Įkraunama...
Įkraunama...

JAUKŪS NAMUČIAI

QUOTE(V-Rinė @ 2017 11 14, 21:43)
<p>Sunfl. O tai su ausų uždegimu į infekcines ligonines guldo ? Nu įdomiai...</p><p></p><p>Lyžuka laikykis. Įžvelk gėrį - iškrovos dienų nereiks mėnesį laikytis ☺☺</p><p>man vakare irgi negerai....kepiau bulvių ant alyvuogių aliejaus su kefyru ir dar buvo grybų bet anų aš nevalgiau. Tai pilvas irgi suragavo ir kasą skauda. Kaltę verčiu alyvuogių aliejui nes paprasto neturėjau....arba paprasčiausiai kai senai valgiau keptų bulvių tai neįtiko.. na bus matyt kokia ta naktis bus ☺☺</p>

sako, netinka alyvuogių aliejus kepimui, bet nežinau, gal aš čia ir nusirašau smile.gif, maisto profes, tokios kaip Gange ir Cartman gal ka rimčiau pakomentuos mirksiukas.gif

jau atsigaivelejau, nors dar jaučiu kad skrandi turiu bigsmile.gif

skaičiau, kad ala mus žvaigzdutes biggrin.gif tokias šventes daro, šiaip neteko ir man nei eiti nei aplamai girdeti iš savo rato, nors ir tu neščiuju ne tiek jau ir daug būna smile.gif
manau ir mamai tiktu kokia pasilepinimo dovanele, kaip vonios, dušo priemones, kokie aliejukai, na nežinau kad susinaudotu, o nesimetytu, nors dabar kai jau prades užgrusta kaledu atributika gal kas iš tos serijos, pvz dovanu laukimo kojne biggrin.gif
Atsakyti

Grange, šiaip mintis visai dėl seilinukų. :)

Alyvuogių aliejuj kept galima, tik priklausomai nuo jo rūgštumo, priklauso kokiame kaitrume galima kept. Kuo aliejus rūgštesnis, tuo greičiau jis pasieks savo maksimalią kepimo temperatūrą ir pradės rūkti.

Atsakyti

Kadangi ir tempa buvo, tai ir pagulde.

Jau tempos nebera, bet uztat as sergu, jau prasysiuos namo. Vaistu gert galim ir namie. 

Atsakyti
QUOTE(Cartman @ 2017 11 15, 08:50)
<p>Grange, šiaip mintis visai dėl seilinukų. smile.gif
</p><p></p><p>Alyvuogių aliejuj kept galima, tik priklausomai nuo jo rūgštumo, priklauso kokiame kaitrume galima kept. Kuo aliejus rūgštesnis, tuo greičiau jis pasieks savo maksimalią kepimo temperatūrą ir pradės rūkti.
</p>

o kaip sužinot ta rugštinguma? BUna ant etiketes parašyta?
Atsakyti

Alyvuogių aliejus nėra tinkamas kepti, nes per žema degimo (smilkimo) temperatūra. Kepimui tinka riebalai, kurie kambario temperatūroje yra kieti - kokosų, palmių, lydytas sviestas, taukai. Na ir visokie rafinuoti, jei negaila savo sveikatos. Aš jau seniai kepu ant lydyto sviesto, o blynus (aišku ne bulvinius) ant kokosų aliejaus.

Atsakyti

Lyžuka, šiaip gero aliejaus gamintojai, kurie gali pasigirt žemu rūgštingumu jį parašo. Ant prekybcentrinio dažniausiai nerašo, bet ten dažniausiai būna apie 0,5, kas kepimui nėra gerai (nu ir šiaip ten ššš.. ne aliejus :D ).

Atsakyti

12 varom namo 😎

Atsakyti
QUOTE(Cartman @ 2017 11 15, 10:15)
<p>Lyžuka, šiaip gero aliejaus gamintojai, kurie gali pasigirt žemu rūgštingumu jį parašo. Ant prekybcentrinio dažniausiai nerašo, bet ten dažniausiai būna apie 0,5, kas kepimui nėra gerai (nu ir šiaip ten ššš.. ne aliejus biggrin.gif ).
</p><p></p>

pastudijuosiu namuose etiketes, įdomu patapo smile.gif

Sun sveikatos abiems ir kad ten daugiau netektų sugrįžti mirksiukas.gif

ant kokosu daržoves pasikepinu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 15 lapkričio 2017 - 10:51

Lyžuka ačiū labai 😊

Atsakyti

Sun,sveikatos  :4u: 

Atsakyti
Sveikos.

Cartman , Bigbang manau gali daaaug tau parašyt dėl to vakarėlio, nes kiek pamenu ir pati darė. Bet tai kad ji vėl nebeužsuka pas mumi...

Ko jūs? smile.gif

lyja.

KolJe, kaip tavo ir tavo pacano sveikatos?

Sunfl. - namai gerai...ypač iš ligoninių ten labai norisi smile.gif

Lyžuka- kaip tavo sveikata?

kas dar sergate? smile.gif

ai Pempe, nesirk....smile.gif

man irgi datr nei šiaip nei anaip. Galvoju- kraujotaka, nuo stuburo ar vistik kasa smile.gif plati sritis vž smile.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Beje, anąsyk vaistinėj Diclako net nebedavė nusipirkt. Sako recepto reikia visiems vaistams.... pize kaze....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V-Rinė: 15 lapkričio 2017 - 11:45

Aciu visom

Atsakyti