Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(nenaudele @ 2006 08 24, 14:48)
Seniai skaitau jūsų pasisakymus abiejose skydliaukės temose.Man taip pat hipofunkcija.2000 m. išoperavo dalį skydliaukės(liko 3g vienoje pusėje),taip pat 2 didžiulius auglius,turinčius savą kraujotaką.Iki to laiko nebuvau nieko girdėjusi apie skydliaukę ar pan.Endokrinologų rankose atsidūriau netyčiom,kai sutinau ir echoskopija parodė cistą antinksčiuose.Bet antinksčiai dar ir dabar palikti ramybėje,nes ėmėsi mano skydliaukės,ekstra operacija,nes punkcijos ir kiti tyrimai rodė,kad augliai piktybiniai.Ačiū dievui operacijos metu paaiškėjo,kad vėžio nėra.Mane išrašė namo,jokių hormonų neskyrė.Jaučiausi tragiškai.Visada pavargusi,o ir svoris.Jau prieš operaciją per kokius 3 mėn. priaugau apie 20 kg,o dirbau tą patį darbą,ir valgiau taip pat.Taip iš normalios 31m moters(168/66)virtau drambliu,sveriančiu 83-85 kg.Nuvažiavus į Kauno klinikas.endokrinologė(net pavardės neprisimenu)aprėkė,ko čia važinėju ir trukdau,tipo jau išoperuota ir sveika.Laimė,kad G.Kazanavičius atsidarė savo kliniką,gavau iš jo laišką ir nuvažiavau.Tad dabar aš jau oo kiek metų gydausi ir vargstu.Visko būna.Jau atrodo gerai,hormonai normoj...nevažiuoju kokį laiką,ir vėl pablogėja.Dabar vėl pradėjo augti svoris siaubingai.Per dieną pasunkėju 3-5kg,ryte1-2 kg lieka.Tai praeitą savaitę nulėkiau pas GK,padarė tyrimus.Ir paskyrė tiroksino,kaip visada 100 mg,o naujai išrašė Thybon ir metformin.Gal kuri gėrėte tokią kombinaciją?Ar susitvarkė svoris,nes jai taip augs ir toliau,tai greitai sversiu šimtą ar daugiau,kol susprogsiu.Atrodau kaip apsirijėlė.Jau net  kompleksą įsivariau,valgau ir jaučiu baisią kaltę,lyg kokia nusikaltėlė būčiau.Prieš 2 metus gėriau Reductil,tai labai turėjau didelį efektą,svoris nukrito iki 74 kg.Ir nepriaugau iki šios vasaros.Bet bijau jį gerti,nes tada gėriau 3 mėnesius ir mečiau,nes jaučiau siaubingą kartumą burnoje.Nu,nepykit,kad tiek daug parašiau.Laikykitės visos,jūs dar tokios jaunutės,apie vaikučius svajojate.Tikiuosi,kad viskas jums gerai.Aš prieš jus visiška senė 37 metų,ir vaikinai jau mano paauginti.Laikykitės panelės,viskas bus OK  thumbup.gif

Labas 4u.gif ,jungiuosiu ir as prie jusu.Labai gerai ,kad cia jus radau! Vargstu ir as su savo skydliauke.Pirma kart kai pas Kazanaviciu nuejau tai vos is klumpiu neiskritau isgirdus diagnoze,o ejau tik profilaktiskai doh.gif
Nenaudele,as geriau thybona su metmorfinu.Nukrito turputi svoris.Tik trumpai as ji geriau-menesi,ne LT esu doh.gif taip ir isvaziavau su menesio norma.Bet rezultatas ir po menesio matyti buvo,nezinau kiek tu ji gerei?Man jis reductili irgi siule,bet kazkaip persigalvojau,noriu nestuke.gif ,tai kazkaip man tokie vaistai nelabai gundanciai pasirode,nors velnias dabar zino,gal kaip tik i gera butu iseje.Baisu buvo ir pusmeciui pirktis,gal nebutu tike.Dabar geriu thybona ir dexamethason,kilogrameliai auga doh.gif Kiek skaiciau vaistu anotacijas,thybon gali sumazint,dexamedas didina...

Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2007 04 02, 23:38)
Labas  4u.gif ,jungiuosiu ir as prie jusu.Labai gerai ,kad cia jus radau! Vargstu ir as su savo skydliauke.Pirma kart kai pas Kazanaviciu nuejau tai vos is klumpiu neiskritau isgirdus diagnoze,o ejau tik profilaktiskai  doh.gif
Nenaudele,as geriau thybona su metmorfinu.Nukrito turputi svoris.Tik trumpai as ji geriau-menesi,ne LT esu doh.gif  taip ir isvaziavau su menesio norma.Bet rezultatas ir po menesio matyti buvo,nezinau kiek tu ji gerei?Man jis reductili irgi siule,bet kazkaip persigalvojau,noriu  nestuke.gif ,tai kazkaip man tokie vaistai nelabai gundanciai pasirode,nors velnias dabar zino,gal kaip tik i gera butu iseje.Baisu buvo ir pusmeciui pirktis,gal nebutu tike.Dabar geriu thybona ir dexamethason,kilogrameliai auga  doh.gif Kiek skaiciau vaistu anotacijas,thybon gali sumazint,dexamedas didina...

labas labas! drinks_cheers.gif
nelabai as supratau kaip tau ten tuos vaistus paskyre? thybona ir metmorfina? o thyroxino ne? o kas tas dexamethason smile.gif
beje, o as thybono jau beveik pora savaiciu kaip negeriu. vien tiroksina dabar geriu ir jauciuosi, mano manymu, daug geriau...tikiuosi, ir toliau tik geres ax.gif
Atsakyti
Mergaitės, o ar yra tarp jūsų šiuo arba artimiausiu metu planuojančių vaikelį?
Pamenu, buvo nemažai klausimų ir baimių dėl pastojimo... Įdomu, kaip jums sekasi ar nesiseka pastoti 4u.gif Pas mane dar TTH apie 40, noriu susireguliuoti ir labai ilgai netempus kibti "į darbus" blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulyčiukas @ 2007 04 03, 15:01)
Pamenu, buvo nemažai klausimų ir baimių dėl pastojimo... Įdomu, kaip jums sekasi ar nesiseka pastoti 4u.gif  Pas mane dar TTH apie 40, noriu susireguliuoti ir labai ilgai netempus kibti "į darbus" blush2.gif  ax.gif

as pastojau kai TTH susitvarke smile.gif bet pries tai pusantru metu "laisvo" gyvenimo nedave jokiu rezultatu. Dabar mano mazei beveik metai wub.gif . Visa nestuma geriau L tyroxina.
Atsakyti
QUOTE(Saulyčiukas @ 2007 04 03, 16:01)
Pamenu, buvo nemažai klausimų ir baimių dėl pastojimo... Įdomu, kaip jums sekasi ar nesiseka pastoti 4u.gif  Pas mane dar TTH apie 40, noriu susireguliuoti ir labai ilgai netempus kibti "į darbus" blush2.gif  ax.gif

as vis nedrasiai bandau suplanuot nestuke.gif, bet pasakyt ar sunkiai ar nesunkiai tai nelabai galeciau g.gif
o pala ka tas tth reiskia? cia juk ne apie tsh kalba eina, ane?
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2007 04 03, 15:39)
as vis nedrasiai bandau suplanuot  nestuke.gif, bet pasakyt ar sunkiai ar nesunkiai tai nelabai galeciau  g.gif
o pala ka tas tth reiskia? cia juk ne apie tsh kalba eina, ane?

TTH=TSH
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2007 04 03, 16:39)

doh.gif ax.gif
bet tai pas tave saulyciuk tas 40 tai gerokai per daug doh.gif, o tai kiti skaiciukai kokiam tada lygyje? labai mazi, ane? g.gif
Atsakyti
kai as pastojau tai mano TTH buvo irgi neidealus apie 7(kai laboratorijoje kur nuolat tikrinuosi normo 0.2-4)...bet is karto padidinau Ltiroxino kieki ir greitai susitvarke smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulyčiukas @ 2007 04 03, 14:01)

yra yra ax.gif kol kas nelabai sekasi,pastojau po 3 menesiu "darbu",bet deja nesekmingai,baigesi persileidimu verysad.gif vel dirbam ax.gif ,siandien testuka nusipirkau,nu nieko rupuziokas neparode,gal dar per anksti truputi.TTH pas mane 1,04.Bet anksciau testosterono norma dvigubai virsijo,ir LA1 dvigubai(tiksliai nzn kas tas LA1) Uztat matyt tas dexamethoson man dar pripaisytas.O baimiu del pastojimo tai yra,jei persileidimas ivyko del hormonu,tai baisu ,kad sekantis nestumas nesibaigtu taip kaip pirmas verysad.gif Buvau cia pas gydytojus nuejus,hormonu tyrima padaryt,tai sako ko cia atejai palygimu su paskutinias lietuvoj darytais ir pasiule LT apsilankyt del konsultacijos,nes pakomentuot nieko negalejo. doh.gif Baisu.

nelabai as supratau kaip tau ten tuos vaistus paskyre? thybona ir metmorfina? o thyroxino ne? o kas tas dexamethason

is pat pradziu thybona su dexamethason,o po to ir metformina.Beje metformina pavartojus menesi ir pastojau.dexamethason irgi hormonas,tik sintetinis.veikia kartu su thybonu,norint sureguliuot lytinius hormonus.zodziu,gydo nuo nevaisingumo.ieskojau informacinio lapelio,bet matyt ismeciau jau,tai labai daug negaliu papasakot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo T.P.Keberiokst: 03 balandžio 2007 - 20:53
QUOTE(inc @ 2007 04 03, 16:00)
bet tai pas tave saulyciuk tas 40 tai gerokai per daug doh.gif, o tai kiti skaiciukai kokiam tada lygyje? labai mazi, ane?

žinau, kad ryškiai per daug verysad.gif užtat ir stengiuosi dabar sąžiningai tiroksiną gerti, o tai būdavo leidžiu sau kurį rytą ir visai jį pamiršt blush2.gif
kaip bebūtų keista, visi kiti mano rodmenys yra visiškai normalūs rolleyes.gif Ir mane kai kiekvieną kartą apžiūri gydytoja, paspaudo skydliaukę, paklauso širdelę, spaudimą, tai ji negali patikėti, kad pas mane TSH toks aukštas, nes išoriškai atrodo absoliučiai viskas tvarkoje doh.gif ir aš to TSH absoliučiai nejaučiu ax.gif

QUOTE(Ikulia @ 2007 04 03, 16:06)
kai as pastojau tai mano TTH buvo irgi neidealus apie 7(kai laboratorijoje kur nuolat tikrinuosi normo 0.2-4)...bet is karto padidinau Ltiroxino kieki ir greitai susitvarke

pas mane, kai pastojau irgi TTH buvo 9. Labai labai pergyvenau. Pamenu, jau tada man gydytojas pasakė, kad drąsiai nešiočiau tą vaikiuką, nes ir taip su mano liga pastoti sunku. Užtai dabar ir klausiu, kaip jums sekasi, nes ko tais nuojauta, kad su antru taip lengvai viskas nepavyks unsure.gif bet turbūt reikia tokias mintis mesti šalin ir neįsikalbėti sau bėdos cool.gif
svarbiausia, po gimdymo Tiroksiną buvau taip apleidus, kad pas mane TSH buvo daigiau nei 100 blink.gif Gydytoja pamačius tyrimo rezultatus puolė man net skambinti (mano tel. pasikeitęs buvo), ir ji labai susirūpino. O aš nepasakyčiau, kad būčiau kažką labai blogo jautus doh.gif Labai tada išsigandau ir susiėmiau dabar. Dabar reikia 'imtis' iki galo rolleyes.gif

QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2007 04 03, 20:46)
yra yra ax.gif  kol kas nelabai sekasi,pastojau po 3 menesiu "darbu",bet deja nesekmingai,baigesi persileidimu verysad.gif vel dirbam  ax.gif ,siandien testuka nusipirkau,nu nieko rupuziokas neparode,gal dar per anksti truputi.TTH pas mane 1,04.Bet anksciau testosterono norma dvigubai virsijo,ir LA1 dvigubai(tiksliai nzn kas tas LA1) Uztat matyt tas dexamethoson man dar pripaisytas.O baimiu del pastojimo tai yra,jei persileidimas ivyko del hormonu,tai baisu ,kad sekantis nestumas nesibaigtu taip kaip pirmas verysad.gif Buvau cia pas gydytojus nuejus,hormonu tyrima padaryt,tai sako ko cia atejai palygimu su paskutinias lietuvoj darytais ir pasiule LT apsilankyt del konsultacijos,nes pakomentuot nieko negalejo.

console.gif laikau kumščius už teigiamą testuką wub.gif
Tik dar norėčiau pasakyti, kad negalvotum, jog persileidimas įvyko būtinai dėl hormonų. Statistiškai persileidžia kas penkta moteris (yra nemažai ir tokių, kurios net nežino, kad persileido, palaiko tai mėnesinėm unsure.gif ) dėl įvairiausių patiems medikams nežinomų priežasčių (natūrali atranka tikriausiai unsure.gif ). Tad nusiramink ir lauk toliau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulyčiukas @ 2007 04 04, 06:37)

svarbiausia, po gimdymo Tiroksiną buvau taip apleidus, kad pas mane TSH buvo daigiau nei 100 blink.gif Gydytoja pamačius tyrimo rezultatus puolė man net skambinti (mano tel. pasikeitęs buvo), ir ji labai susirūpino. O aš nepasakyčiau, kad būčiau kažką labai blogo jautus  doh.gif Labai tada išsigandau ir susiėmiau dabar. Dabar reikia 'imtis' iki galo rolleyes.gif

As irgi tokia visa "ant sparnu" buvau po gimdymo, kad irgi apleidau si reikala ir supratau,kad kazkas negerai tik tada kai vel dingo jau atsiradusios po gimdymo menesines. Tada nulekiau tyrimus daryti, o ten doh.gif Griebiau tabletes ir per pora menesiu vel viskas tvarkoj. Darau tyrimus kas 3 menesius ir geriu L tiroxina.
Linkiu visoms sekmes nestuke.gif
Atsakyti
Mano gydytojas prisakė kad geriant tiroxina svarbu nedaryti pertraukų ir nepamiršti kasdien išgerti, nes tada gali vėl viskas išsiderinti. Man beje irgi taip buvo, pamiršau 3 dienas išgerti ir iš karto organizmas davė suprasti kad kažkas negerai, o ir tyrimai blogesni buvo. Kai vėl griežtai pradėjau gerti kasdien, vėl daugmaž viskas susitvarkė rolleyes.gif
Dabar jau aš susiėmiau ir kiekvienas rytelis prasideda nuo vaistukų gėrimo drinks_cheers.gif , čia mum kaip ritualas gaunasi biggrin.gif
Atsakyti