Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Edituke777 @ 2008 02 11, 15:43)
Ai ir dar norejau jusu, merginos, paklausti del svorio. Ar jums kinta svoris, cia girdejau, kad jei yra hipofunkcija tai leteja medziagu apykaita ir auga svoris. Ar kuri nors susiduret su ta problema?

Nors man tai nemanau, kad svoris augtu, bet vistiek truputi gasdina del ateities.

Kai sutriko skydliaukes veikla priaugau 10 kg. Jokie sportai ir dietos nepadejo ju atsikratyti schmoll.gif Tik su L tiroxino paskyrimu nustojo toliau augti. Bet ir nekrenta.
Atsakyti
QUOTE(Saron @ 2008 02 12, 13:03)
Va va čia  ir mano pavyzdys patvirtina. bigsmile.gif
Gal kam pavyko numesti svorio su ta nelemta hipo?
Bandžiau nevalgyti bulvių, makaronų ir duonos - svoris vietoj schmoll.gif (mano figūra kriaušės tipo)
Dabar prisiskaičiau kad vis dėlto reikėtų vengti riebalų, saikingai baltymų, o agliavandenių galiu nebijoti. mirksiukas.gif
Bandau, o kas iš to išeis  doh.gif  matysiu.

Pas mane irgi kriaušytė drinks_cheers.gif , nors svorio pas mane dar nėr tiek, kad reiktų mesti, bet reik prižiūrėk, kad neaugtų...
Atsakyti
[Sveikos merginos!
Dėl to, kad reikia gerti L-tiroksiną, tikrai baimintis dėl svorio nereikėtų, kadangi jo negeriant ir esant skydliaukės hipofunkcijai - svoris didėja automatiškai (lėta medžiagų apykaita). Aš 5 metus turėjau hiperfunkciją, gėriau metizolį, numečiau beveik 20 kg, bet galų gale - prieš metus išoperavo visą skydliaukę. Dabar geriu atvirkštinius vaistus, t.. L-tiroksiną, dozė nemaža, 125-150 parai, priklausomai nuo TTH hormono kiekio. Bet gerai vistiek nesijaučiu, kadangi sutrikęs virškinimas, labai turiu prisižiūrėti maistą, man visada šaltai ( sutrikusi kūno termoreguliacija), pavargstu greitai, kraujo spaudimas žemas- viršutinis iki 110.
Nebijokit tikrintis, todėl kad nuo skydliaukės sutrikimo pasidaro n-problemų - širdies, sąnarių, nervų, odos, akių. Tai savaime nepraeinanti liga, o reikalauja ilgo ir kruopštaus gydymo. Aš apie savo ligą žinau daugiau negu apie save. Nes gyventi norisi kokybiškai... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BSmilga @ 2008 02 13, 13:53)
[Sveikos merginos!
Dėl to, kad reikia gerti L-tiroksiną, tikrai baimintis dėl svorio nereikėtų, kadangi jo negeriant ir esant skydliaukės hipofunkcijai - svoris didėja automatiškai (lėta medžiagų apykaita). Aš 5 metus turėjau hiperfunkciją, gėriau metizolį, numečiau beveik 20 kg, bet galų gale - prieš metus išoperavo visą skydliaukę. Dabar geriu atvirkštinius vaistus, t.. L-tiroksiną, dozė nemaža, 125-150 parai, priklausomai nuo TTH hormono kiekio. Bet gerai vistiek nesijaučiu, kadangi sutrikęs virškinimas, labai turiu prisižiūrėti maistą, man visada šaltai ( sutrikusi kūno termoreguliacija), pavargstu greitai, kraujo spaudimas žemas- viršutinis iki 110.
Nebijokit tikrintis, todėl kad nuo skydliaukės sutrikimo pasidaro n-problemų - širdies, sąnarių, nervų, odos, akių. Tai savaime nepraeinanti liga, o reikalauja ilgo ir kruopštaus gydymo. Aš apie savo ligą žinau daugiau negu apie save. Nes gyventi norisi kokybiškai...  smile.gif

Man irgi visada salta... unsure.gif Sirdi daznai tikrinu, nes pasokinet megsta blink.gif
Atsakyti
QUOTE(BSmilga @ 2008 02 13, 13:53)
[Sveikos merginos!
Nebijokit tikrintis, todėl kad nuo skydliaukės sutrikimo pasidaro n-problemų - širdies, sąnarių, nervų, odos, akių. Tai savaime nepraeinanti liga, o reikalauja ilgo ir kruopštaus gydymo. Aš apie savo ligą žinau daugiau negu apie save. Nes gyventi norisi kokybiškai...  smile.gif

Nu kaip tiksliai aprašyta drinks_cheers.gif , man irgi pastoviai šalta, spaudimas žemas (viršutinis kartais vos 90 siekia, apatinis 60 doh.gif ), pavargstu irgi labai greitai, o su kitais organais irgi problemų turiu, ypač širdies ir sąnarių... Net įtarė reumatoidinį artritą... Tokia jau klastinga ta mūsų liga, ir su ja reikia labai rimtai kovoti ir gydytis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linax: 14 vasario 2008 - 09:53
Blyn merginos kuo toliau skaitau tuo labiau bijau. Kaip cia kazkuri sake, kad ir veido problemos nuo to gali buti ir plaukai slinkti, o svarbiausia dar tas svoris. Bet as manau, AS TIKIUOSI, kad jeigu geri tinkama doze to tiroxino tai viskas susinoormalizuotu ar ne? Prasau pasakykit, kad taip, nes as jau pradedu panikuoti, siuo metu man viskas blogai..ir plaukai slenka kuokstais ir veida beria ir tokia keista oda, anksciau taip nebudavo.

O del svorio, tai as manau, kad galim sau padeti. pvz. as stengiuosi valgyti toki maista, kad gerintu medziagu apykaita. Ryte pusvalandi pries valgi silto vandens isgeriu arba stikline kefyro, ir kiviu valgau, tai pas mane labai gera medziagu apykaita. Po 2-3 kartus einu didelio reikalo per diena (labai atsiprasant). O jei pavalgau kokio sauso maisto ir siaip abile ka, tai taip uzkieteja viduriai, kad tris dienas kankinuosi visa issiputusi.

O del odos ir plauku baisiausiai pergyvenu, nes mano plaukai iki liemens, plaunu galva ir verkiu, sukuoju plaukus ir verkiu. Nezinau, gal man bloga doze cia Londone nustate, nes ju gabaritai skiriasi. Jie taip labai neima i galva. Mano ta daktare sako "neimk i galva, pas tave hipo ir tau taip bus visa gyvenim". "Aciu" - sakau. "Jauciuosi zymiai geriau". Taip anksciau niekada nebuvo. Apskritai as visiskai nieko nejausdavau, kai gerdavau po 100mg. Nei svoris nekamuodavo, visada buvau kudute, nei plaukai slinkdavo ir dar kitaip issidirbinedavo, nei oda siurksti, nei vidaus organai, nu kaip noormalus zmogus. g.gif

Bet dabar.... doh.gif nors nusisauk. Zadu dabar grizti i Lietuva Velykom. As is Alytaus. Gal kas zinot gera endokrinologa is Kauno. Buciau dekinga jei kas patartumete kur kreiptis, gal vel viskas isivaziuotu i senas vezes.
Atsakyti
AS TIKIUOSI, kad jeigu geri tinkama doze to tiroxino tai viskas susinoormalizuotu ar ne?

Taip, net neabejok, tik nepamiršk gerti tą tiroxiną. Aš maždaug po pusmečio pastebėjau teigiamus pokyčius. smile.gif
O del odos ir plauku baisiausiai pergyvenu, nes mano plaukai iki liemens, plaunu galva ir verkiu, sukuoju plaukus ir verkiu.

Pas mane ir šiap plaukų ne per daugiausia, tai jau galvojau ir peruko prireiks. doh.gif Bet neprireikė. Paskui ataugo. Čia jau rašėm, man ir dar kažkam atauginėjo tokie trumpi susiraitę. Tai šukuosena buvo nors nusišauk hah.gif
Atsimink liga ypač mėgsta susikrimtusius. Nepasiduok. Mūsų tokių daug. drinks_cheers.gif
O pasikonsultuoti dar papildomai tikrai reikia.
Aš prasta konsultantė dėl gyd. Buvau privačiai pas Šidlauską. Labai teisingai įvardijo diagnozę ir dozę gerą parinko. Bet toks labai oficialus. Susirodė par brangu privačiai pastoviai tikrintis, tai nuėjau į klinikas pas Markauską (pažystama rekomendavo). Negaliu pasakyti nei blogo, nei gero. Paliko tą pačią dozę, sakė viskas labai OK, eina geryn taip ir toliau.
Atsakyti
QUOTE(Saron @ 2008 02 15, 02:23)
Taip, net neabejok, tik nepamiršk gerti tą tiroxiną. Aš maždaug po pusmečio pastebėjau teigiamus pokyčius.  smile.gif

Pas mane ir šiap plaukų ne per daugiausia, tai jau galvojau ir peruko prireiks.  doh.gif Bet neprireikė. Paskui ataugo. Čia jau rašėm, man ir dar kažkam atauginėjo tokie trumpi susiraitę. Tai šukuosena buvo nors nusišauk hah.gif
Atsimink liga ypač mėgsta susikrimtusius. Nepasiduok. Mūsų tokių daug. drinks_cheers.gif
O pasikonsultuoti dar papildomai tikrai reikia.
Aš prasta konsultantė dėl gyd. Buvau privačiai pas Šidlauską. Labai teisingai įvardijo diagnozę ir dozę gerą parinko. Bet toks labai oficialus. Susirodė par brangu privačiai pastoviai tikrintis, tai nuėjau į klinikas pas Markauską (pažystama rekomendavo). Negaliu pasakyti nei blogo, nei gero. Paliko tą pačią dozę, sakė viskas labai OK, eina geryn taip ir toliau.

Aciu Saron uz palaikyma, reikes dar paklausineti apie ta Markauska, gal dar kas buvo ir butinai vaziuosiu tikrintis gal as per mazai geriu 75mg. o pati experimentuoti tai truputi prisibijau. Nu va zinok del to susikrimtimo, tai man nors i subine ikask, graudenuos del sudnekiu ir siaip esu labai jautrios prigimties. Tikra veziuke, o dar tas darbas mano stresinis. Bet as save aukleju, kaip tu sakai stengiuosi nepasiduoti, nes siaip tai esu optimiste. Tai kaip nors visos kartu isgyvensim ta liga drinks_cheers.gif Dar karta aciu Saron. O kokia tavo istorija su skydliauke?
Atsakyti
Edituke777, Nu, žinok, netaip greit atsistato viskas į vėžias. Pirmą kartą kai skyrė, tai gal po pusmečio buvo jau visai neblogai. Aišku, neskaitant visų šalia varginančių lėtinių ligų: pielonefritas, gimdos priedų bei kiaušidžių uždegimai doh.gif Tada pastojau ir vidurį nėštumo man nutraukė L-tiroksiną. Praėjo beveik penki metai ir vėl pasidarė labai blogai. Jau po šito pablogėjimo, tai labai sunkiai gerėjo. Jaučiu kokie metai praėjo. Kadangi tas gėrėjimas manęs netenkino, o ir gretutiniai reiškiniai (kojų tinimas, migrena, pienligė) visai nesitraukė, o endokrinologai to net nežadėjo, tai aš pradėjau dar pas homeopatą lankytis. Jo pagalba jau porą kartų sumažinome L-tiroksino dozę. Jaučiuosi dabar tikrai žmogiškiau mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Edituke777 @ 2008 02 14, 16:34)
Aciu Saron uz palaikyma, reikes dar paklausineti apie ta Markauska, gal dar kas buvo ir butinai vaziuosiu tikrintis gal as per mazai geriu 75mg. o pati experimentuoti tai truputi prisibijau. Nu va zinok del to susikrimtimo, tai man nors i subine ikask, graudenuos del sudnekiu ir siaip esu labai jautrios prigimties. Tikra veziuke, o dar tas darbas mano stresinis. Bet as save aukleju, kaip tu sakai stengiuosi nepasiduoti, nes siaip tai esu optimiste. Tai kaip nors visos kartu isgyvensim ta liga  drinks_cheers.gif  Dar karta aciu Saron. O kokia tavo istorija su skydliauke?

Aš irgi pas Markauską lankausi. Nu kol kas nieko. Kas keli mėnesiai kartoja tyrimus, pareguliuoja dozes, apčiupinėja ( hihihi.gif gerai skamba).
O kaip tavo inc sveikatėlė? kaip gyventojas jaučiasi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Linax @ 2008 02 15, 20:16)
Aš irgi pas Markauską lankausi. Nu kol kas nieko. Kas keli mėnesiai kartoja tyrimus, pareguliuoja dozes, apčiupinėja ( hihihi.gif gerai skamba).
O kaip tavo inc sveikatėlė? kaip gyventojas jaučiasi?  4u.gif

O del to apciupinejimo tai as nustojau lankytis pas toki pagyvenusi vyruka Vilniaus ligoninej. Dabar gerai vardo neatsimu, lyg tai Grigonis, bet bijau pameluoti. As vis ten lankydavausi su savo anyta, tai budavo santuresnis, krutine paciupindavo ir viskas, o paskutini karta viena pati nuejau ir kai pradejo jisai, sako duok paziureti ar nera striju ant koju,ciupina glosto unsure.gif , paskui sako nusmauk zemiau triusikelius, cia reikia man pasiziureti. blink.gif Tai as taip issigandau, net nezinojau ka sakyti, sakau kam to reikia, as nepatogiai jauciuosi. As nezinau, gal as perdedu, bet anksciau manes taip niekas neziuredavo ir tokiu dalyku neprasydavo, daugiau gyvenime pas ji neejau, tikrai patyriau soka, negaliu patiketi, kad man taip atsitiko. Dar ir dabar prisimenu. Fui. Tokius daktarus reikia kastruoti. Tik nesu isitikinus del jo pavardes. Paskui pasipasakojau kitom merginom, nu ju taip nekrino niekas ir girdejau, kad tas daktarelis myli jaunas merginas, o ant bobikiu rekia, ypac jei stora. Baisu. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Linax @ 2008 02 15, 11:16)
O kaip tavo inc sveikatėlė? kaip gyventojas jaučiasi?  4u.gif

manau, kad jam gerai wink.gif vakar kaip tik pradėjo rimtai spardytis, o ir pati panakamai gerai jaučiuosi ax.gif

QUOTE(Edituke777 @ 2008 02 15, 14:41)
O del to apciupinejimo tai as nustojau lankytis pas toki pagyvenusi vyruka Vilniaus ligoninej. Dabar gerai vardo neatsimu, lyg tai Grigonis, bet bijau pameluoti. As vis ten lankydavausi su savo anyta, tai budavo santuresnis, krutine paciupindavo ir viskas, o paskutini karta viena pati nuejau ir kai pradejo jisai, sako duok paziureti ar nera striju ant koju,ciupina glosto  unsure.gif , paskui sako nusmauk zemiau triusikelius, cia reikia man pasiziureti.  blink.gif  Tai as taip issigandau, net nezinojau ka sakyti, sakau kam to reikia, as nepatogiai jauciuosi. As nezinau, gal as perdedu, bet anksciau manes taip niekas neziuredavo ir tokiu dalyku neprasydavo, daugiau gyvenime pas ji neejau, tikrai patyriau soka, negaliu patiketi, kad man taip atsitiko. Dar ir dabar prisimenu. Fui. Tokius daktarus reikia kastruoti. Tik nesu isitikinus del jo pavardes. Paskui pasipasakojau kitom merginom, nu ju taip nekrino niekas ir girdejau, kad tas daktarelis myli jaunas merginas, o ant bobikiu rekia, ypac jei stora. Baisu.  verysad.gif

uch, tai tau doh.gif nieko sau patirtis verysad.gif
Atsakyti