Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Linax @ 2007 09 03, 10:20)
Pas mane taip pat svoris nei didėja, nei mažėja kai pradėjau gerti tiroxiną. jau bus 2 metai kai geriu.
Bet va tie mazgai tai neduoda man ramybės. Gydytojas į juos kaip ir nekreipia didelio dėmesio, nežinau kodėl. Rasti rado, bet  toliau ir netiria  g.gif

QUOTE(kuuzia @ 2007 09 03, 12:55)
Aš irgi labiausiai tai noriu, kad tas svoris susinormalizuotų, tiesiog nustotų augti daugiau.
O tu dėl mazgiukų Linax gal nueik dar pas kokį kitą endokrinologą pasikonsultuoti?

Man daro echo ir irgi nieko nesako apie mazgelius. Tiesiog, patvirtina ju egzistavima ir viskas g.gif
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2007 09 03, 11:55)
Aš irgi labiausiai tai noriu, kad tas svoris susinormalizuotų, tiesiog nustotų augti daugiau.
O tu dėl mazgiukų Linax gal nueik dar pas kokį kitą endokrinologą pasikonsultuoti?

Na įdomiausia tai, kad aš jau ir taip pas trečią lankausi. Pirmas rado mazgelius, bet nieko nedarė, antras nieko iš viso nedarė, nei tyrimų nei echo, o trečias atrodė kaip ir nieko (ir tyrimus dažnai kartoja, ir vaistų dozes reguliuoja), tik kad dėmesio nekreipia į mazgelius g.gif , tai net nežinau ar pas ketvirtą bandyti. Bet jau kaip man atsibodo tie daktarai doh.gif Bet kad nebūtų paskui per vėlu, nežinau, pasimetus aš visai verysad.gif
Atsakyti
Mane irgi pykina nuo kiekvieno ėjimo pas daktarus, žinau, kad jie stebuklų nepadaro ir nepadarys, bet labai norisi, kad padarytų, ištirtų, paskirtų vaistus, taip, kaip gali geriausia. Labai baisu užtaikyti ant visiškai nekompetetengo gydytojo.
Pirmą kartą buvau pas vieną endokrinologę, lyg ir tikrai nebloga moteriškė pasitaikė, gan griežta, bet labai daug ką išaiškino, papasakojo, bet kai pasakiau, kad vartoju antidepresantus, man liepė juos mesti. Visa gera nuomonė apie ją žlugo akimirksniu. Juk ne šiaip aš tuos vaistus geriu. Mielu noru tuoj pat nustočiau gerti, bet čia lygiai taip pat, kaip man kitas gydytojas pasakytų nustok gerti L-Tyroxiną.
Apie tai dar nekalbėjau su Kazanavičiumi. Durnai padariau, bet iš tikrųjų bijau tokios priešiškos nuomonės sad.gif
Atsakyti
As priduodu krauja tyrimams kas 3-4 menesius. Man nieks nesake taip elgtis, bet is daktares kalbos supratau, kad L-tyroxino doze veiksminga 3 men. ir toliau galima ziuret: mazint ja ar didint...Bet kai paskutini syki pries savaite buvau pas endokrinologe, ji pareiske, kad as elgiuosi visiskai nenormaliai, nes tyrima (TSH,FT4) reikia daryt tik karta per metus...
g.gif Ka jus zinote apie tai?
Atsakyti
Man endokrinologas irgi liepė darytis TTh maždaug kas 4 mėn. Turint tokią ligą kaip tiroiditas (o ypač autoimuninis), 1 tyrimas per metus manau yra mažai. O čia labai teisinga nuomonė kad tiroksino dozė "galioja" apie 3 mėn, nes po to organizmas ir pati skydliaukė tarsi pripranta prie jos ir pradeda kitaip reaguoti, todėl reikia kartoti tyrimus dažniau. Na bent jau man taip aiškino. O kaip iš tikrųjų tai nežinau.
Atsakyti
Ishkelsiu tema i pavirshiu smile.gif
Ka jus manot apie jodo vartojima - ankstesne gydytoja patare jo vengti, o ish kitu girdejau, kad kaip tik reikia kuo daugiau vartoti - prisipirkti juros kopustu, joduotos druskos ir pan. kaip jus elgiates?..
Atsakyti
As tai irgi tikrai esu girdejusi, kad reikia naudoti daugiau produktų, kuriuose yra jodo.Dabar tiksliai neprisimenu, bet man Kauno klinikų ir gydytojai tai patarė. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Linax @ 2007 09 04, 14:27)
Man endokrinologas irgi liepė darytis TTh maždaug kas 4 mėn. Turint tokią ligą kaip tiroiditas (o ypač autoimuninis), 1 tyrimas per metus manau yra mažai. O čia labai teisinga nuomonė kad tiroksino dozė "galioja" apie 3 mėn, nes po to organizmas ir pati skydliaukė tarsi pripranta prie jos ir pradeda kitaip reaguoti, todėl reikia kartoti tyrimus dažniau. Na bent jau man taip aiškino. O kaip iš tikrųjų tai nežinau.

na kažin ar nebegalioja?!
aš pvz., tyrimus darausi reaguodama į savo savijautą. jei viskas čiki, tai nieko ir nedarau... rolleyes.gif

QUOTE(Maja maja @ 2007 09 20, 18:20)
Ka jus manot apie jodo vartojima - ankstesne gydytoja patare jo vengti, o ish kitu girdejau, kad kaip tik reikia kuo daugiau vartoti - prisipirkti juros kopustu, joduotos druskos ir pan. kaip jus elgiates?..

šiuo metu atskirai nenaudoju, bet irgi patyriau, kad endokrinologai nesutaria kaip geriau daryti. buvo man, kad papuoliau skydliaukės pablogėjimo metu pas gydytojus Vokietijoje, tai jie man ir vaistų dar pridėjo. vieni buvo ir su jodu jau iškart, tai jiem man patarė, kad kai jau baigsiu "Jodtirox" (čia tiroksinas, bet su jodu), tai gerdama L-tiroksiną turėčiau daugiau produktų su jodu vartoti...
o Lietuvoje kai paklausiau ar papildomai vartoti, tai sakė nee. mat užteks ir tiroksino biggrin.gif
Atsakyti
Eisiu kt savaite pas gydytoja, reikes paklausti, kaip cia su tuo jodu.. teorishkai viena ish skydliaukes ligu atsiradimo yra jodo trukumas Lietuvos dirvozemyje, maiste ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2007 08 31, 15:08)
Del svorio...deja-deja, man kaip priaugo taip ir liko...

QUOTE(kuuzia @ 2007 08 31, 15:51)
Man tai labai baisu, jau ne tai, kad jis priaugo, bet tai, kad jis nenusistovi.

QUOTE(Maja maja @ 2007 08 31, 16:08)
teorishkai tiroxinas turi pagreitinti medziagu apykaita, taigi, ir sumazinti svori.

Man sakė gyd., kad pradėjus gerti tiroxina, svoris kris. Bet nei kiek nenukrito. Geriu jau virš metų sad.gif geriu po 1 tabletę, kaip paskyė. Gal pasididint dozę?
Atsakyti
As daugiau kaip viena 100 mg Tyroxino tabelete negeriau niekad, pagal tyrimo rezultatus tiek man uztenka. Bet svoris stovi it akmeninis butu. Jau 5 metus. Paguosti, deja, nieko negaliu.
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2007 10 06, 14:18)
As daugiau kaip viena 100 mg Tyroxino tabelete negeriau niekad, pagal tyrimo rezultatus tiek man uztenka. Bet svoris stovi it akmeninis butu. Jau 5 metus. Paguosti, deja, nieko negaliu.

Aš irgi geriu po 100 mg jau 2 metai, o svoris kaip stovi vietoj taip stovi g.gif
Nors iš esmės jo pas mane nėra labai daug, ir nereikėtų mesti, bet pagal gydytojo pasakymą jis turėjo kažkiek kristi. Bet.... schmoll.gif
Atsakyti