Labas prie kavos
Jetus, aš paskutiniu metu tokia išvargus, išsekus jaučiuos. Net nesuprantu, atrodo griūčiau į lovą ir miegočiau visą dieną
Bet kadangi negaliu to daryt, tenka kavą lakt kibirais ir dirbt, dirbt, dirbt..
Ką čia papasakojus apie vakar. Pirmiausia - buvo nuostabu
Turėjom tikrai kokybišką laiką, nuostabiai skanią vakarienę. Vyras nusivedė mane į kone geriausią šalyje restoraną, vienintelį turintį dvi Michelin žvaigždutes - Patrick Guilbaud (https://restaurantpatrickguilbaud.ie/ ). Kai išgirdau, tai tikrai pasijaučiau labai nejaukiai. Nu vis tiek įpareigoja visapusiškai jau. O bet tačiau vakarienė buvo nuostabi. Nuo pat įėjimo ir aptarnavimas, ir bendravimas, ir gėrimai, patiekalai. Interjeras restorano buvo tobulas mūsų skoniui - šviesu, erdvu. Abu pasirinkom keturių patiekalų ragavimo meniu. Buvo siurprizas, nes šefas įvertina alergijas, pomėgius ir atitinkamai paruošia patiekalus. Mes neturėjom jokių ypatingų reikalavimų, tiesiog atsidavėm į šefo rankas. Kadangi dauguma darbuotojų - prancūzai, tai iš tiesų turbūt nelabai ir supratom abu su vyru, ką valgėm viską išsamiai. Bet gavom prie pirmojo gėrimo (aperol spritz) tokių kaip eklerų mažų su pelėsinio sūrio įdaru. Buvo nuostabus skonis. Paskui gavom kažkokio kremo prieš vakarienės pradėjimą. Tada pirmam patiekalui gavom įdomų rutuliuką su kažkuo
Ir ant viršaus mažulytis putpelės kiaušinis buvo. Pirmam pagrindiniam buvo balta žuvis su britišku baltuoju šparagu. Antram pagrindiniam gavom antienos su nerealia bulvių koše. Pirmam desertui buvo panna cotta su passion fruit putėsiais ir padėklas su trim skirtingais mini vieno kąsnio desertais (macaroons, rabarbarų pyragaičiu ir tartalete su kažkuo). O antram desertui buvo bananų šerbetas irgi su kažkuo, nebežinau jau pati. Pačiai pabaigiai davė naminių triufelių, siūlė kavos ar arbatos, bet jau mes tiek pilni buvom, kad net vyno savo nebesugebėjom pabaigti. Žodžiu visas įspūdis tai kažkas nerealaus. Buvom tikrai pilni, bet kiekvienas patiekalas vis stipresnis, įdomesnis, geresnis. Visi tokie savotiški, įdomūs, lengvi iš to gamybos ypatumo. Nemoku žinokit net papasakot, bet tikrai įspūdžiai apie tokius restoranus išlieka ilgam ir lyginamas maisto įstaigų apskritai pasidaro visai kitoks kažkoks.. Džiaugiuosi gyvenime turėdama galimybę kad ir labai retais kartais, bet išbandyt va tokį dalyką. Nes tada supranti vis tiek, už ką tos žvaigždės eina ir už ką restoranai ir šefai gauna tokius įvertinimus..
Tiesa, po vieno patiekalo ant stalo iš kažkur atrėpliojo mažas voriukas. Aš vorų labai bijau. Tai MB pamatė jį ir sako "Tik nepradėk cypt"
Aš patraukiau lėkštę ir pamačiau tą vorą. Akys tik išsiplėtė, užsidengiau burną, kad nepradėčiau klykt. Ir iškart darbuotojų reakcija tai buvo kažkas neapsakomo. Be garso atkreipė dėmesį, kad kažkas vyksta negerai. Sužiuro, įsitikino, kad tikrai kažkas ant stalo yra, atbėgo gražiai su atskiru indu, stalo šukutėm (su kuriom trupinius nuvalo po kiekvieno patiekalo ir išlygina staltiesę), nuvalė tą vorą, atsiprašė tris kartus. Paskui priėję paklausė, ar viskas gerai, patikino, kad aš ne viena vorų bijau
Žodžiu tikrai labai puikiai susitvarkyta buvo su mažu voru
Tai va tokie mano įspūdžiai. Daugiau neturiu ką papasakot
Šiandien vakare einam į vieno žymiausių čia komiko pasirodymą - buvo mano dovana vyrui Kalėdų proga. Nors aš tai norėčiau eit miegot
BigBang - gražūs pasikeitimai Tavo. Kaip sugalvojai nusišviesint?
giega - nepamenu aš irgi Tavo pasakojimo apie naują depą, tai matyt ne mums pasakojai
Gražios dienos visoms ir skanios kavos