Įkraunama...
Įkraunama...

JAUKŪS NAMUČIAI

Pempe nu tikrai paprasta pagamint balandelius :) As viska kartu darau. Verdu, suku kepinu.

Sveikos

Atsakyti
Mėsą man parduotuvėj mala (faršo neperku, išsirenku gabaliuką ir prašau sumalt).
Kopūstą nuplikinus visad šaltu vandeniu perlieju.
Ai, ryžius dažniausiai iš vakaro užverdu ir palieku bringt smile.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos,
Sunfl nu nesuprantu aš, aš iš kaimo biggrin.gif biggrin.gif o tai kas ten per žolės kad nebereik cukraus druskos acto konservuojant????
dar- ką tu kepini kai balandėlius gamini? balandėlius apkepi žalius prieš tušinant? žinau kad kiti taip daro, aš dariau kažkada tai nejutau skirtumo tarp apkeptų ir tiesiai dėtų į puodą.

Šiandien ir aš žadėjau gamint balandžius. Bus matyt smile.gif
pagaminimas su suplovimais išeina per 30 min.
Faršą turiu sumaltą jau (šaldau sumaltą). Dedi puodą su kopūstu ir puodą su ryžiais. Kol apverda/išverda susimakalioju mėsą ir nusiskutu morkas bei bulves. tada viską makt makt ir į puodą smile.gif
tikrai ne ilgiau nei kiti patiekalai+plius verda savarankiškai- t.y. nereikia kaip prie kotletų pvz keptuvės stovėt smile.gif

Atsakyti

Sveikutes :)

As balandziu nedarius, tai nepakomentuosiu, bet man cepelinai atrodo kur kas lengviau paruosiami. Balandeliais lepinuosi gryzus i Lietuva :) 

o siaip dirbu siom dienelem, savaitgali eisim i gimtadieni, dovanu torta uzsakiau :) dideju dienom, sunku miegot, dubens kaulai net traska kai verstis reikia, tai pabundu nuo aimanu savo kaip skauda  :cry2: bet jau nedaug liko, jau greit  :bigsmile: 

Atsakyti

V-Rine dabar neturiu to pakelio. Savaitgali pirksiu parodysiu.

Taip susultus balandelius pavolioju miltuose, pakepinu ir tada i puoda dedu virti.

Atsakyti

BigBang jeigu virtu bulviu cepelinai tai baika. Bet jeigu zaliu bulviu tai labai daug darbo. Bent man 😊

Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Dėkui už išaiškinimus biggrin.gif . Mano mėsa tikra, kaimiška, tai nepirksiu gi iš parduotuvės, kol turiu, traukiu iš kameros. Tai malimo neina atmesti.

Cartman, jei atšaldai kopūstą o sekančius sluoksnius reikia lupti, tai vėl iįš naujo kaitint, neekonomiškai gaunasi , ir laikas prailgėja, kol tas kopūstas vėl įkais. Nors gal ir sprendimas, kad rankos nedegtų.

Vrine, jau tikrai meluoji, kad 30 minučių biggrin.gif . Kopūsto per tiek nenulupsi. Juk neužtenka kartą palaikyti verdančiame vandenyje kad jį išlukštentum. O ilgai laikyti vėl negali, nes sutiš susigadins viršutiniai lapai. Jei mėsą malei ne tą dieną, tai nereiškia, ka jos nemalei biggrin.gif . Žodžiu, neįtikinai biggrin.gif . Kotletai milijoną kartų paprasčiau ir greičiau.

Balandžius dariau pasavaičiui du kartus, pirmą- su meile, antrą- jau be tos didelės meilės biggrin.gif . Sekantis kartas bus ne anksčiau, kaip po metų rolleyes.gif . Arba vėliau biggrin.gif

Big, cepelinai- aukšasis pilotažas, o darbo tai ten - oho blink.gif.

Atsakyti

Pempe nejuokink del balandeliu gaminimo 😅😊

Atsakyti
Pempe, nu nemeluoju smile.gif aišku laiko nesu nuėmus bet kai darysiu būtinai nuimsiu smile.gif
aš paimu kopūstą žalią ir nupjaunu pagal kotą, na taip aplinkui apipjaunu visus lapus lyg kotą norėtum išpjauti. Tada dedu į puodą ir verdu, verdant palupi palupi ir jie nusiima- nes nupjauti nuo pagrindo jau. Ir viskas, prisilupi- net nelupi o tik nusiimi esant dar puode dar ir verdant smile.gif o pirmi lapai nesušunta nes jie atsikabina ir tu nuimi nuimi ir atsidedi į atskirą lėkštę,,,nu kaip čia tau paaiškint, ateik parodysiu smile.gif aš nedarau taip- paverdi nulupi tris lapus vėl dedi virt. Nesąmonė biggrin.gif aš dar puode verdant juos susigraibau visus per kelias minutes smile.gif
na dar žiūrint kiek tu jų gamini, mano norma 12-13 balandėlių tai per pusvalandį laisviau nei nieko.
Mėsos ir aš neperku, tikrą kaimišką valgau, bet aš kai papjaunam gyvulį iš karto ką malam ką kitaip dėliojam iš karto vienu metu. Gal ji ir ne tiek skani kaip šviežiai malta (nors man tai jokio skirtumo), bet aš taip įpratųsi ir man taip patogu.
Atsakyti
QUOTE(Sunflowers @ 2017 08 03, 09:42)
<p>Pempe nejuokink del balandeliu gaminimo 😅😊</p><p></p>

nu gal biggrin.gif
bet negi tau rankos nedega?
nu parašyk, kaip lupi kopūstą, detaliai biggrin.gif . Aš rimtai
Papildyta:
QUOTE(V-Rinė @ 2017 08 03, 09:45)
Pempe, nu nemeluoju smile.gif aišku laiko nesu nuėmus bet kai darysiu būtinai nuimsiu smile.gif
aš paimu kopūstą žalią ir nupjaunu pagal kotą, na taip aplinkui apipjaunu visus lapus lyg kotą norėtum išpjauti. Tada dedu į puodą ir verdu, verdant palupi palupi ir jie nusiima- nes nupjauti nuo pagrindo jau. Ir viskas, prisilupi- net nelupi o tik nusiimi esant dar puode dar ir verdant smile.gif o pirmi lapai nesušunta nes jie atsikabina ir tu nuimi nuimi ir atsidedi į atskirą lėkštę,,,nu kaip čia tau paaiškint, ateik parodysiu smile.gif aš nedarau taip- paverdi nulupi tris lapus vėl dedi virt. Nesąmonė  biggrin.gif aš dar puode verdant juos susigraibau visus  per kelias minutes smile.gif
na dar žiūrint kiek tu jų gamini, mano norma 12-13 balandėlių tai per pusvalandį laisviau nei nieko.
Mėsos ir aš neperku, tikrą kaimišką valgau, bet aš kai papjaunam gyvulį iš karto ką malam ką kitaip dėliojam iš karto vienu metu. Gal ji ir ne tiek skani kaip šviežiai malta (nors man tai jokio skirtumo), bet aš taip įpratųsi ir man taip patogu.

Matai kaip. Va dabar suprantu. Jei tikrai taip lapai atsiskiria, tada kitas reikalas. Nes pats bjaurumas ir yra tas lapų nuėmimas. Aš , kai dar su dviem kopūstais, juos traukinėjau 10 kartų mažiausiai, su kiekvienu ištraukimu kiek to vandens liejas, dedant atgal vėl kartais - pliumpt praslysta ir dar aptaško doh.gif
Atsakyti

Pempe nuimu lapus lygiai taip pat kaip V-Rinė. 

As maksimum tikrai per valanda juos paruosiu iki virimo.

Atsakyti
jo Pempiuk va taip su peiliu ir šakute arba net su dviem šakutėm gal patogiau man poto imi ir nukrapštai nukrapštai...aš niekada nedarau išimi/įdedi tą kopūstą...

cepelinų nemėgstu valgyti todėl ir gaminti nemėgstu. Nėra tragedijos didelės gaminant....bet labai sunkus maistas, mes su vaikais nevalgom, o vyras jei nori tai jo reikalas...smile.gif tegul nori smile.gif
Atsakyti