Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nemėgsta važiuoti automobilinėje kėdutėje

QUOTE(JAZZ @ 2006 07 31, 09:08)
Prašau patarimo- kaip priversti metų laiko  zuikį sėdėti automobilinėje kėdutėje kelionės metu? 4u.gif .Kol būdavo mažesnis - problemų dėl to nekildavo, miegodavo, arba ramiai sėdėdavo. Paskutiniu metu prisegtas pabūna 10 min.( nesinori kankinti vaiko). Gavęs laisvę verčia saloną aukštyn kojom, bet tai nesaugu schmoll.gif . Norim išvykti į kelionę, bet zuikis judruolis  problema. Patarkit ką daryt, žaislais ilgam nesudominu, gal kėdutę kokią mandrą pirkti g.gif , bet kaži ar  padės???

Na jusu dar maziukas kleckas,maniskis 2,5m ir nesedi kedutej,sugeba islyst is dirzu lotuliukas.gif Tai as ir neverciu sedet.O kaip ir priversciau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fishbone @ 2008 10 16, 11:44)
Mums jau 1.8 metu, mes irgi nesedim.... Duodasi po salona visada, niekas nepadeda... Zviegia iki pamelynavimo. Neverciam mes jo ir tikimes kad neatsitiks nelaime....

Mane stebina toks žmonių neatsakingumas. Šiaip ir mūsų būdamas tokio amžiaus klykdavo, kad nenori toje kėdutėje sėdėti, bet mes nenusileidome ir labai greit suprato, kad kitaip nebus. Šiaip aš mama pakankamai lepinanti savo vaiką, bet kai kalba apie vaiko saugumą arba sveikatą- aš griežta.
Atsakyti
QUOTE(Fishbone @ 2008 10 16, 11:44)
Mums jau 1.8 metu, mes irgi nesedim.... Duodasi po salona visada, niekas nepadeda... Zviegia iki pamelynavimo. Neverciam mes jo ir tikimes kad neatsitiks nelaime....

O siaube, siaube.O kas, jei nelaime atsitiks?Ka kaltinsi del savo vaiko zuties ar invalidumo?
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2008 10 16, 09:04)
O siaube, siaube.O kas, jei nelaime atsitiks?Ka kaltinsi del savo vaiko zuties ar invalidumo?

Kita vairuotoja, bet ne save....(taip mastau) smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2008 10 16, 19:36)
Kita vairuotoja, bet ne save....(taip mastau) smile.gif

Dar labai madinga likima kaltint.Na bet ne save, jo.
Atsakyti
Pas mus istatymuose ryski spraga del vaiku saugumo masinose. Istatymas reikalauja vezti vaikus iki 3m. kedutese, bet nieks nebaudzia uz tai, bent as nezinau ne vieno kuri butu nubaude (va suaugusius be dirzu tai oi kaip baudzia doh.gif ). Padarytu bauda 500lt uz vaiko vezima be kedutes, kaip mat apmazetu gailinciu ir vezanciu ant ranku mamyciu, o ir policininku biudzetas pasipildytu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zabava @ 2008 10 17, 00:45)
Pas mus istatymuose ryski spraga del vaiku saugumo masinose. Istatymas reikalauja vezti vaikus iki 3m. kedutese, bet nieks nebaudzia uz tai, bent as nezinau ne vieno kuri butu nubaude (va suaugusius be dirzu tai oi kaip  baudzia doh.gif ). Padarytu bauda 500lt uz vaiko vezima be kedutes, kaip mat apmazetu gailinciu ir vezanciu ant ranku mamyciu, o ir policininku biudzetas pasipildytu ax.gif

Nori pasakyti, kad visi dirzus segasi, nors uz tai ir baudzia? rolleyes.gif
Ne neatsakingumas tai, kaip cia viena parase. Mano vaikas vemti pradeda kai isirekia. Mane supras tos, kurios augina oziukus. Siulai niekur nevaziuot? Bus didesnis, samojingas - bus pasakyta sedet ir viskas. O dabar vaikas saves nekontroliuoja tokiame amziuje. Tenka nuolaidziauti.
Dar vienas dalykas - sonine oro pagalve mums siuo atveju koja pakistu avarijos atveju,skleistusi tiesiai i kedute su vaiku...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fishbone: 16 spalio 2008 - 23:49
QUOTE(Fishbone @ 2008 10 17, 01:45)
Ne neatsakingumas tai, kaip cia viena parase. Mano vaikas vemti pradeda kai isirekia. Mane supras tos, kurios augina oziukus. Siulai niekur nevaziuot? Bus didesnis, samojingas - bus pasakyta sedet ir viskas. O dabar vaikas saves nekontroliuoja tokiame amziuje. Tenka nuolaidziauti.
Dar vienas dalykas - sonine oro pagalve mums siuo atveju koja pakistu avarijos atveju,skleistusi tiesiai i kedute su vaiku...

Nu nesigyncysiu, bet man tenka daug po pasauli bastytis, tai daugumoj saliu jos yra privalomos iki 7-8 metu, kol galima naudoti paprastus dirzus( nezinau tiksliai koks ten ugis turi but). Tai nori pasakyti ten vaikai kitokie? Bet, kadangi ten is gimdymo namu neisleidzia be keduciu ir baudos ziaurios, tai juos nuo gimimo vezioja ir jiems tai yra normalu, plius musu daugumos mamyciu klaida, kad sedasi gale, o vaikas pardeda manipuliuoti tuom. Deja visose naujesnese masinose yra sonines oro pagalves( is viso keturios) pas mane irgi ne isimtis, sios pagalves nepavojingos, nes jai butu pavojingos ant keduciu butu uzrasyta, tvirtinti tik per viduri, nes sone nesaugu, juk testuoja kedutes tai ne su 15m. senumo masinom kur pagalviu apsoliuciai nera. O kudikiu kedutes (nesiokles ir visas kitas, kurios turi but veidu i gala) rekomenduoja tvirtinti ant galines sedynes per viduri, nes ten yra saugiausia. Prie visu keduciu instrukcijose parasyta..
Is savo patirteis galiu pasakyti, del ko tokia kategoriska del keduciu pasidariau. Manajai buvo 2 metukai, ne tokia maza. Su mama buvom Urmo bazej ir sumastem nuvaziuot i Pramones baze( kitoj gatves pusej), kadangi mociute kaip ir visos mociutes:- kam tu sodini ta vaika i kedute, gi anoj kelio pusej ant keliu palaikysiu... As sutikau.. Isvazinejant is bazes, vienas erelis graziai uzkiso, teko staigiai stabdyti ir manoji teskesi i galines sedynes atlosa.. Gerai, kad ji jau nemaza buvo ir greicio nebuvo, tai atsipirko tik verksmu ir isgasciu..O mano motinele tai dar mane apreke, kad reikejo tipo pasakyti pries stabdant doh.gif blink.gif . Isivaizduoju situacija: tuoj stabdysiu, laikytes, gal net avarija bus.. biggrin.gif juokas per asaras..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zabava: 17 spalio 2008 - 04:06
QUOTE(Fishbone @ 2008 10 17, 01:45)

As kartais nesisegu ( nes tik 100 lt., o butu 500lt. segciausi), bet as rizikuoju prarasti pekine isvaizda avarijos metu ir rizikuoju savo gyvybe, bet ne vaiko. Keleiviams visada liepiu uzsisegti, noriu, kad atrodytu bent kaip gyvi jeigu kas.. ax.gif
Atsakyti
Fishbone, segti reik per viduri, kaip tau patare.Pagalvok, kiek idiotu dabar vazineja, o kas, jei koks 17-kinis girtas be teisiu isireztu i tavo masina, i TAVO VAIKA?Jei nebus prisegtas, skris per stikla ir viskas, vaiko nebeturesi!Vien del to, kad nuolaidziavai jam ten, kur tai daryti mirtinai pavojinga.
Atsakyti
Manno kleckas nemėgo autokėdutės, kol kartą neišvažiavo su tėčiu vienudu pasivažinėti. jau tada nebuvo kur dėtis- sėdėk ir viskas. Ir kažkodėl jam tai patiko- dabar tik įlipęs į mašiną rodo į savo sostą ir rėkia "TEN" lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(April-Aries @ 2008 10 16, 13:54)
Na jusu dar maziukas kleckas,maniskis 2,5m ir nesedi kedutej,sugeba islyst is dirzu lotuliukas.gif Tai as ir neverciu sedet.O kaip ir priversciau doh.gif

Mano irgi moka išsinert iš diržų, bet jau anksčiau minėta reklama tokio amžiaus vaikui labai gali pagelbėti, tik reikia dar tėveliams prie jos komentarų pridėtų, o kai nenori sėdėti, tai vis paklausti, ar jis irgi nori iškristi iš mašinos kaip ta mergaitė. Maniškei veikia stebuklingai, o ir pati dar paaiškina, kad būtinai reikia diržiukus prisisegti thumbup.gif Nors buvo tarpas, kai bliaudavo už manęs sėdėdama, bet čia jau jos problemos - šiuo klausimu nuolaidų nėra. Dar nė karto nei 5 metrų nėra nuvažiavusi ne kėdutėje schmoll.gif
Atsakyti