Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Linax @ 2007 10 16, 13:42)
O kaip laikosi mūsų nėštukės Mičiko ir Saulyčiukas????
Kaip sveikatėlės?

oi, koks malonus klausimas 4u.gif ačiū, aš laikausi puikiai - mažylis spardosi kaip reikalas, o aš storėju ir kemšu saldumynus blush2.gif tongue.gif

Tik vat mano TSH vėl pabjuręs buvo, paskutinis apie 12, na, gal jau sekantį kartą bus geras, didinom dozę unsure.gif

QUOTE(Ikulia @ 2007 10 16, 13:59)
WOW  thumbup.gif  o man daktare vis sako, kad tai neimanoma...

keista, bet man sako lygiai tą patį g.gif Maja, ar tikrai nieko nesupainiojai? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulyčiukas @ 2007 10 16, 14:29)
oi, koks malonus klausimas 4u.gif ačiū, aš laikausi puikiai - mažylis spardosi kaip reikalas, o aš storėju ir kemšu saldumynus blush2.gif  tongue.gif

Tik vat mano TSH vėl pabjuręs buvo, paskutinis apie 12, na, gal jau sekantį kartą bus geras, didinom dozę unsure.gif
keista, bet man sako lygiai tą patį g.gif Maja, ar tikrai nieko nesupainiojai? g.gif  4u.gif

Stebek ta nelemta TSH ax.gif
O del ATPO, tai man pasake ir ne viena daktare, kad tai visam gyvenimui ir net nera prasmes papildomai daryti ta tyrima vel.
Atsakyti
na va, ir as siandien atsiemiau tyrimu rezultatus ax.gif

labai miglotai pamenu kokie ten buvo pries pora metu, bet regis labai stipriai nesiskyre nuo dabartiniu ax.gif

TSH = 1.35 (0.27 - 4.2)
FT4 = 14.14 (12 - 22)
FT3 = 3.96 (3.1 - 6.8)
ATPO > 600 (0 - 34) verysad.gif va sitas ir pries pora metu buvo toks pats....tas ir sako kad autoimuninis tiroiditas.... verysad.gif bet skydliauke rodos dar is paskutiniuju funkcionuoja normaliai be jokiu vaistu...as dar stengiuos sportuot kiek iseina (bent 4k per savaite, kuo intensyviau), ir bandau prisilaikyt mitybos derinimo..
Atsakyti
QUOTE(Yolka @ 2007 10 16, 19:47)
na va, ir as siandien atsiemiau tyrimu rezultatus  ax.gif

labai miglotai pamenu kokie ten buvo pries pora metu, bet regis labai stipriai nesiskyre nuo dabartiniu  ax.gif

TSH = 1.35 (0.27 - 4.2)
FT4 = 14.14 (12 - 22)
FT3 = 3.96 (3.1 - 6.8)
ATPO > 600 (0 - 34)  verysad.gif  va sitas ir pries pora metu buvo toks pats....tas ir sako kad autoimuninis tiroiditas.... verysad.gif  bet skydliauke rodos dar is paskutiniuju funkcionuoja normaliai be jokiu vaistu...as dar stengiuos sportuot kiek iseina (bent 4k per savaite, kuo intensyviau), ir bandau prisilaikyt mitybos derinimo..

Na tai tavo tyrimu rezultatai visai geri. Tiesiog, stebek savijauta.
Atsakyti
As irgi galvojau, kad neimanoma, ir ankstesne gydytoja buvo sakiusi ta pati (del ATPO). Bet papuoliau KMUK pas kt gydytoja, jis sake, kad ilgesni laika pavartojus thyroxina, jeigu buvo suspeta i traukini, t.y. procesas apciuoptas pradzioje - ATPO atstatomas! Tikrai nieko nesupainiojau, nes tyrimus darausi jau metus laiko, zinau kas yra ATPO, FT4 ir kiti draugai..
Atsakyti
QUOTE(Maja maja @ 2007 10 16, 20:45)
As irgi galvojau, kad neimanoma, ir ankstesne gydytoja buvo sakiusi ta pati (del ATPO). Bet papuoliau KMUK pas kt gydytoja, jis sake, kad ilgesni laika pavartojus thyroxina, jeigu buvo suspeta i traukini, t.y. procesas apciuoptas pradzioje - ATPO atstatomas! Tikrai nieko nesupainiojau, nes tyrimus darausi jau metus laiko, zinau kas yra ATPO, FT4 ir kiti draugai..

Tai LIUKS tada. As, matyt, pavelavau i traukini...
Atsakyti
QUOTE(Maja maja @ 2007 10 16, 20:45)

o kada pradejai geti tiroksina? kai jau buvo blogi ir kiti tyrimai ar tik ATPO? nes pas mane kolkas be jokiu vaistu kiti tyrimai (biski auksciau zinuteje surasyti rezultatai) dar normos ribose, tik ATPO islekes velnias zino kur. as irgi visai noreciau suspeti i ta traukini jei dar imanoma blush2.gif
Atsakyti
Na, tyrimai buvo blogi ir kiti.. T.y. TTH buvo blogas, o FT4 buvo normos ribose, kazkokia slapta subklinikine hipotirozes forma, kaip buvo ivardinta.. Ir, gydytojas minejo, jeigu ATPO buna simtais, tuomet galima numushti iki 40-50, kazkas tokio.. Nenoriu prikalbeti ko nzn, bet ishvada tokia, kad thyroxina, jeigu paskiria, reikia nedelsiant pradeti gerti..
Atsakyti
QUOTE(Maja maja @ 2007 10 16, 12:58)
Noriu pasigirti, kad gydytojai rado sumazejusi ATPO smile.gif buvo 119, o dabar tik 24, t.y. normos ribose! Ilgiau pavartojus thyroxina, pasirodo, viskas gali pasikeisti i gera.. 4u.gif

Pas mane irgi per dvejus metus ATPO nuo 600 numušė iki beveik 200. Nors ir man gydytojai buvo minėję kad sunku pakeisti šį rodiklį. Bet reiškiasi kažkiek galima mažinti. Aišku iki normos dar toli, bet vis tiek kažkiek judam thumbup.gif . Bet jau tiroxina geriu šventai kiekvieną dieną ax.gif

Labai smagu dėl saulyčiuko kad viskas tvarkoj. Saugokitės ir aukit 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, rpisijungiu prie jusu.
Skydliaeks problemu turejau nuo 2000 metu, bet tada dar nereikejo gerti jokiu vaistu, retkrciais tikrinausi , hormonai normoj. Diagnoze buvo parasyta Difuzine struma, cistos.
Siandien gydytoja parase diagnoze pagal ankstesnius hormonus Autoimuninė hipotireozė. Ryt einu tikrinti krauja, veliau echoskopija ir t.t. Kreipiausi dle to, kad labai pradejo augi svoris.
Per 3 metus uzaugo 21kg. pr paskutinius metus 10-12kg ir vis auga, irgi isaugau is rubu, be to kunas baisus visas celiulitinis, sakau tik nosis be celiulito, rankos, pecia, kojos, pilvas, net blauzdos... blink.gif lanbai kaupiasi skysciai. Kazkaip gydytoja nenoriai reagavo i mano pasiskundimus, aisku bus matyt dle hormonu rezultatu.
Reductil as geriua sau, per 1.5 men numeciau 5kg, po medaus menesio jie ataugo, cia per puse metu.
Kyla klausimas ar galima sportuoti ir gerti reductil? man siaubingai dauzosi sidridis kai sportuoju.
Atsakyti
QUOTE(Dzijanka @ 2007 11 09, 14:55)
Sveikos merginos, rpisijungiu prie jusu.
Skydliaeks problemu turejau nuo 2000 metu, bet tada dar nereikejo gerti jokiu vaistu, retkrciais tikrinausi , hormonai normoj. Diagnoze buvo parasyta Difuzine struma, cistos.
Siandien gydytoja parase diagnoze pagal ankstesnius hormonus Autoimuninė hipotireozė. Ryt einu tikrinti krauja, veliau echoskopija ir t.t. Kreipiausi dle to, kad labai pradejo augi svoris.
Per 3 metus uzaugo 21kg. pr paskutinius metus 10-12kg ir vis auga, irgi isaugau is rubu, be to kunas baisus visas celiulitinis, sakau tik nosis be celiulito, rankos, pecia, kojos, pilvas, net blauzdos... blink.gif  lanbai kaupiasi skysciai. Kazkaip gydytoja nenoriai reagavo i mano pasiskundimus, aisku bus matyt dle hormonu rezultatu.
Reductil as geriua sau, per 1.5 men numeciau 5kg, po medaus menesio jie ataugo, cia per puse metu.
Kyla klausimas ar galima sportuoti ir gerti reductil? man siaubingai dauzosi sidridis kai sportuoju.

Sveika, as irgi turiu autoimunini hipotiroidita. taciau vaistu dar kolkas gerti man nereikia, nes skydliauke dar kolkas pagamina pakankamai hormonu, bet po kazkiek laiko ir as pradesiu su vaistais...
kaip man sake gydytojas, tai jei hormoninis tyrimas rodo, kad hormonai dar normoj, tai visu kitu negalavimu (kaip pvz tavo svorio augimas ir pan) priezastis yra ne skydliaukeje, o kazkur kitur. jei hormonu nepakankamai, tai tada gali buti kad viskas buten del ju.
Atsakyti
sveikos mergaites,gal galetumete rekomenduoti gera endokrinologa ,Vilniuje ax.gif jau antri metai sergu skydliaukes hipofunkcija,butu kaip ir laikas vel po metu pasikonsultuoti blush2.gif .isanksto aciu notworthy.gif
Atsakyti