Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Linax @ 2008 02 08, 15:07)
Pas mane irgi autoimuninis tiroiditas ir hipotireoze + mazgai, tai man irgi kompensuoja 80%.
Ir man sakė, kad tiroksinas greičiausiai visam gyvenimui... dabar geriu po 100mg.

Ir man sake, kad visam gyvenimui verysad.gif ir as po 100mg.
Atsakyti
QUOTE(Saron @ 2008 02 08, 15:55)
O man nekompensuoja  g.gif

Mano draugė irgi su hiper, bet irgi geria tiroxiną. Va šito aš irgi nesuprantu. blink.gif

Tada nieko nesuprantu g.gif Kad su hiper gertų tiroksiną tai čia tikrai kažkaip nesuprantama... Nes hipo ir hyper visiškai skirtingos ligos g.gif , o tiroksinas tai tinka kai skydliaukė negamina ar nepakankamai gamina hormonų, kai tuo tarpu hiper jų gamina per daug. Nieko nesuprantu g.gif

O be to, kodėl tau nekompensuoja? Gal reiktų gydytojų paklausti? Man tai nuo pat pirmos dienos kai tik diagnozavo šią liga tai ir kompensuoja.
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2008 02 09, 11:13)
Ir man sake, kad visam gyvenimui  verysad.gif  ir as po 100mg.

ir man rolleyes.gif

QUOTE(Linax @ 2008 02 11, 09:52)
Tada nieko nesuprantu  g.gif Kad su hiper gertų tiroksiną tai čia tikrai kažkaip nesuprantama...

esu girdėjusi, kad iš pradžių skiria tiroksiną. gali būti, kad organizmas gavęs cheminio, nustoja gamint natūralų? čia tik mano teorija, nežinau kaip iš tikro, bet šitą esu girdėjus, kad skiria.
Atsakyti
nu visko gali būti ax.gif
Atsakyti
Man vaistukus kompensuoja (hipotireozė), tiksliau, kompensuotų, jei tą knygelę vieną dieną prisiruoščiau nunešt doh.gif Bet tikrai jų kaina ne tokia ir didelė, tai patingiu vaistinėj pastovėt blush2.gif

Dėl horomonų ir nėštumo tai tikrai siūlyčiau nuoširdžiai savimi rūpintis ir sekti, nes ne visom taip pasiseka, kaip kažkuri rašė, kad nustojo gerti ir viskas, pasirodo, gerai. Po gimdymo aš visiškai apleidau savo skydliaukę, nieko negėriau ir tik po metų sugalvojau pasitikrint. Jokių išorinių požymių, kad man blogai, nebuvo. Bet gydytoja taipogi vos infarkto negavo pamačius mano TSH. Jau net rodmenys nerodė, kas ten darėsi, tik toks ženkliukas buvo >100 blink.gif Gydytoja tikrai tikėjosi, kad jau čia kaip lapas turėčiau būti doh.gif Gerai, kad nieko nejaučiau, bet kita vertus, gal vieną dieną būčiau gavus kokį smūginį sutrikimą, juk ir širdelei toks hormonų disbalansas labai kenkia unsure.gif Aišku, kuo daugiau tokių atvejų, kai visiškai pasveikstama, bet geriau neapsigaukit kito patirtimi ir nuolat save stebėkit ir mylėkit smile.gif

O nėštumas mano puikus, geriu vaistukus, aišku, dozė nemaža (200), bet jei reikia, tai reikia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulyčiukas: 11 vasario 2008 - 13:27
[quote=Iiudna,2008 02 09, 02:02]
na pas mane zidiniu rado, kaip ir uzdegiminiai, bet nepakite.. tai gal del to jy isrese, nes aiskino jei uzdegimas tai ir hormonai blogi g.gif
[/quo

Nu tai gal del to ir turi pagerti tiroxina, nes jei tau uzdegimas, tai tikrai tie hormonai blogi ir tau truksta tu geruju, tai uz tai ir reikia dagerti tu hormonu kol praeis tas uzdegimas ir vel tie tavo hormonai bus sveiki. Manau, kad tau ju nereiks gerti visa gyvenima kaip man. Tu dar pasveiksi. O man tai jau galas. Mano viena skydliaukes puse visai hormonu negamina. Tai su Tiroxinu reiks draugauti iki gyvenimo galo verysad.gif

Siaip man butu visai dzin, jei jau buciau vaikuciu prisigimdzius, o dabar vis pergyvenu, kaip man ten viskas bus, nes mes jau planuojam vaikuti.
Atsakyti
Ai ir dar norejau jusu, merginos, paklausti del svorio. Ar jums kinta svoris, cia girdejau, kad jei yra hipofunkcija tai leteja medziagu apykaita ir auga svoris. Ar kuri nors susiduret su ta problema?

Nors man tai nemanau, kad svoris augtu, bet vistiek truputi gasdina del ateities.
Atsakyti
QUOTE(Edituke777 @ 2008 02 11, 15:43)
Ai ir dar norejau jusu, merginos, paklausti del svorio. Ar jums kinta svoris, cia girdejau, kad jei yra hipofunkcija tai leteja medziagu apykaita ir auga svoris. Ar kuri nors susiduret su ta problema?

Nors man tai nemanau, kad svoris augtu, bet vistiek truputi gasdina del ateities.

Man svoris labai ženkliai nekinta, bet pažystų moterų kuriom pradėjo didėti nuo šios ligos verysad.gif
Atsakyti
Jei neprisižiūrėčiau ką valgau, tai garantija nebeįtilpčiau pro duris. ax.gif
Ir tai svoris stovi vietoj. Kai paklausiau gyd kaip numesti bent keletą kg, tai pasiūlė laikytis konclagerio dietos. mirksiukas.gif
Sakau gal reductilis padėtų? blush2.gif Sako, jei neturi kur pinigų dėti, gerk.
Va ir numušė pasitikėjimą ir gyd ir vaistais blink.gif
Beliko pasitikėti tik savimi ir valdytis prie stalo blush2.gif essen.gif
Atsakyti
[quote=Edituke777,2008 02 11, 14:22]
[quote=Iiudna,2008 02 09, 02:02]
na pas mane zidiniu rado, kaip ir uzdegiminiai, bet nepakite.. tai gal del to jy isrese, nes aiskino jei uzdegimas tai ir hormonai blogi g.gif
[/quo

Nu tai gal del to ir turi pagerti tiroxina, nes jei tau uzdegimas, tai tikrai tie hormonai blogi ir tau truksta tu geruju, tai uz tai ir reikia dagerti tu hormonu kol praeis tas uzdegimas ir vel tie tavo hormonai bus sveiki. Manau, kad tau ju nereiks gerti visa gyvenima kaip man. Tu dar pasveiksi. O man tai jau galas. Mano viena skydliaukes puse visai hormonu negamina. Tai su Tiroxinu reiks draugauti iki gyvenimo galo verysad.gif

Siaip man butu visai dzin, jei jau buciau vaikuciu prisigimdzius, o dabar vis pergyvenu, kaip man ten viskas bus, nes mes jau planuojam vaikuti.
[/quote]
bet visa laika kiek sirgau gerdavau metizoly..... a cia kaip is giedro dangaus.... doh.gif na gal ir nereiks a gal ir reiks ilgai gert.... bet struma sergu jau 10 metu... tai pasveikst ir vel pablogeja.... bet pasigimdziau 2 vaikucius ir viskas tvarkoj thumbup.gif ir butent per nestumus mano sveikta budavo geriausia... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saron @ 2008 02 11, 20:53)
Jei neprisižiūrėčiau ką valgau, tai garantija nebeįtilpčiau pro duris. ax.gif
Ir tai svoris stovi vietoj. Kai paklausiau gyd  kaip numesti bent keletą kg, tai pasiūlė laikytis konclagerio dietos. mirksiukas.gif
Sakau gal reductilis padėtų?  blush2.gif Sako, jei neturi kur pinigų dėti, gerk.
Va ir numušė pasitikėjimą ir gyd ir vaistais blink.gif
Beliko pasitikėti tik savimi ir valdytis prie stalo blush2.gif  essen.gif

Va čia ir įdomumas, kad gali prisižiūrėt kiek tik nori, bet svoris nekrenta, bet nors ir neauga. Kiek girdėjau su šita liga numesti svorio labai sunku... g.gif
Atsakyti
Va čia ir įdomumas, kad gali prisižiūrėt kiek tik nori, bet svoris nekrenta, bet nors ir neauga. Kiek girdėjau su šita liga numesti svorio labai sunku...

Va va čia ir mano pavyzdys patvirtina. bigsmile.gif
Gal kam pavyko numesti svorio su ta nelemta hipo?
Bandžiau nevalgyti bulvių, makaronų ir duonos - svoris vietoj schmoll.gif (mano figūra kriaušės tipo)
Dabar prisiskaičiau kad vis dėlto reikėtų vengti riebalų, saikingai baltymų, o agliavandenių galiu nebijoti. mirksiukas.gif
Bandau, o kas iš to išeis doh.gif matysiu.
Atsakyti