Mano vienas geras draugas (ne vyras ir ne vaikinas) rašydamas daro labai daug klaidų, bet jo intelektas tikrai nėra žemas.Daug kuo domisi (kompiuteriais, astrologija, medicina) ir šiaip yra labai jautrus ir geras žmogus. Na aišku gal čia išimtis iš taisyklės. Bet nesugretinčiau bloga lietuvių kalbos rašyba =žemas intelektas
QUOTE(Aistulis.oho @ 2008 08 29, 13:34)
Šioj vietoj norėčiau paprieštarauti. Mano vienas geras draugas (ne vyras ir ne vaikinas) rašydamas daro labai daug klaidų, bet jo intelektas tikrai nėra žemas.Daug kuo domisi (kompiuteriais, astrologija, medicina) ir šiaip yra labai jautrus ir geras žmogus. Na aišku gal čia išimtis iš taisyklės. Bet nesugretinčiau bloga lietuvių kalbos rašyba =žemas intelektas
niu aš ir nesakau, kad mano tie sutikti "neraštingi" buvo blogi.
Atvirkščiai, labai jautrios sielos, geri, paslaugūs, bet kažkas juose ne taip. Jie domisi tam tikrais dalykais, bet nieko nesupranta [pvayzdžiui] apie politiką, apie rimtas problemas gyvenime. Jų problemos tokios netgi ne vyriškos sakyčiau, o vaikiškos. Nu bet čia taip trumpai nepaaiškinsi, neanalizavau aš jų, nes man jie neįdomūs
visų pirma išsimokslinimą reikia atskirti nuo išsilavinimo. Aukštasis mokslas be abejo duoda savo pliusų, tačiau viskas priklauso nuo paties žmogaus, nuo aplinkos, kurioje jis augo, subrendo ir pan. Jeigu labiau išsilavinęs žmogus, kuris domisi įvairiais dalykais, skaito daug knygų ir visaip kaip plečia savo akiratį - t.y. nori lankytis parodose, teatruose, keliauti ir pan., šeimoje neranda bendraminčio - tada labai blogai...
O del raštingumo - čia kaip pažiūrėsi, skubedamas gali privelti klaidų - svarbiausia žinoti kaip jas ištaisyti
O del raštingumo - čia kaip pažiūrėsi, skubedamas gali privelti klaidų - svarbiausia žinoti kaip jas ištaisyti
QUOTE(salvadore @ 2008 08 29, 22:07)
aš šnekėjau apie nežinojimą kaip jas ištaisyti
Kaip būtų parasta, liepi parašyti diktantą ir baigtas kriukis. Ale mano gyvenime pasitaikė tokių asabų, kurie taisyklingai rašo, daigstyte daigsto savo mintys popieriaus lape, bet gyvenime yra šunsnukiai, kurie apgaudinėja žmonas, nesąžiningi ir t.t.
Domisi kitais dalykais... Va ir yra tame šeimos esmė, kad su laiku pradeda domėtis kartu įvairiais dalykais, jūs vyro, vyras jūsų ir taip vienas kitą papildot. Pagaliau, užsiimkite kai kurių vyro spragų glaistymu, o jis lai jūsų spragas užpildo, juk neesate 100 proc. tobula, be priekaištų, bendras darbas suartina. Svarbiausia meilė ir noras, o visa kita tai tik šiaip, tampa aktualu kai išblėsta jausmai, arba jų net nebuvo.
Domisi kitais dalykais... Va ir yra tame šeimos esmė, kad su laiku pradeda domėtis kartu įvairiais dalykais, jūs vyro, vyras jūsų ir taip vienas kitą papildot. Pagaliau, užsiimkite kai kurių vyro spragų glaistymu, o jis lai jūsų spragas užpildo, juk neesate 100 proc. tobula, be priekaištų, bendras darbas suartina. Svarbiausia meilė ir noras, o visa kita tai tik šiaip, tampa aktualu kai išblėsta jausmai, arba jų net nebuvo.
QUOTE(Moonte @ 2008 08 30, 10:56)
Pagaliau, užsiimkite kai kurių vyro spragų glaistymu, o jis lai jūsų spragas užpildo, juk neesate 100 proc. tobula, be priekaištų, bendras darbas suartina. Svarbiausia meilė ir noras, o visa kita tai tik šiaip, tampa aktualu kai išblėsta jausmai, arba jų net nebuvo.
o ką daryt, kai vyras sako, kad yra toks koks yra su visais savo trūkumais ir jei tau nepatinka, tai labai gaila, bet jis nesiruošia keistis. MAn atrodo daugumai vyrų vyriškasis ego neleidžia, kad moteris jį auklėtų..
QUOTE(nirvana @ 2008 08 30, 10:09)
o ką daryt, kai vyras sako, kad yra toks koks yra su visais savo trūkumais ir jei tau nepatinka, tai labai gaila, bet jis nesiruošia keistis. MAn atrodo daugumai vyrų vyriškasis ego neleidžia, kad moteris jį auklėtų..
O kam yra diplomatija, juk ne visada reikia tiesiai ir šviesiai į akis. O jums patiktų jei jūs kas auklėtų, man ne, bet man labai patiktų, jei kas nors paprašytų pagalbos, kad padėčiau. Pati kartais prašau vyro pagalbos, kartais jos net nereikia, prisipažįstu, kad sužaidžiu ta korta, taip parodau jam, kad neesu tokia jau tobula ir sudarau sąlygas jam kreiptis į manę. Yra daug niuansų, mes skirtingi, bet kiekvienam galima rasti raktelį jei ieškai. Na žinoma yra tokių, kurie nori iškarto ir tobulo, bijau nuvilti, tokių gyvenime nėra, kartais reikia pastangų šlifuojant. Ale taip faina suvokti, kad tai tavo pastangų rezultatas.
QUOTE(nirvana @ 2008 08 29, 13:09)
niu aš ir nesakau, kad mano tie sutikti "neraštingi" buvo blogi.
Atvirkščiai, labai jautrios sielos, geri, paslaugūs, bet kažkas juose ne taip. Jie domisi tam tikrais dalykais, bet nieko nesupranta [pvayzdžiui] apie politiką, apie rimtas problemas gyvenime. Jų problemos tokios netgi ne vyriškos sakyčiau, o vaikiškos. Nu bet čia taip trumpai nepaaiškinsi, neanalizavau aš jų, nes man jie neįdomūs
nu negaliu nesutikti. šiaip atrodytų, kas čia tokio, rašyti nemokėti gali, bet kitus dalykus gerai išmanyti. bet ir aš esu susidūrusi su tokiu asmeniu, kuris rašydamas daro labai daug gramatikos ir sintaksės klaidų. vat irgi viskuo domisi, labai daug skaito, gilinasi, šneka, bet trūksta kažkokio ryšio tose kalbose, kažkaip nesugeba priimti to, ką sužino. žinot, galvoju, gal čia paprasčiausia logikos stoka. visgi tie kableliai ir nosinės yra daugiau logikos klausimas, o jeigu jos nėra, tai ir nesigauna sudėlioti, pavyzdžiui, kablelį po "kad" deda.
QUOTE(nirvana @ 2008 08 30, 10:09)
O kodel tik vyrai nerastingi ir neatitinkantys standartu? Moteru irgi tokiu buna. Argi ne?