Įkraunama...
Įkraunama...

Draugiškų plepučių klubas

V-Rinė aptylus nes dirba darbe už 3, ir dar į masažus pusvalandį pavogus lekia.... tai niekaip nieko nebespėju...

Almost, dėl loterijos- nu tu žiauri
o kam į lašišos žuvienė dar sultinio? neužtenka nuoviro?

Kas per masažai?  :) 

Nu jau, dar gražiau  :blink:  :D  :D Aš tai kaip tik manau, kad čia yra teisingiausias variantas. Nei kad paimt man ir paskirt vienam Velykas (gaunasi keturios dirbamos dienos tarp Didžiojo Penktadienio ir Velykų pirmadienio), o kitam tik vieną pirmadienį. Tai ką išsitrauks, tą ir turės. Galės likimą ar (ne)sėkmę kaltint  :D 

Mes naudojam tik lašišos filė, tai jokio ten nuoviro nėra ir niekad nebus  :rolleyes: Nenaudojam jokių galvų, kaulų, uodegų, rinkinių ar dar ko. Visada verdam žuvienę tik iš skirtingų rūšių žuvies filė (tai raudonos ir baltos sumaišom). Apskritai jokios sriubos neverdu taip, kad nuvirt kažką (ar tai paukštieną, ar mėsą kokią, ar žuvį). Naudojam sultinį, prieskonius, daržoves, mėsą / žuvį / paukštieną ir viskas  :)​ 

Atsakyti
Almost bet tai žinok koks skanumas naminės vištos buljono.... na bent vaikystėj mama juk vistiek virė ??? Su tais sintetiniais ner ko lygint ☺ bet tai aišku iš kur tu tos namines gausi ten....☺
Atsakyti

Almost bet tai žinok koks skanumas naminės vištos buljono.... na bent vaikystėj mama juk vistiek virė ??? Su tais sintetiniais ner ko lygint ☺ bet tai aišku iš kur tu tos namines gausi ten....☺

Nežinau, nepasakyčiau, kad prisimenu, tai jei ir virė - turbūt nieko jau ten kažko tooooookio woooow įspūdingo nebūdavo  :rolleyes:  :D Man tas naminio vištos kaulų nuoviro / sultinio aukštinimas tai toks pat, kaip ir šaltienos ar susiplanuok vestuves pats ir gauk auksinį medalį. Nežinau apie vitaminus ir visą kitą, kas gali būt iš kaulų, nors neneigiu, kad gali būt kažkiek skaniau, nei pirktinis sultinys. Bet visi mes skirtingai tą skonį vertinam  :) 

Gaut čia iš ūkininkų gi irgi gali, kiek Airijoj ūkių ir auginančių vištas ar galvijus. Bet neužsiimam mes tuo. Jei pristatytų į namus ar 100% žinotumę, kad kažkas kažkur prekiauja minimaliais užsakymais tais reikalais, tai pirktume gal. Bet kai mes dviese, tai tikrai nesuku galvos ir neverdu pradžioj vištos nuoviro valandą - pusantros tam, kad pasigaminčiau sriubą, kurią multifunkciniam per 10min pasidarom  :)​ 

Atsakyti
Almost vitaminų tai ten iš kur jų bus ☺ bet chemijos irgi nėra ☺☺☺ ne kaip buljonuose ☺
Tada jau gal geriau daryčiau tik su daržovėmis....be to buljono. Bet kiekvienam savo ☺ jei kas aš irgi turiu buljono...dėl visako...kartais vyras darban susideda.

Prisikepiau cukinijos. Prisiryjau tikra žodžio prasme. .😈😈😈

Buljonas dar verda 😅😅😅😅😅 tikrai va jau 1,5 val. Bet įmesiu ryžių ir bus gerai. Tingiu jau su tomis pupelėmis ☺☺☺

Atsakyti
Oi,as irgi zuviene panasiai kaip Almost verdu biggrin.gif Isverdu darzoves,ant galo zuvies file sumetu-kiek jai ten virt reikia biggrin.gif Irgi jokiu galvu,uodegu.. Na tik viena karta,kai ant lauzo zuviene virem,bet ir tada ismetem tas galvas,pridejom daug lasisos file..
Kitas sriubas nuverdu kokius kauliukus ar galkutes,bet tikrai neverdu ilgai,kad sultinys gautusi..

Ideja su loterija man irgi patiko mirksiukas.gif Ka issitrauks ta ir tures..O jei nori kitu laisvu dienu,lai tarpusavy derasi,keiciasi.

Pas mus darbe irgi pateike sarasa savaitgaliu.. jei nori,galima ir sestad ir sekmad dirbt.. bet butinai nors 1diena turi dirbt.. Tai va,nuo sio savaitgalio iki nauju metu dirbsiu ir savaitgaliais,dazniausiai sestadieniais

Kaip tas laikas greit bega,siaubas siaubas.. jei kazkuri nebutu fb paklausus,kada issiust,tai buciau dar svajojus ir galvojus,kad daug laiko turiu.. o juk manreikia jau gruodzio pradzioj issiust,kad spetu ateit.. Dovaneles dar neturiu,nors jau sugalvojau ka pirksiu biggrin.gif
Atsakyti

Nenuverdu ir aš jokių mėsų ar žuvų sriubai, va labiau daržovių sultinį mėgstu ir nors yra reikalų, bet verta - skanu :) 

Buvau po darbų su drauge kavintis, grįžusi sugalvojau drabužius kelis išlyginti, tai nors labai nemėgstu, bet reikia, nes krūvelė dedasi nemenka :D o daugiau nieko ir nenuveikiau, nebuvo kada, tuoj va ir miegoti reikės jau :rolleyes: 

Almost, liuks idėja dėl lapelių traukimosi, tikrai liuks, negalės nieko kaltinti, burbėti, ką išsitrauks - tą ir turės :D 

Atsakyti

Atėjau ie aš vaik užmigdžiusi jūsų paskaityt :) nes neprisijungi ilgesnį laiką, tai o šventas Mylkole kiek būnant prirašę ( nekalbu apie praeitą savaitę :D )

Sriubas verdam retai ir burokėlių sriubytė pas mus mėgstamiausia :) Visada naudoju sultinio kubelius, na nesureikšminu aš to labai :) 

Almost - įdėja super dėl išsitraukimo, nusimesi nuo savęs nemažą naštą :) 

Šalta šiandien labai buvo, net ledukais lijo :o Rudenėlis. 

Na dar trys dienelės darbo ir kelionė :) 

Na o dėl sriubų - įdarbą nesinešu, nors yra mikrobanginės krosnelės, bet man paranoja kad išbėgs dar ji man, imu taipmaistą kažkokį (likučius pietų, sumuštinius.

Pas mus darbe irgi darbo yra, ale kada dirbt laiko nera :D kaip tyčia atostogos, o papildomi pinigailabai praverstų. 

Ai Almost - o draugai tai gal iš Liuksemburgo atvyks šventėms?

Tiek iš manęs :)

Atsakyti

Labas rytelis

kazkaip dingsta tas vakaras. Trumpam pas draugus uzsukom, siandien MB vel varys po darbo toliau jiems padeti prie  remonto, tai ten vyrai kazka pasitare.  grizus kopustu pritroskinau puoda su  ruk sonine ir desrelemis, kol pasiplepi, tada visi  3 i skirtingus kamabrius teleki ziureti. vakar darbe nemazai buvo skubos, tai visa diena lekime, tai  norejosi jau vakare ir pailseti

Atsakyti

Labas rytas :) kuo labiau keliaujam link žiemos, tuo man sunkiau keltis :B spėju reikės telefoną vėl kažkur pasidėti, kad norint išjungti žadintuvą, reikėtų iš lovos išlipti :D dariau taip praeitais metais - pasiteisino :D 

Trečiadienis. Savaitės vidurys. Dar kelios dienos ir vėl savaitgaliausim, paskutinis rudens savaitgalis laukia :rolleyes: Diena spėju bus įprasta, nieko ypatingo neplanuoju, manau greit pralėks, o vakare noriu dar sąrašą pasidaryti ką reikia nusipirkti sekmadieniui, nes šeimą į svečius pasikviečiau, jau truputį anksčiau pradėsiu švęsti :D 

Atsakyti
Labas rytas,

kaip gyvos smile.gif

kažkas klausėt apie masažus- tai masažuoju sprandą, nes nuo sėdimo darbo man jis probleminė vieta, tai kasmet einu bent po kartą tai tikrai, o kartais ir po du kursus........

oi kaip šalta lauke. Dabar kaisu mašina važiuoju tai su paltuku ir trumpais sezoniniais, bet po masažų reikės jau ilgaaulius ir žieminį paltą traukt...nus šalta jau...
Atsakyti

Laba diena, damačkos  :4u: 

Almost vitaminų tai ten iš kur jų bus ☺ bet chemijos irgi nėra ☺☺☺ ne kaip buljonuose ☺
Tada jau gal geriau daryčiau tik su daržovėmis....be to buljono. Bet kiekvienam savo ☺ jei kas aš irgi turiu buljono...dėl visako...kartais vyras darban susideda.

Bet tai irgi nuo vien tik daržovių jokio skonio, tai koks tikslas? Nauda tai taip, mažiau gal tos chemijos (bet, vėlgi, renkantis atitinkamai sultinį tai ir tos chemijos mažiau pasirenki  :rolleyes: ), bet skonio jokio iš viso. Ne ne, mums taip netinka  :D Kaip ir sakai tikrai - kiekvienam savo  :) 

Oi,as irgi zuviene panasiai kaip Almost verdu. Isverdu darzoves,ant galo zuvies file sumetu-kiek jai ten virt reikia. Irgi jokiu galvu,uodegu.. Na tik viena karta,kai ant lauzo zuviene virem,bet ir tada ismetem tas galvas,pridejom daug lasisos file..
Kitas sriubas nuverdu kokius kauliukus ar galkutes,bet tikrai neverdu ilgai,kad sultinys gautusi..

Ideja su loterija man irgi patiko. Ka issitrauks ta ir tures..O jei nori kitu laisvu dienu,lai tarpusavy derasi,keiciasi.
Pas mus darbe irgi pateike sarasa savaitgaliu.. jei nori,galima ir sestad ir sekmad dirbt.. bet butinai nors 1diena turi dirbt.. Tai va,nuo sio savaitgalio iki nauju metu dirbsiu ir savaitgaliais,dazniausiai sestadieniais

Kaip tas laikas greit bega,siaubas siaubas.. jei kazkuri nebutu fb paklausus,kada issiust,tai buciau dar svajojus ir galvojus,kad daug laiko turiu.. o juk manreikia jau gruodzio pradzioj issiust,kad spetu ateit.. Dovaneles dar neturiu,nors jau sugalvojau ka pirksiu

Mes iš viso mėsos su kaulais praktiškai nebeperkam jokios. Nei paukštienos, nei mėsos. Žuvį ir tą labiau filė perkam, retu atveju imam visą cielą žuvį, bet prašom, kad išdarinėtų ją parduotuvėj, nupjautų iškart galvą ir uodegą ir išmestų. Labai puiki žuvienė gaunasi iš filė, nereik nei jokių ten gabaliukų kitokių mums  :wub: Ir taip, seniau, kai pas tėvus gyvenau, tai irgi valgydavau taip, kaip mama paduoda - viską suverda, sunaudoja, nieko neišmeta, šaltienos pridaro, kaulus sriubai nuverda ir t.t. Bet dabar, kai galiu rinktis, tai nesirenku taip daryt ir tiek.

Būtent - kaip papuls išsitraukus pačiam, taip kiekvienas ir turės. Mano pareiga užtikrinti, kad tos dienos bus dirbamos kažkieno. O jau paskui galės tarpusavy keistis, jei kažkam reikės. Mane informuos ir viskas  :rolleyes: Nereikės niekam jokio skaudulio laikyt. Bus dar vienam žmogui du kartus tokius bank holiday dengti, nes taip išpuola tiesiog. Tai va irgi niekas negalės pykt, jeigu išsitrauks pats tokį lapelį  :) 

Bet gerai iš finansinės pusės gi, ane? Aišku smagiau laisvi savaitgaliai (aš va dėl to visiškai nepasiilgstu dirbti viršvalandžių pamainos visą savaitę), bet iš finansinės pusės papildomi pinigai niekam nepakenkė dar  :) 

Va va, aš dėl to ir paklausiau, nes atrodo čia dar daug laiko liko, o juk tuoj jau ateis tos galutinės datos siuntimams, tai ot ir bus  :D  :D Aš dovanas jau perku, per šią savaitę noriu viską supirkt, kad kitą savaitę gaučiau ir jau siųsčiau Lietuvon. Reikės, kad tėvai išdalintų draugams, perduotų viską, tai noriu spėt būtinai iki švenčių  :wub: 

Nenuverdu ir aš jokių mėsų ar žuvų sriubai, va labiau daržovių sultinį mėgstu ir nors yra reikalų, bet verta - skanu :)

Buvau po darbų su drauge kavintis, grįžusi sugalvojau drabužius kelis išlyginti, tai nors labai nemėgstu, bet reikia, nes krūvelė dedasi nemenka :D o daugiau nieko ir nenuveikiau, nebuvo kada, tuoj va ir miegoti reikės jau :rolleyes:

Almost, liuks idėja dėl lapelių traukimosi, tikrai liuks, negalės nieko kaltinti, burbėti, ką išsitrauks - tą ir turės :D

Kaip darai daržovių sultinį? Man galva neišneša, kaip reikia nuvirti daržoves, kad sultinys gautųsi  :D 

Oj, aš žinok kaip džiaugiuosi mūsų garų lyginimo sistema. Jau tikrai neprisimenu, kada lyginau paskutinį kartą rūbų krūvą. Seniau gi nusiteikdavau kokį šeštadienį ar sekmadienį ir po valandą - pusantros davai varydavau per visus rūbus. Kartą užkniso belekaip, nervai suėmė. Išlyginam, susilankstom, dedam į spintą, norim rengtis - vėl pralygint reik tas lenkimo linijas. Tai nafik tiesiog nebelyginu nieko, išsilyginam prieš velkantis ir gerai visiems  :D  :D 

Aš dar iš pradžių galvojau, kad gal kiek per vaikiška čia pasirodys idėja. Bet kitas kolega liko sužavėtas tokios minties, nu tai nusprendžiau jos ir laikytis  :D  :D 

Sriubas verdam retai ir burokėlių sriubytė pas mus mėgstamiausia :) Visada naudoju sultinio kubelius, na nesureikšminu aš to labai :)

Almost - įdėja super dėl išsitraukimo, nusimesi nuo savęs nemažą naštą :)

Na o dėl sriubų - įdarbą nesinešu, nors yra mikrobanginės krosnelės, bet man paranoja kad išbėgs dar ji man, imu taipmaistą kažkokį (likučius pietų, sumuštinius.

Ai Almost - o draugai tai gal iš Liuksemburgo atvyks šventėms?

Va va, ar sultinio kubelius, ar želiukus tuos. Mes kubelių nenaudojam, pagrinde želiukus arba kartais nusiperku sveikuolių parduotuvėj tokių sultinio miltelių. 

Dalinai taip, bet grafiką vis tiek reikės sudaryt taip, kad normaliai gautųsi visiems palei tas datas konkrečias  :) Vargelio bus, bet bent jau dėl dalies galvos nesiskaudinsiu  :D 

Žinok aš irgi seniau dėl to sriubos neimdavau. Nors aš dar aš, bet mano vyras visad vengdavo imti sriubą. Kol nesusiradom tokio va tipo plastikinių indelių - https://www.scattysq...ner-18573-p.jpg. Galėsiu tiksliai įmest firmą, jei įdomu. Šitie nei praleidžia, nei prabėga, labai puikiai pasišildo mikrobangėj viskas. Tai net vyras pradėjo į darbą neštis sriubą  :D 

Ne, mes pas juos lėksim, ne jie čia  :mirksiukas: 

kazkaip dingsta tas vakaras. Trumpam pas draugus uzsukom, siandien MB vel varys po darbo toliau jiems padeti prie  remonto, tai ten vyrai kazka pasitare.  grizus kopustu pritroskinau puoda su  ruk sonine ir desrelemis, kol pasiplepi, tada visi  3 i skirtingus kamabrius teleki ziureti. vakar darbe nemazai buvo skubos, tai visa diena lekime, tai  norejosi jau vakare ir pailseti

Oj, kaip tik turiu raugintų kopūstų - papasakok, kaip troškinai, noriu labai pasidaryt  :wub: 

Labas rytas :) kuo labiau keliaujam link žiemos, tuo man sunkiau keltis :B spėju reikės telefoną vėl kažkur pasidėti, kad norint išjungti žadintuvą, reikėtų iš lovos išlipti :D dariau taip praeitais metais - pasiteisino :D

Aš žadintuvą laikrody nusistatau, tai neklykia kaip išprotėjęs, vibruoja tik ant rankos, bet smagiai pažadina. Ale pradėjau dabar anksčiau keltis, nes jei keliuosi vėliau - visa surūgus, sumikus būnu. Atsikeliu anksčiau, pasiruošiu ramiai pusryčius po dušo, pasidažau ir nesipiktinu niekuo  :D  :D 

Neturiu daugiau ką daug ir papasakot. 

Vakar pasportavau, grįžus pasigaminom valgyt ir ėjom serialo žiūrėt. Jau po truputį baiginėjam, tai vėliau galėsiu sau ramiai knygas skaityt  :D 

Šiandien vyras į darbą atvežė, nes labai lijo. Sakė ėjo kelnių pirkt, nes peršlapo ir pats su savo pilna apranga  :D Jam tai bent yra kur nusipirkt kelnių prie darbo, man tai niekur nieko nėr ką pirkt. Bet aš visada rūbus persirengimui turiu, tai nesuku galvos  :) Po darbo važiuosiu iki miesto - nenoriu, kad jam čia reikėtų važinėt pirmyn atgal. Užsuksiu dar gal į kelias parduotuves dovanų pažiūrėt. Pasidarysim grįžę valgyt ir tiek žinių.

Šiandien turėsiu kelis susitikimus, dar pasėdėsiu mokymuose vienuose praktikos pasisemt. Ir dirbsiu  :D 

Tai gražios dienos visoms ir skanios kavos  :4u: 

Atsakyti

Kaip darai daržovių sultinį? Man galva neišneša, kaip reikia nuvirti daržoves, kad sultinys gautųsi  :D

Oj, aš žinok kaip džiaugiuosi mūsų garų lyginimo sistema. Jau tikrai neprisimenu, kada lyginau paskutinį kartą rūbų krūvą. 

Sumetu daržoves (morką, svogūną, porą, česnako skilteles kelias, salierą, lauro lapus ir kt. mėgstamas) ir verdu :) po to padruskinu, papipirinu, perkošiu ir turiu skanų, skaidrų naminį daržovių sultinį, kuri laikau šaldytuve ir savaitės bėgyje man labai liuks :rolleyes: sugalvoju, kad noriu kažko tailandietiško, tai va turiu sultinį, įmetu krevečių/norimų daržovių/čiliuko/kokosų pieno įpilu/kario prieskonių/daug žalumos ir turim sriubelę :D noriu kažko sotesnio, tai avinžirnių/virtos ir iš anksto pasiruoštos vištienos/kalafioro/morkų/kruopų ir va prašom, turim sočią bei maistingą sriubą :D čia aišku priklauso kas ką mėgsta :rolleyes: va pati rašau ir galvoju, kad butinai vėl reikia išsivirti, nes super reikalas turėti šaldytuve :) 

Turiu nedidelį garų lygintuvą, tikrai pasiteisinęs pirkinys, labai džiaugiuosi :) žymiai greičiau viskas darosi ir pats procesas visai malonus :ax:​ 

Atsakyti