Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nemėgsta važiuoti automobilinėje kėdutėje

QUOTE(Dziaugsmukas @ 2008 10 08, 22:43)
Gerai,kad vaikas pakankamai didelis suprasti ta reklama,tada dar ir susitarti gali.Na o tokiam metu pipirui paaiskink tu g.gif .Sodinam per prievarta,pastoivus klykimai,ilgai niekur negalim vaziuoti.Jei kazkur reikia vaziuoti pora val,taikom tuo metu kai jam reika miegoti

Ne, vaikui, o tėvams tą reklamą reikia žiūrėti ir žiūrėti.
Aš, savo mažylio irgi pradžioje nevežiojau kėdutėje, čia, UK. Vieną kartą, policija prie orouosto išlipusius, paklausė, kodėl vaikas ne kėdutėje (UK tai rimtas nusikaltimas). Marmaliavau, kad nesėdi. O jis ramiai, paklausė, kiek vaikui metų, paskui laaaabai išsamiai papasakojo, kas pagal jo amžių ir važiuojant tam tikru greičiu ir stabdant, galėtų su juo atsitikti. Pasakojo, su visomis detalėmis, kaip jis išskristų per langą, kaip išsitaškytų ant kelio ir pan. Pridūrė, kad jam reikėtų vaiko dalis surankioti, kaip jis tai darytu, ir kad, tai nėra itin malonus darbas ir pan. Man, jau ašaros tuo metu gerklėje kaupėsi. O priede, jis dar pridūrė, kad visoje šitoje situacijoje, baisiausia ir nemaloniausia jam būtų, nuvykti pas vaiko tėvus, senelius ir pranešti jiems, kad tokio mielo anūko jie nebeturi doh.gif unsure.gif
Moralo užteko. Vaikas, nuo šiol VISADA važiuoja kėdutėje ax.gif
Atsakyti
nenori sėst į kėdutę, nevažiuoja visai. buvo ir pas mus toks ožys buvęs. Bet dabar yra tokia kėdutė, kad imitacija kaip lenktynininko -- tinka ir patinka.
ir šičia pasirinkimo nėra.
Atsakyti
mes dazniausiai i tolima kelia leidziames tada kada dukrai reikia miegot,kitaip masinoje teatras. doh.gif pirma avarija patyrem kai dukra sedejo kedytej.gerai,kad smugis buvo ne i ta puse vaikas net neissigando.2 karta bum buvo ji sedejo man ant keliu(vaziavom ne savo masinoj)gerai,kad buvo laiko iki smugio vaika prie saves prispaust,o ka jei ne ir ka jei smugis butu buves didesnis?siaubas apima kai prisimenu.o jug mes patys nepaeemem tos kedutes.ieskokit mamos budu kaip pripratint vaikus prie tu keduciu.as net verkt pradejau kai suvokiau kuo galejo pasibaigt.aisku pro langa neisskristu smugis per mazas,bet veida i priekine sedyne sussimust tikrai galejo.
Atsakyti
Seiniau vaziuodavome masinoje as visada gale ir jokios kedutes nededavome ir atrode kad nereikes(nors ja turime),bet va as pradejau dirbti vyras taip pat dirba ir tenka sunu i darziuka vesti arba man arba vyrui tai butinai reikejo kedutes idejome ir ka jus sedejo visa kelia issisiepes-laimingas kad sedi aukstai ir viska mato,as likau labai suzaveta kad taip sunui si automobiline kedute patiko thumbup.gif
Atsakyti
as nuo pirmų dienų vėžiodavausi kėdutėj, viskas buvo gerai, bet dabar vis užeina koks ožiukas ir pradeda blaiut, isterijas kelt. pastebėjau, kad ypač nebenori sėdėt, kai porą kartų tėtis ją išėmė iš kėdės ir ant kelių pasisodino, viską leido čiupinėti, spaudinėti ir t.t. schmoll.gif bet jei tik kažkokia situacija, kad nesėdi mažė kėdėj, man kažkaip neramu, jei pastabdysiu staigiai ar pan. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tatli @ 2008 06 15, 15:30)
Manau cia meile visiskai nieko deta,kiekviena mama myli savo vaika. Pas mus vaikas irgi nesedejo kedutej nuo pat pradziu nuo 2 men nupirkom gera brangia kedute kainavo apie1000lt nes ziurejom visais saugumo sumetimais,bet kai pabandem vazineti joje vaikas reke,isterikavo budavo iki to kad per ta rekima oro trukdavo,rankytes drebeti pradedavo galvodavom pripras bet kai tai tesdavo 3savaites diena is dienos tai zinokit nezinau kokia mama istvers taip kankinti savo vaika? Ir nustojom mes vazineti keduteje ir as nustojau vairuoti,tai vaziudavom visur su viru  o mes su vaiku ant ranku ir tai tesesi iki siol,galvojam kad isaugs nupirkom nuo 9kg bet pigesne is turgaus tokia pati situaciaja taip ir vazinejam visur kartu su vyru verysad.gif
Manau nieko niekada nereikia teisti ir jeigu matot masinoje mama su vaiku atn ranku pagalvokite kodel gal visai ne del to kad jinai nemyli savo vaiko????

o aš manau akd teisti būtina, čia nemeilės bet gyvybės klausimas gali būti...... Vaikai turi sėdėti TIK kėdutėse.Maniškė irgi žiauriai nemėgsta važiuoti, net 30 km tyliai neiškenčia važiuodama, rėkia tegu rėkia bet nuolaidų tuo klausimu niekada nebus..... Man svarbu turėti vaiką - sveiką ir gyvą ir kuo aš galiu tuo turiu rūpinti....

Man labai nemalonu čia skaityti, kiek daug neatsakingumo siaubas doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auksek: 15 spalio 2008 - 14:16
man atrodo, kad mamos pačios kaltos, kad vaikas nesėdi kėdutėj. leisiti vaikui skrajot po saloną kiekvienąkart kai ims ožiuots -- tai jis tikrai joje nesėdės.
Atsakyti
QUOTE(Viga @ 2008 10 10, 10:40)
Aš tai nesuprantu, kaip gali nesėdėt?  g.gif Mano tiek keturmetis tiek metų dukrytė sėdi savo kėdutėse, nes nuo gimimo taip yra ir žino, kad kitaip ir būt negali... Na pazyzia kartais, bet tik todėl, kad važiuot nusibosta o ne dėl to, kad prisegti...

thumbup.gif thumbup.gif pritariu! Mano dukrele taip pat is ligonines parvaziavo kedutej ir iki siol nera net kalbos rankose vaziuojant laikyt. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 10 11, 13:45)
Ne, vaikui, o tėvams tą reklamą reikia žiūrėti ir žiūrėti.
Aš, savo mažylio irgi pradžioje nevežiojau kėdutėje, čia, UK. Vieną kartą, policija prie orouosto išlipusius, paklausė, kodėl vaikas ne kėdutėje (UK tai rimtas nusikaltimas). Marmaliavau, kad nesėdi. O jis ramiai, paklausė, kiek vaikui metų, paskui laaaabai išsamiai papasakojo, kas  pagal jo amžių ir važiuojant tam tikru greičiu ir stabdant, galėtų su juo atsitikti. Pasakojo, su visomis detalėmis, kaip jis išskristų per langą, kaip išsitaškytų ant kelio ir pan. Pridūrė, kad jam reikėtų vaiko dalis surankioti, kaip jis tai darytu, ir kad, tai nėra itin malonus darbas ir pan. Man, jau ašaros tuo metu gerklėje kaupėsi. O priede, jis dar pridūrė, kad visoje šitoje situacijoje, baisiausia ir nemaloniausia jam būtų, nuvykti pas vaiko tėvus, senelius ir pranešti jiems, kad tokio mielo anūko jie nebeturi  doh.gif  unsure.gif
Moralo užteko. Vaikas, nuo šiol VISADA važiuoja kėdutėje  ax.gif

Na mums nei sitos reklamos,nei moralo nereikia,kad suprastume automobiliokedutes svarba.mes irgi ne LT gyvenam,ir cia baudzia uz vaziavima be kedutes.Niekad gyvenime nesam vaiko be kedutes veze.O,kad vaikas nuo gimimo vezamas kedutej rekia-cia jau kitas reikalas.
Atsakyti
Kadangi as buvau vienisa mamyte, tai manoji nuo pirmu dienu kedutej sedejo, nes as vairavau. Kitokio pasirinkimo nebuvo, o budavo gale, tai kai soske pamesdavo ir pradedavo klykti, o as neturedavau kur sustoti (cia ir dabar) tai pagarsindavau muzika ir ana nutildavo biggrin.gif . Va toks metodas man pagelbedavo biggrin.gif . O su didesne nebuvo jokiu problemu ir dabar jau keturi, tai net neisivaizduoja be kedutes, karta tetis pasiemes vezesi be kedutes, priseges saugos dirzais tai liko baisiai nepatenkinta nes nieko per langa nemate, sake: daugiau taip nevaziuosiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ingutera @ 2008 10 15, 15:16)
as nuo pirmų dienų vėžiodavausi kėdutėj, viskas buvo gerai, bet dabar vis užeina koks ožiukas ir pradeda blaiut, isterijas kelt. pastebėjau, kad ypač nebenori sėdėt, kai porą kartų tėtis ją išėmė iš kėdės ir ant kelių pasisodino, viską leido čiupinėti, spaudinėti ir t.t.  schmoll.gif bet jei tik kažkokia situacija, kad nesėdi mažė kėdėj, man kažkaip neramu, jei pastabdysiu staigiai ar pan. doh.gif

kai gime dukra masinos neturejom.kedute pirkau tik tam ,kad kambaryje galeciau pasodinus laikyt ir seip kai su kuo reikedavo veztis pasiimdavau,kad nebutu paskui bedos.kai nusipirkom masina nusipirkom ir kedute.dukrai buvo metukai.mama man dave patarima.jokiu budu neimt is kedutes,kad ir kaip vaikas to noretu.maniske buna zyzia rekia,bet as is kedutes neimu.nes zinau viena karte isimsiu ir to pakaks.taigi prisiimam i masina zaislu knygu,maisto ir seip ne taip pratempiam kelione.o ji buna ne tumpa 250km.
Atsakyti
Mums jau 1.8 metu, mes irgi nesedim.... Duodasi po salona visada, niekas nepadeda... Zviegia iki pamelynavimo. Neverciam mes jo ir tikimes kad neatsitiks nelaime....
Atsakyti