Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

Sveikos mirksiukas.gif
Snd buvau pas endokrinologa, tai man israse L - Thyroxin 50mg po 1 tablete. As kazkaip net nepaklausiau gydytojos (nes labai jaudinausi ir bijojau eit doh.gif ), tai kas pas mane yra: hipohunkcija ar hyperfuncija. bet kadangi israse L - Thyroxin, tai pasiskaicius jusu pasnekesius, sakau gal man hipofuncija ? g.gif . Zodziu pas mane yra mazgelis 8 mm, ir dar zinau viena tyrima TTH - 4.34.
Man dabar didziausia baime iskilo, kad paskaiciau kad nuo L - Thyroxin dideja svoris !!!! verysad.gif o as jo turiu pakankamai blush2.gif . Jetau kaip bijau pradeti gerti tuos vaistus... O po kiek laiko jums tas svoris jau pradejo dideti, kiek laiko pavartojus, jis jau pastebimas? g.gif pasidalinkite savo mintimis 4u.gif
Atsakyti
Sveikute prisijungusi 4u.gif
O tau iškart nuo pirmos dienos liepė gert po vieną tbl?
Kiek žinau pradžioje mažesnė dozė visada būna...
Atsakyti
Taip nuo pirmos dienos po 1 tablete... o cia jau skaitosi nemaza doze? schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Jollkutt @ 2007 03 27, 09:38)
Taip nuo pirmos dienos po 1 tablete... o cia jau skaitosi nemaza doze?  schmoll.gif

Na aš geriu irgi po 1 tbl 50mg. Normali dozė, tik su kiek esu bendravusi, sergančių ta liga, visoms pradžioj skiria po puse ir dididna palaipsniui iki reikiamos dozės. Bet aš ne gydytoja, nežinau. Aš pirmas aštuonias dienas gėriau po pusę tbl, ir gydytojas tą sakė ir vaistininkė ir tada perėjau prie 1tbl.
Anotacijoje rašoma:
"Vartojimo būdas
Individuali paros dozė turi būti paskirta, atlikus laboratorinius ir
klinikinius tyrimus. Nustatant medikamento dozes, ypač reikia atsižvelgti
į vyresnio amžiaus pacientus, ligonius su didelio laipsnio skydliaukės
hipofunkcija ir nėščias moteris, nes pastarosioms yra padidėjęs hormonų poreikis.
Esant skydliaukės hipofunkcijai,gydymo pradžioje suaugusiems pacientams
skiriama nuo 0,5 iki 2 tablečių per dieną , vėliau, nurodžius gydytojui,
dozė didinama kas 2-4 savaitės 0,5 iki 1 tabletės , kol pasiekiama dienos
dozė nuo 125 iki 250 µg"
Atsakyti
aš irgi pritariu, kad geriau pradėt nuo pusės dozės. taip organizmas lengviau adaptuosis.
Atsakyti
Tai ka dabar daryti ? g.gif pasimetus... o gal gerti bent jau savaite po 0,5 tbl, o paskui pereiti prie 1 tbl? ka manote ?
Atsakyti
taip. taip ir padaryk mirksiukas.gif
nepergyvenk, tikrai blogiau nebus!
Atsakyti
Man tp liepe pradeti nuo 0.25 mg, taciau, kas idomiausia, po menesio TTh pasidare 2.06, kas yra kaip ir norma, taciau, pagal paskutinio gydytojo pastebejima - tai nera norma esant siai ligai! Zodziu, netgi norma traktuojama skirtingai, dabar prirashe po 0.5 mg thyroxino, o priesh vartodama ta 0.5mg, savarankishkai pageriau 2 savaites puse ir ketvirti tabletes, t.y. 0.375..smile.gif
Atsakyti
Nu tada rytoj gersiu po 0,5 tabl, nu tikiuosi blogiau nebus 4u.gif
o kaip jum mergaites su svoriu vartojant tos vaistukus? g.gif
Atsakyti
jau sakiau anxciau, bet tikrai noreciau tave nuraminti - kaip sveriau 54, taip ir sveriu... o vartoju thyroxina jau 5 men.. teorishkai juk jis turetu pagreitinti tavo medziagu apykaita, ir svoris turetu netgi kristi. Ir nelabai suprantu, kodel kai kurioms jis dideja (pfiu pfiu pfiu per kairi peti:)
Atsakyti
Aš irgi per 4mėn nei numečiau svorio nei priaugau.
Teoriškai tiroxinas greitina medžiagų apykaitą, bet tuo pačiu ir kelia apetitą (taip man aiškino). Todėl nereikėtų daugiau valgyti ir svorio tikrai nepriaugsi.
Po paskutinio tyrimo pas mane hormonų irgi kaip ir norma, bet dozę vistiek paliko tą pačią.
Atsakyti
Nu tada mane lb nuraminot 4u.gif nenoriu tarpti drambliuku mirksiukas.gif
Aciu visoms !!!
Atsakyti