Įkraunama...
Įkraunama...

JAUKŪS NAMUČIAI

QUOTE(V-Rinė @ 2018 03 03, 22:11)
<p>Sveikos.dantų laužytojos  😅😅 aš irgi mėgstu duoną pasidžiovint ir beje kaskartą valgydama-grauždama galvoju ar kokį kartą nenusilaušiu dantų.....  Gėriau vyno taurę. Skauda galvą. Pempe o kaip darbe pas jus giedot gali. Tu kokioj religinėj įstaigoj dirbi ?  Nesu girdėjus net apie tuos kalnus. Aš šiandie su vaiku kryžių kelius ėjau - gal gai tas pats ? Pasirodo reikia vaikui 3 parašų už juos...tai ėjom abu. Babutės gieda o man juokas kad ėmė. Kryžiaus nešėjas vis žiovavo...viena senutė su lazda vis įtartinai į mus atsisukdavo nužiūrėt...sakau su lazda dar gausim 😅😅 bet taip juokas ėmė kvailas kad aš tokiose ceremonijose dalyvauju  😆😆😆</p>

Ne religinėj, o kultūrinėje+bendruomenės+tradicinėje(biblioteka, bendruomenės centras ir amatų centras po vienu stogu). Žemaičių Kalvarijos kalnų giedojimas yra ne tik pamaldumas, bet ir Žemaitijos nematerialus paveldas. Juos gieda per laidotuves, metines ir pan.,, ir taip pat Gavėnioje.
Seniau giedodavo kas savaitę pas kitus kaimo žmones(kurie pakviesdavo pas save). Po jų arbatėle(suneštinė). Prieš 10 metų dar ir mano kaime giedojo. Dabar dar gieda bendruomenių centruose, kultūros namuose, bažnyčiose, kur atsiranda organizuojančių. Aišku, kaimuose melodijų šimtas ir jas suvelia dažnai biggrin.gif . Bet nesvarbu, svarbu idėja. Ir po Kalnų mini kiekvienas savo mirusiųjų vardus, ir taip bendrai visi už kiekvieno pasimeldžia.
O kryžiaus kelias- kas kita. Apmąstymų eiga panaši- apie Kristaus kančią ir mirtį, be ten giesmių tik po vieną posmą po kiekvienos stoties. Ir stočių mažiau.

Jei tu nereliginga, žiūrėk, kaip į tradiciją, su kuria tavo vaikas bus supažindintas. Tas tikrai nepakenks, o praturtins. Ir ką čia labiau nuveiksi per tą laiką- vienu patiekalu daugiau ar grindis papildomai išvalysi mirksiukas.gif

QUOTE(Cartman @ 2018 03 04, 00:00)
<p>Atsimenu iš vaikystės, į visokias giminės metines nuvažiavus Kelmės rajone tuos kalnus giedodavo. O siaubeli, žiema, bažnyčia šalta ir dar tie kalnai gerą pusvalandį, kur dar klaupt-stot,o tik po to mišios. Neturiu gerų atsiminimų apie juos. biggrin.gif Ir jo ten kaip kryžiaus kelias, tik eit nereikdavo kaip procesijoj.
</p><p></p><p>Buvom palankynose. Su dovana visai pataikėm, nes, pasirodo, pirmos knygos vaikiškos jiem čia.
</p><p></p><p>Dabar eurovizijos pusfinalį pažiūrėjom su alučiu biggrin.gif
</p>

Tai tu ne apie Kalnus, o Kryžiaus kelią(stacijomis dar vadinamas). Tai trunka apie pusvalandį ir einama bažnyčioje.
Kalnai trunka apie tris valandas mirksiukas.gif

Labas rytas 4u.gif
Atsakyti

pempe, tikrai ten Kalnais vadindavo ir niekaip kitaip ir vardu minėdavo visokius ir kryžiaus kelio dalis kažkokias :) man atrodo tokie dalykai nuo regionų irgi priklauso. Beje, net tą pačią maldą Tėve mūsų skirtinguose regionuose girdėjau skirtingai kalbamą.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cartman: 04 kovo 2018 - 11:27
QUOTE(Cartman @ 2018 03 04, 11:26)
<p>pempe, tikrai ten Kalnais vadindavo ir niekaip kitaip ir vardu minėdavo visokius ir kryžiaus kelio dalis kažkokias smile.gif man atrodo tokie dalykai nuo regionų irgi priklauso. Beje, net tą pačią maldą Tėve mūsų skirtinguose regionuose girdėjau skirtingai kalbamą.</p>

Ane? Aš tik tikiu į dievą girdėjau visiškai kitaip kalbant, labai jau iškraipyta

Pagaliau atkurenau namus, o tai jau penktadienį buvom rekordus sumuše biggrin.gif +11 vienam kambary
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2018 03 04, 16:20)
Ane? Aš tik tikiu į dievą girdėjau visiškai kitaip kalbant, labai jau iškraipyta

Pagaliau atkurenau namus, o tai jau penktadienį buvom rekordus sumuše  biggrin.gif +11 vienam kambary

Vaje, o tai kaip taip gavosi? O kaip bobulytės, kol jūs darbe?
Atsakyti

Vrine!!!

large.jpg

Atsakyti
Ką jūs čia visos žiemą švenčiat bigsmile.gif ?
Gal mano uošvienės gimtadienį biggrin.gif ?

Vrine, brangioji, pasiučioji biggrin.gif , tau ramybės ir stiprybės, ir kantrybės, ir - atostogų svajonių išsipildymo vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Mes kol darbe bunam griztam i 12, 14 laipsniu siluma. Paskui kol prisisildom jau laikas miegot ateina ax.gif
Labas
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2018 03 04, 15:24)
Vaje, o tai kaip taip gavosi? O kaip bobulytės, kol jūs darbe?

Bobutės grūdintos, sako nelabai šalta bigsmile.gif

Vrine, su gimtadieniu 4u.gif
Atsakyti

pempe, tai tu gali pasakyt, ar panašios tą pačią dieną gimusios ar ne :D

Atsakyti
Ne visai tą pačią, ale panašios panašios biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pempė12 @ 2018 03 04, 18:26)
Ne visai tą pačią, ale panašios panašios biggrin.gif

Čia jau avinai ar dar žuvys? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2018 03 04, 18:50)
Čia jau avinai ar dar žuvys?  unsure.gif

Žuvys. Bet žuvys žuvims nelygu. Nes žinau žuvų, oi kaip kitokių. Nuo gimimo metų gal priklauso. Ir nuo gimimo- ženklo pradžioje ar gale. Jei išvis kas priklauso biggrin.gif
Atsakyti