Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Edituke777 @ 2008 02 06, 16:00)
Aciu mamulia, jau visai nusiraminau  thumbup.gif  Klausyk, gal esi girdejusi apie klinika "Motina ir Vaikas". Kaip suprantu, jie ten viska priziuri, net ir hormonus sutikrina. As vis galvoju kaip cia ir kur geriau. Siaip man ten labai patinka, as visada ten lankausi del moterisku priezasciu. Dabar kai paskutini karta buvau israse vitamino E pagerti, kad pastoti greiciau sektusi. Tai gal ten ir skydliauke ziuri. Ar geriau dar reiketu pas endokrinologa nueiti. Kaip tu manai? O kur tu gimdei?
Fainai tau, turi dvi mergytes. Mano svajone. Nors aisku svarbiausia kad sveikas vaikutis gimtu ir viskas. O trecio dar nesinori? Broliuko sesutems?  g.gif

Gimdžiau Lietuvoje, Vilniuje. Tiesą sakant, vaistų tuomet dar nevartojau, tad būsiu blogas patarėjas, kaip derint nėštumą ir vaistus. Kiek domėjausi, stebint gydytojui neturi būti jokių problemų tai suderinti. O broliuko norėčiau, bet kol kas nėra gandro, luris atneštų wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mamulia @ 2008 02 07, 03:53)
Gimdžiau Lietuvoje, Vilniuje. Tiesą sakant, vaistų tuomet dar nevartojau, tad būsiu blogas patarėjas, kaip derint nėštumą ir vaistus. Kiek domėjausi, stebint gydytojui neturi būti jokių problemų tai suderinti. O broliuko norėčiau, bet kol kas nėra gandro, luris atneštų wink.gif

Nu nereik noret, juk gandrai dazniausiai pavasari atskrenda, o dar tik pavasario pradzia biggrin.gif kazkaip ziuriu niekas cia neberaso, gal jau visom geriau pasidare.
Atsakyti
QUOTE(Edituke777 @ 2008 02 07, 16:53)
Nu nereik noret, juk gandrai dazniausiai pavasari atskrenda, o dar tik pavasario pradzia  biggrin.gif  kazkaip ziuriu niekas cia neberaso, gal jau visom geriau pasidare.

Sveikos merginos,

Net nemaniau, kad skydliauke turi savo skyreli bigsmile.gif

Tad galiu trumpai papasakoti savo istorija, gal nuraminsiu smile.gif

Man hipotireoze diagnozavo lygiai pries penkis metus, kai pirmagimei buvo 4 menesiai. Vartojau L-tiroksina po 200, veliau po 100 ir sake - iki gyvos galvos verysad.gif

Pagerus tiroksina 1,5 metu pastojau vel, prieziuros gydytoju buvo kiek daugiau, vaistus vartojau visa nestuma, tada mane endokrinologe guode, kad naujasis kukulis gali reikalus pataisyti g.gif
Bet po antrojo gimdymo pokyciu nebuvo, tad toliau vartojau vaistus.

Taciau! Pries gera pusmeti vaistai baigesi, darbu buvo n, nenusipirkau nauju hormonu kokia savaite ir ziuriu - nieko blogo nesidaro. Nutariau paeksperimentuoti ir vaistu negerti.
Dariausi neseniai visus hormoninius tyrimus ir visi yra normos ribose, nors nieko nevartoju jau 8 men., papildomai padare skydliaukes echoskopija - lygut lygutele, nors pries tai buvo mazguota thumbup.gif

Taip kad laikykites - man ir nestumas buvo OK, ir mazasis auga sveikas biggrin.gif
Atsakyti
Oho, vacia tai geras, eik tu sau. Liux. Sveikinu, taip ir toliau laikykis. Mano irgi panasi istorija. Man pirma karta skydliauke atrado kai buvau 16 (dabar jau 23) Tai irgi nuosprendis buvo iki gyvos galvos blink.gif nezinojau net kur detis, kai suejo 18 isvaziavau i Londona ir tie hormonai visai uzsimirso, neemiau i galva, gerai jauciausi, tai galvojau irgi paexperimentuosiu, tai po dvieju metu kai grizau ir pasitikrinau, endokrinologei vos infarkto neivariau, isbare jinai mane kaip didziausia nusidejele ir padvigubino doze. 100mg, o tada buvo tik 50. Mamyte irgi visaip prigasdino, kad tik nepamirsciau gerti, nes atseit ir vaiku negalesiu susilaukti, zodziu kosmariski prisiminimai, jauciausi siaubingai, kokias dvi savaites negalejau atsikratyti baimes.

O dabar geriu po 75mg, jau pripratau. Dabar tox kaip rytinis ritualas, kaip kokie vitaminai. O be to nera juk cia vaistas, kad negali juos maisyti su kokiais nors kitais arba visai alkoholio negalima gerti.

Rasa as norejau paklausti, ka butent reiskia [hipotiroze] , nes man tai yra hopofunkcija, mano viena skydliaukes puse negamina hormonu, todel turiu dagerti ta Tyroxina, ar cia tas pats gaunasi.

Beje as galvoju jau apie mazyli ir labai jaudinuosi. Gal tu zinai koki gera endorkrinologa?
Atsakyti
Eksperimentuoti nedrįsčiau, bet netyčia kai išvažiuoji ir pamiršti vaistus kokią savaitę, tai buvo. Ir nieko, savijautai tai greitai neatsiliepia. Bet pas mane dar ir dozė nedidelė - 50. Pas mane dėl kažkokių priežasčių gavosi skydliaukės uždegimas ir gamina nepakankamai hormonų.
Nežinau kada kokia liga ir kodėl diagnozuojama ax.gif bet mano taveju vaistai nekompensuojami ( tongue.gif juokas kiek jie ten kainuoja) o atrodo dėl kažkurios hipo versijos turėtų kompensuoti.
Gal kas žinot g.gif

Atsakyti
sveikos.. as apie 10 metu sergu struma ir gydydavo mane tik metizoliu, nes ji buvo per aktyvi... dabar kai buvau po dideles pertraukos pas kita daktara israse ta tiroxina... tai nesuprantu, ka jis daro? ar cia mano skydliauke nustojo veikus?.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Edituke777 @ 2008 02 05, 16:55)
Sveikos merginos! Pagaliau ir as radau kur galima pasidalinti tokiomis bedelemis. O toks jausmas buvo, kad tik man vienai taip. Net geriau ant sirdies pasidare.  4u.gif

Man irgi hipofunkcija, jau norim leliuko, bet as taip bijau. Cia internete paskaiciau toki straipsni, kad vaikuciai gimsta fiziskai arba protiskai atsilike. Man ir sirdis i kulnus nusirito. Pradejau panikuoti. Bet va daugiau paskaicius jusu pokalbi supratau, kad tikrai viskas gali buti noormaliai tik reikia prisiziureti tu hormonu kieki ane?

nei tu bijok nei ką mirksiukas.gif tik reikia turėt omeny, kad būtų gerai endokrinologas stebėtų prieš ir nėštumo metu.
nors aš pati iš patirties galiu pasakyt, kad pirmas nėštumas buvo gan sudėtingas. antras baigėsi persileidimu, o dabar trečias kartas kai laukiuosi ir panašu, kad visai neblogai bent jau kol kas. ax.gif

QUOTE(Iiudna @ 2008 02 08, 10:12)
sveikos.. as  apie  10 metu sergu struma ir gydydavo mane tik metizoliu, nes ji buvo per aktyvi... dabar kai buvau po dideles pertraukos pas kita daktara israse ta tiroxina... tai nesuprantu, ka jis daro? ar cia mano skydliauke nustojo veikus?.... g.gif

nelabai ką galėčiau pasakyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saron @ 2008 02 08, 08:41)
Eksperimentuoti nedrįsčiau, bet netyčia kai išvažiuoji ir pamiršti vaistus kokią savaitę, tai buvo. Ir nieko, savijautai tai greitai neatsiliepia. Bet pas mane dar ir dozė nedidelė - 50. Pas mane dėl kažkokių priežasčių gavosi skydliaukės uždegimas ir gamina nepakankamai hormonų.
Nežinau kada kokia liga ir kodėl diagnozuojama ax.gif bet mano taveju vaistai nekompensuojami ( tongue.gif juokas kiek jie ten kainuoja) o atrodo dėl kažkurios hipo versijos turėtų kompensuoti.
Gal kas žinot  g.gif

Mano patirtis jau 7 metai.
Buvo laikotarpis kai nustojau gerti Ltiroxina, bet baigesi liudnokai. Grizau prie tableciu ir pasijutau zmogumi. Jei nustatytas autoimuninis tireoiditas (skydliaukes uzdegimas) tai, manau, zaisti su vartot-nevartot neverta.
Nestumas man nieko nepadejo siuo klausimu. Dukryte pagimdziau, vaistus toliau vartoju. Ir visa nestuma praleidau su Ltiroxinu.
Del kompensavimo, tai man nustatytas autoimuninis tireoiditas ir hipotireoze - man kompensuoja 80%.

inc, sveikinu su nestuke.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 08 vasario 2008 - 13:54
QUOTE(Ikulia @ 2008 02 08, 14:53)
inc, sveikinu su  nestuke.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

aha. dėkui mirksiukas.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2008 02 08, 13:53)
Mano patirtis jau 7 metai.
Buvo laikotarpis kai nustojau gerti Ltiroxina, bet baigesi liudnokai. Grizau prie tableciu ir pasijutau zmogumi. Jei nustatytas autoimuninis tireoiditas (skydliaukes uzdegimas) tai, manau, zaisti su vartot-nevartot neverta.
Nestumas man nieko nepadejo siuo klausimu. Dukryte pagimdziau, vaistus toliau vartoju. Ir visa nestuma praleidau su Ltiroxinu.
Del kompensavimo, tai man nustatytas autoimuninis tireoiditas ir hipotireoze - man kompensuoja 80%.

inc, sveikinu su  nestuke.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Pas mane irgi autoimuninis tiroiditas ir hipotireoze + mazgai, tai man irgi kompensuoja 80%.
Ir man sakė, kad tiroksinas greičiausiai visam gyvenimui... dabar geriu po 100mg.
Atsakyti
Pas mane irgi autoimuninis tiroiditas ir hipotireoze + mazgai, tai man irgi kompensuoja 80%.

O man nekompensuoja g.gif
sveikos.. as apie 10 metu sergu struma ir gydydavo mane tik metizoliu, nes ji buvo per aktyvi... dabar kai buvau po dideles pertraukos pas kita daktara israse ta tiroxina... tai nesuprantu, ka jis daro? ar cia mano skydliauke nustojo veikus?....

Mano draugė irgi su hiper, bet irgi geria tiroxiną. Va šito aš irgi nesuprantu. blink.gif
Atsakyti
na pas mane zidiniu rado, kaip ir uzdegiminiai, bet nepakite.. tai gal del to jy isrese, nes aiskino jei uzdegimas tai ir hormonai blogi g.gif
Atsakyti