QUOTE(V-Rinė @ 2018 03 03, 22:11)
<p>Sveikos.dantų laužytojos 😅😅 aš irgi mėgstu duoną pasidžiovint ir beje kaskartą valgydama-grauždama galvoju ar kokį kartą nenusilaušiu dantų..... Gėriau vyno taurę. Skauda galvą. Pempe o kaip darbe pas jus giedot gali. Tu kokioj religinėj įstaigoj dirbi ? Nesu girdėjus net apie tuos kalnus. Aš šiandie su vaiku kryžių kelius ėjau - gal gai tas pats ? Pasirodo reikia vaikui 3 parašų už juos...tai ėjom abu. Babutės gieda o man juokas kad ėmė. Kryžiaus nešėjas vis žiovavo...viena senutė su lazda vis įtartinai į mus atsisukdavo nužiūrėt...sakau su lazda dar gausim 😅😅 bet taip juokas ėmė kvailas kad aš tokiose ceremonijose dalyvauju 😆😆😆</p>
Ne religinėj, o kultūrinėje+bendruomenės+tradicinėje(biblioteka, bendruomenės centras ir amatų centras po vienu stogu). Žemaičių Kalvarijos kalnų giedojimas yra ne tik pamaldumas, bet ir Žemaitijos nematerialus paveldas. Juos gieda per laidotuves, metines ir pan.,, ir taip pat Gavėnioje.
Seniau giedodavo kas savaitę pas kitus kaimo žmones(kurie pakviesdavo pas save). Po jų arbatėle(suneštinė). Prieš 10 metų dar ir mano kaime giedojo. Dabar dar gieda bendruomenių centruose, kultūros namuose, bažnyčiose, kur atsiranda organizuojančių. Aišku, kaimuose melodijų šimtas ir jas suvelia dažnai
O kryžiaus kelias- kas kita. Apmąstymų eiga panaši- apie Kristaus kančią ir mirtį, be ten giesmių tik po vieną posmą po kiekvienos stoties. Ir stočių mažiau.
Jei tu nereliginga, žiūrėk, kaip į tradiciją, su kuria tavo vaikas bus supažindintas. Tas tikrai nepakenks, o praturtins. Ir ką čia labiau nuveiksi per tą laiką- vienu patiekalu daugiau ar grindis papildomai išvalysi
QUOTE(Cartman @ 2018 03 04, 00:00)
<p>Atsimenu iš vaikystės, į visokias giminės metines nuvažiavus Kelmės rajone tuos kalnus giedodavo. O siaubeli, žiema, bažnyčia šalta ir dar tie kalnai gerą pusvalandį, kur dar klaupt-stot,o tik po to mišios. Neturiu gerų atsiminimų apie juos.
Ir jo ten kaip kryžiaus kelias, tik eit nereikdavo kaip procesijoj.
</p><p></p><p>Buvom palankynose. Su dovana visai pataikėm, nes, pasirodo, pirmos knygos vaikiškos jiem čia.
</p><p></p><p>Dabar eurovizijos pusfinalį pažiūrėjom su alučiu
</p>
</p><p></p><p>Buvom palankynose. Su dovana visai pataikėm, nes, pasirodo, pirmos knygos vaikiškos jiem čia.
</p><p></p><p>Dabar eurovizijos pusfinalį pažiūrėjom su alučiu
</p>
Tai tu ne apie Kalnus, o Kryžiaus kelią(stacijomis dar vadinamas). Tai trunka apie pusvalandį ir einama bažnyčioje.
Kalnai trunka apie tris valandas
Labas rytas