Įkraunama...
Įkraunama...

Draugiškų plepučių klubas

Labas rytas,
Giega su nugara gaut biuletenį pas mus yra lengviausias reikalas. jei reikia biuletenio vienam kartui (na ten toms 7 d. ar kiek) tai nueini padejuoji ir duos, nes nei patikrins nei įlys..ar kažkokius tyrimus darys. Va jei jau tęsti norėsi tada turėsi eit procedūras ir t.t. ir aišku pačiam mokėt (kiek ten dvi dienas gal tik kompensuoja). taigi su nugara lengvai. O pas jus tai tipo sunkiau, dar pasakyk kad iš karto kiša į kokius tomografus "patikrinti"...nepatikėsiu smile.gif

Rūgštynių aš nevakuoju, rudeniop prišaldau- nėr skaniau ir paprasčiau smile.gif man vakuotos turi specifinį skonį- na visai ne kaip dabar kad pvz tiesiai iš daržo, o šaldytos kaip šviežiai... smile.gif
Atsakyti

Labukas :) 

Dukrytė pas vyro mama palikau pasibuti, pati truputį su reikalais lakstau :) 

Vrine - UK liepia paracetamoli gerti kas 4val ir siunčia tyrimams :D na bent man taip buvo kai šoną skaudejo. Beje krauja iškart ėmė ziuret ar ne apendicitas. Su nugara nežinau :) 

Oras tikrai šiandien super :) saulė šviečia nuo pat ryto 😍

Mickute gal jau kitą savaitę kažką pasiderinsim. Savaitgaliais kol kas vis gimtadieniai ir pan :D 

Atsakyti

Sveikos  :)

Parsirandu. Nieko naujo, nieko įdomaus.

Labai kažkokia ilga ir varginanti savaitė. Šįryt taip norėjau jau ir penktadienio, ir šeštadienio. Bet dar tik ketvirtadienis su daug darbų, susitikimų. Nu gyvensiu, o kas belieka  :D

Mes nieko nemarinuojam, nerauginam, uogienių neverdam, žiemai nesiruošiam. Ko reik - nusiperkam, bet nelabai tokių dalykų valgom šiaip  :)

V-Rine - su biuleteniais čia situacija apskritai kitokia šiek tiek, nei Lietuvoj. Pas mus tarkim pirmos savaitės apskritai niekas neapmoka, tai už dyką namie sėdi ir sergi. Jeigu jau ilgiau sėdi ant biuletenio, tai zuikio ašaros irgi. Žmonės tikrai neskuba imt biuletenių. Mano darbe tarkim liuks viskas - nėra limituotų ligos dienų, nebent jau ilgą laiką sergi (mėnesiais, kaip pvz.). Pas vyrą darbe gali lyg iki 6 ligos dienų per metus turėt apmokamų, paskui jau niekas nebemoka. Dar pas mane darbe sergi pvz. dvi dienas, tai tiesiog praneši komandos vadovui, HR skyriui ir viskas liuks. Jei sergi 3+ dienas, turi tiesiog pateikti daktaro išrašą. Biuletenius ima tie, kurie tikrai labai jau rimtai serga ir neturi problemų dėl mažo apmokėjimo, arba tie, kurie turi kažkokių kitų kėslų, nebūtinai su sveikata susijusių  :)

Kas liečia visokius tyrimus, pvz. pas mus jeigu eiti per viešas gydyklas, tai tyrimų gali laukt ir tol, kol numirsi (ir čia - ne juokas, o rimtos situacijos, tikri įvykiai). Eilės gali būt metų metais tam pačiam MRT. Jeigu privačiai, tai viskas gana greitai, bet ir moki gerokai daugiau (pvz. MRT, priklausomai nuo srities, kaina prasideda nuo €150, privačioj klinikoj vizitas pas daktarą apžiūrai - €140 ir t.t.)  :)

Skubės tikrint medikai tik tada, jeigu tikrai atidžiai dirba savo darbą ir mato, kad nu skundai rimti ir yra reikalas tikrint. Kitu atveju siūlys tai tą, tai aną, žmogus kankinsis, kol nuspręs pats eit kitur kur nors ir tikrintis rimtai  :D Yra gerų medikų čia tikrai, bet yra ir tokių, kad nu graužk pušį pats ant kurios sėdi.. Dar priklauso aišku ir nuo to, kokie skundai ir pan. Žodžiu sveikatos apsaugos sistema Lietuvoj tai man tikrai nepalyginamai geresnė, nei Airijoj. Bet čia tik iš savo patirties sakau, su kuo man asmeniškai teko susidurt tiek Lietuvoj, tiek Airijoj  :) 

Nežinau, ką čia dar papasakojus. Vakare eisiu į bokso treniruotę, paskui namie buitis ir psio.

Rytoj vėl darbas, sportas, namai.

Šis savaitgalis bus ilgasis pas mus, tai labai laukiu. Eisim į kiną, tvarkysimės namus, ilsėsimės ir tiek žinių  :) 

Ai, vakar mašinai TA praėjom, tai jau pradėjom žvalgytis naujos - smagūs, bet kartu ir sunkūs, rūpestėliai tokie  :) 

Gražios visoms dienos ir skanios kavos  :4u: 

Atsakyti

Rūgštynių aš nevakuoju, rudeniop prišaldau- nėr skaniau ir paprasčiau smile.gifman vakuotos turi specifinį skonį- na visai ne kaip dabar kad pvz tiesiai iš daržo, o šaldytos kaip šviežiai... smile.gif

toks tu rugstyniu vekavimas-  druskos i vandeni uzverdi ir vsio, nu lauro lapa imetu,  tai kad jokio   specifinio skonio kai pir nera. va jei sudytos, tai ten buna  koks ir pelesis susidaro,tai del to gali kas atsirasti. o as saldiklio neturiu, o viskas i kamera saldytuvo netelpa 

Vrine - UK liepia paracetamoli gerti kas 4val ir siunčia tyrimams :D na bent man taip buvo kai šoną skaudejo. Beje krauja iškart ėmė ziuret ar ne apendicitas. Su nugara nežinau :)

Mickute gal jau kitą savaitę kažką pasiderinsim. Savaitgaliais kol kas vis gimtadieniai ir pan :D

tia matai sona, neaisku dar kas, o jam tai cia aisku-  kazka sunkaus  kele ir pasitempe, tai  ir vienokius ir kitokius vaistus leidziam, cia jau paracetamolis nepadetu

Tai susiderinsim kokia dienele mudvi - per langa susimosikuosim. niekur jau tu nedingsi, anksciau ar veliau pasigausiu 

Atsakyti

Sveikos  :)

Žodžiu sveikatos apsaugos sistema Lietuvoj tai man tikrai nepalyginamai geresnė, nei Airijoj. Bet čia tik iš savo patirties sakau, su kuo man asmeniškai teko susidurt tiek Lietuvoj, tiek Airijoj  :)

O mes dar skundziames, kad mazai uz biuleteni gaunam  :P 

Atsakyti

Oi kažkaip prailgo diena, nors gan aktyvi, daug nuveikiau, bet vistiek kažkokia ilga, bet gal ir gerai - nesiskundžiu  :) pavakarieniavau, noriu dar apsitvarkyti truputį, gal pažiūrėsim vėliau kokį filmą ar serialą, o gal skaitysiu sau ramiai :rolleyes: 

Atsakyti

Labas rytelis

Pagaliau penktadienis, dar siandien Nacionaline vyru diena, tai mes darbe sveikinsim savo vyriokus. vakar kazkaip pavargus jauciausi, po darbo LIDLe taip gerai apsiprekinau kai viena, niekas  paskui nevaiksto, tai man taip geriau . anksti ir miegoti nuejau

Atsakyti
Labukas

Dirbu,tai visi planai persoverte biggrin.gif Subpalatkem vistiek zadam vaziuot,tik jai 1nakciai,o ne dviem..
Atsakyti

Labukas :)

Pas mus jau judesys mieste, prasidės linksmumai, prasidės sezonas :rolleyes: vakare reikės nulėkti pasidairyti į miestą, kažką skanaus gal nusipirksim, kokio sūrio norėčiau ir butinai šlepečių reikia, nes prieš pora metų pirkau tokias odines su vilna, labai man patiko, bet susinešiojo :) 

O šiaip daugiau nieko neplanuojam, truputį rytojui reikia pasiruošti, nes savo tėvuką vakarienės rytoj pasikvietėm, torčiuką jogurtinį pagaminsiu, tai pavakarosim truputį Tėvo dienos proga :) 

Atsakyti

Jau namie,  darbo turejom nemazai ir sunkaus, bet kazkaip smagiai diena prabego, savo vyriokus pasveikinom , ju daugiau   turim, visus mylim,  kaip ir jie mus  :D  dabar jau po darbu tiesiai namo parmyniau, likuciu  pasisildziau, svarbiau kad salotu turiu, tai sitos dabar Nr 1 eina i  trasa- ir is brolio parsiveziau ir koleges darbe atnesa, tai ir lapnojam su MB pilna  burna   :D  :D  :D 

61459544_2347384878633381_37868211596353

Atsakyti

Labukas

Dirbu,tai visi planai persoverte biggrin.gifSubpalatkem vistiek zadam vaziuot,tik jai 1nakciai,o ne dviem..

Et kaip  noreciau kur  su palapinemis  :wub:  :wub:  :wub:​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mickute7: 31 gegužės 2019 - 16:10

Ir aš savo vyrioką ryte pasveikinau, plius dar čirvinių blynų prikepiau, tai apsipatenkinęs :) 

Penktadienis - darbadienis :D būna ir taip, kai lauke nekoks oras, lyja, tai vis naudingai leidžiam savaitgalio pradžią :rolleyes:​ 

Atsakyti