Įkraunama...
Įkraunama...

Draugiškų plepučių klubas

Gega smagios tau kelionės smile.gif

kaži kaip Bigbang dukrytei sveikata..

Atsakyti

tai ramiai uzsakyma pasidariau, perziurejau prekiu likucius, o tai visko prisikaupia per laika  :P net pamirsti kartais ka turi uzsipirkusi  :D

Aha, būna ir man taip, kad pamiršus, ką turiu, tai visokius likučius naudoju  :D  :D Net pirkti nieko nebereikia, kai peržiūriu spinteles vonioj  :D 

O del "vestuviu" -  mano suneno panasios buvo, ir gal dar zmoniu maziau ir visai ten trumpai pasibuvom, nes paskui jaunimas  kazkur isvare i   pirti baliavoti. pasirodo mes jau prie senimo  :lol:  :lol: ir kai suzonojau, kad bus tik vakariene,  del to suma vokelyje nepasikeite, kiek jau buvau nusprendus duoti, tiek ir daviau, juk ne uz maista as ateinu ir muzikantus susimoketi, cia juk ju  bendro gyvenimo pradziai  dasidedu   :ax: Siryt grazus  oras, jau saulute plieskia, vakar tai kazkaip apsiniauke buvo, net sviesos reikejo  :B​ 

Labai pritariu - man tas požiūris "Už save susimokėt ir kad dar liktų dovanai" ne tiek kvailas, kiek absurdiškas. Nei svetys žino, kiek jis kainuoja, nei jis iš viso apie tai galvot turi. Jis - mano šventės svetys todėl, kad aš jo laukiu, noriu su juo dalintis džiugesiu savo, proga. Gali ir be dovanos ateit, kažkaip nemanau, kad nuo šventės vietos ir tipo turi priklausyt suma. Kaip ir sakai - kiek nusprendėt dovanoti, tiek ir dovanojot. Nesvarbu, kaip švenčiama  :rolleyes: 

Mes irgi šventėm ne tradiciškai sakyčiau (dabar jau taip tradiciškai tapo iš tiesų, o tuo metu ceremonija, užkandžiai ne prie bažnyčios, o iš viso parke tolokai, paskui vakarienė restorane tik suaugusiems, o galiausiai pratęsimas su jaunimu pas mus), be jokių muzikantų, vėdėjų  :rolleyes: 

Nieko ypatingo nenusimato, jokių planų, tiesiog ramiai darbuosiuos ir tiek, vakarop tik galbūt norėčiau kur pasivaikščioti ar pasedėti gurkšnojant kavą, tai bus matyt kaip pasiseks, nes spėju MB gali ilgai darbuotis :ax:

Kaip orai pas jus?

Aš čia FB vis matau priminimus, ką veikiau prieš kelis metus šią dieną, tai išmetė, kad šventėm metinės Palangoj. Jergus, kaip užsimaniau vėl važiuot, bet šįmet jau turbūt nebeišeis  :unsure: 

bet...įdomu bendra tokia analizė tokių atvejų (net neimant konkrečiaus maniškio- jau žinau kiek duosiu ir t.t.) na bet yra skirtumas kai tu eini į gimtadienį pvz į namus kur su babutėm pašventi ir kur į pvz nuomojamą sodybą su muzikantais (na čia tik pavyzdį duodu). Ar jums nėra skirtumo? man pvz vien įvertinus išlaidas antrojo varianto peršasi mintis kad reikia brangesnę dovaną dovanot, kaip bebūtų... tai va iš to ir diskusija.

Man asmeniškai nėra skirtumo  :) 

Vestuvės yra vestuvės, jaunieji priima sprendimą kaip jas švęsti, o svečiai - kaip, ką ir kiek dovanoti. Mes apskritai esam daugmaž nusistatę sumas, kiek kokia proga dovanot nepriklausomai nuo to, ar iš viso švenčiam su tais žmonėm (pvz. draugų gimtadieniai buvo - į draugo specialiai grįžom Lietuvon, tai automatiškai kiek išlaidų jau susidarė), bet dovanojom jubilinę su nusistatytą sumą. Su drauge gimtadienio net negalėjom paminėt kartu, nes buvo išvykę atostogų, bet paprašėm kitų draugų perduoti nuo mūsų dovaną vėlgi su nusistatytu biudžetu tokio gimtadienio progai  :) 

Aš tik noriu paminėti, kad kavinė kavinei nelygu, nuo to ir išlaidos keičiasi. Tarkim mano atveju man svetys kainavo gerokai brangiau, nei svetys kainavo brolienės vestuvėse, nors pas juos šventė buvo sodyboj, su muzikantais, vedėjais, limuzinais ir t.t. O mes tiesiog vakarieniavom kukliai, artimiausių rate, bet viename geriausių pajūrio restoranų. Tiesa, po ceremonijos turėjom vaišes parke, kur ir pirmas šokis buvo, ir kol svečiai vaišinosi, mėgavosi grynu oru, ilsėjosi, mes fotosesiją apturėjom ir dar prijuokinom tiek kitus, tiek patys save. Tai automatiškai šventės tipai nesulyginami, bet, nepriklausomai nuo to, išlaidos mūsų vis tiek gavosi gerokai didesnės  :D Tai kaip tada pamatuot, kokios dovanos reikia?  :) 

O ir šiaip, kaip man pačiai šlykštų sakyt, kad "kainavo svetys tiek". Nu mano išlaidos - mano reikalas. Tai neturėtų daryt įtakos nei dovanai, nei dar kam  :D 

Mes jau traukiny,tuoj kelsimes i Prancuzija

Mes dovanojam nuo progos.. Pvz gimkei 50£, jei jubiliejus 100.. vestuvem 150-200..Nepriklausomai ar tai bus namie ar sodyba su muzikantais..

Nakvosit ar šiandien ir grįšit?  :) 

Mes irgi taip pat priklausomai nuo progos. Gimtadieniui, net nešvenčiant kartu, bet tiesiog pasveikinant artimiausių rate - €50, jubiliejui €100. Broliui va bus 18, tai dovanosim šiek tiek daugiau, nes vis tiek brolis. Vestuvėms, priklausomai nuo situacijos - nuo €100 iki ~€250. Krikštynom nedovanojom pinigų, jei gerai prisimenu. Dovanojom mergytei dovanas ir sumokėjom už animatorę. Žodžiu labai nuo situacijos priklauso, bet tikrai turim progoms nustatytą biudžetą. Jo nesilaikom tik vienas kitam dovanodami dovanas  :) 

Labas rytas su kava ir po blynų  :D 

Pusryčiavau namie, bet darbo kavinėj pamačiau, kad blynus iškepė. Pasiėmiau vieną, o šefas liepė ir antrą imt, nes porcija iš dviejų susidaro. Tai prisijuokėm - sakau nebetilpsiu paskui į suknelę, o jis man atšovė "Tai bus puiki proga apsipirkti važiuot". Nu Dieve, nu puikus vyro požiūris, ką  :D  :D  :D  :D  :D 

Vakar prasidėjo nauja bokso treniruočių serija, vėl 10 sav. po 2k. /sav. Buvau poroj su treneriu vakar, tai jergus kaip gerai pasportavau, eina sau. Išsikroviau nuo dūšios  :D Sakau tokios ir turi būt treniruotės  :wub: 

Šiandien lėksiu vėl po darbo pasijudėt, sveikatingumo mėnesio plane treniruotė organizuojama darbe, tai užsirašiau.

Daugiau jokių naujienų ar įdomybių.

Lekiu dirbt, gražios dienos visoms  :4u:​ 

Atsakyti
skaičiau skaičiau.... iržinot kas įdomiausia- "įkainiai" tiek pas mus- su LT atlyginimais, tiek pas Giega, tiek pas Almost yra vienodi - kur tikrai pajamos ne tokios smile.gif smile.gif

Gimtadienis 50 eu, jubiliejus- 100, vestuvės iki 200.... nu įdomiai ganasi ar ne...

tai gal čia kaip visada LT šokimas aukščiau bambos???

beje pas mus jei vestuvės rimtos, na pvz dviejų dienų ir sodyboj ir t.t. - tai sako kaina dovanai 1 žmogui 100 minimum... na čia net spaudoj skaičiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V-Rinė: 18 birželio 2019 - 10:45

Giega, geros kelionės! smagaus laiko! :4u: 

Almost, oras visai liuks, saulėtas :) šiandien dar apie 19 šilumos, rytoj turėtų iki 26 šilti :rolleyes: 

Patinka bokso treniruotės, ane? labiau nei treniruokliai? :mirksiukas: 

Dar apie vestuvių temą, kadangi jos buvo mūsų geriausios draugės, mes iškart nusprendėm kokią sumą dovanosim ir tikrai nepriklausomai nuo to kur ir kaip švęs :ax: Na ir tikrai žinau, kad jei ir būtų minėję tiesiog restorane su vakariene, tai mes tikrai būtume dovanoję lygiai tiek pat, čia net kalbų nėra :) išvis keista kaip gali įtakoti dovanos dydis nuo to kur švęs :) 

Atsakyti
Kai litai buvo,ikainiai tokie pat buvo-50,100.. Dabar lygiai su euru.. nu bet gimkei dovanot 10-20 euru nu kazkaip juokingai atrodo..

Mes is vis stemgiames dovanas pirkt uz tokias sumas kur rasiau.. nebent jau paprasyts buna,kad pinigais.. Mb zinau,kad gaus pinigu bent is 2 draugu poru.. kazkaip klause ka dovanot,mb nori tokio rankinuko,o nupikrt ji vieniems brangokai gaunas,tai va sudovanos ir pats nusipirks mirksiukas.gif

Almost,liksim nakvot 1nakti.. koncertas baigsis kokia 11-12,o dar 3 h vien iki traukinio.. nebevaziuija nakti..
Iki Paryziaus dar 2h vaziuot..
Atsakyti
QUOTE(giega @ 2019 06 18, 11:58)
Kai litai buvo,ikainiai tokie pat buvo-50,100.. Dabar lygiai su euru.. nu bet gimkei dovanot 10-20 euru nu kazkaip juokingai atrodo..

pas mus į vaikiškus gimtadienius eina jau neša 15-20 eurų (na kai sūnus pvz pas draugą eina). nešdavo tiek litais, dabar tiek eurais...suaugusiam nuneščiau 20 eurų tai nežinau smile.gif

šiaip man keistai- jei sakot neįtakoja šventės didumas/šventimo vieta ir kitos aplinkybės. Aš pvz jei einu pas draugę su kokiu 35 jubiliejumi sveikinti į namus kur pabendrausim prie šampės taurės, na vyrai prie alaus.... tikrai skirsis suma nuo tokios sumos kaip kad būtume pakviesti į balių sodyboj su muzikantais... unsure.gif

nu bet gerai, nebekalbu ta tema, o tai jau ir nusibodau gal smile.gif

Giega pavydžiu tau Paryžiaus smile.gif laukiam vaizdų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V-Rinė: 18 birželio 2019 - 11:42

šiaip man keistai- jei sakot neįtakoja šventės didumas/šventimo vieta ir kitos aplinkybės. Aš pvz jei einu pas draugę su kokiu 35 jubiliejumi sveikinti į namus kur pabendrausim prie šampės taurės, na vyrai prie alaus.... tikrai skirsis suma nuo tokios sumos kaip kad būtume pakviesti į balių sodyboj su muzikantais... unsure.gif

nu bet gerai, nebekalbu ta tema, o tai jau ir nusibodau gal smile.gif

Nenusibodai, juk įdomu padiskutuoti :) ir taip, man tikrai neįtakos, nes galbūt draugo sąvoką suprantam skirtingai :)​ 

Atsakyti

skaičiau skaičiau.... iržinot kas įdomiausia- "įkainiai" tiek pas mus- su LT atlyginimais, tiek pas Giega, tiek pas Almost yra vienodi - kur tikrai pajamos ne tokios

Gimtadienis 50 eu, jubiliejus- 100, vestuvės iki 200.... nu įdomiai ganasi ar ne...

tai gal čia kaip visada LT šokimas aukščiau bambos???

beje pas mus jei vestuvės rimtos, na pvz dviejų dienų ir sodyboj ir t.t. - tai sako kaina dovanai 1 žmogui 100 minimum... na čia net spaudoj skaičiau

Žinok tikrai taip, man tai tikrai kartais atrodo, kad kai kurie lietuvaičiai mėgsta šokt aukščiau bambos. Nesvarbu, kad paskui gal mėnesį laiko neturės iš ko dešros ir sviesto prie duonos nusipirkt ar mašinos draudimui susimokėt, bet įdės į voką kuo daugiau, nes gi taip priklauso, nes kas ką pagalvos.

Jokiu būdu - kiek gali, kiek nori, tiek ir dovanoji. Kas čia per stafkės iš viso kažkokios? Gal aš tiek sau leist negaliu, tai ką dabar neit į vestuves, nors kviečia ir vadinasi nori mane matyt?  :rolleyes: 

Almost, oras visai liuks, saulėtas :) šiandien dar apie 19 šilumos, rytoj turėtų iki 26 šilti :rolleyes:

Patinka bokso treniruotės, ane? labiau nei treniruokliai? :mirksiukas:

Jergus kaip faina  :wub: Ypač Tau - Tu kai dirbi sau, gali gi pasireguliuot darbo valandas ten, viską. Pasikepint prie jūros ir t.t.  :D  :D  :D  :4u: 

Ne, man labiau su sunkiais svoriais patinka dirbt, bet šiuo metu neturiu galimybės / noro eit į sporto klubą su treniruokliais. Todėl tenka sportuot ką turiu  :) Boksas tikrai labiau patinka už kitas cardio treniruočių rūšis.

Almost,liksim nakvot 1nakti.. koncertas baigsis kokia 11-12,o dar 3 h vien iki traukinio.. nebevaziuija nakti..
Iki Paryziaus dar 2h vaziuot..

Faina, gero jums poilsio  :4u: 

šiaip man keistai- jei sakot neįtakoja šventės didumas/šventimo vieta ir kitos aplinkybės. Aš pvz jei einu pas draugę su kokiu 35 jubiliejumi sveikinti į namus kur pabendrausim prie šampės taurės, na vyrai prie alaus.... tikrai skirsis suma nuo tokios sumos kaip kad būtume pakviesti į balių sodyboj su muzikantais...

nu bet gerai, nebekalbu ta tema, o tai jau ir nusibodau gal

Kaip ir sakiau - man, mūsų šeimai tai nedaro įtakos. Sveikinam artimiausio rato draugus gimtadienių proga net ir nešvęsdami su jais iš viso  :D Va tiek Voque mane prisveikino su gimtadieniu didžiausiom dovanom, tiek aš ją simboliškai pasveikinau, o gi net nebuvom vyno taurei ar kavai susitikusios. Automatiškai už panašią sumą pirkau dovanas ir draugei, kai važiavom švęst su jais. Bus jubiliejus - vėlgi už panašią sumą dovanosim (ar pinigais, ar daiktais) nepriklausomai nuo to, kur ir ar švenčiam kartu  :) 

Bet Tu pvz. papasakok kodėl Tavo nuomone skiriasi dovanų dydžiai? Man tiesiog smalsu  :) 

Nenusibodai, juk įdomu padiskutuoti :) ir taip, man tikrai neįtakos, nes galbūt draugo sąvoką suprantam skirtingai :)​ 

:sutinku: Man irgi kažkaip atrodo, kad gimtadienis draugo yra gimtadienis, nepriklausomai nuo to, ar pikniką daro, ar kava pavaišina namie, ar iškelia tūsą su fejerverkais ir fanfarom. Mano pareiga pasveikint, o jau draugo norai kaip atšvęst  :)​ 

Atsakyti
Vogue prie ko sąvokų supratimas unsure.gif unsure.gif su pinigais man nesusijęs. Jei jau einu sveikinti- ar uošvienės ar draugės ar dar ko- vistiek dovanos negali būti "puodukas" . Na nebent simboliška proga - su kokia močiučių diena pvz smile.gif
Draugas/pusbrolis/sesė ir t.t., jei eini į namus ir žinai kad ten nebus fiestų tai nėra įsipareigojimo nešti didelių dovanų, o je žinai kad žmogus daug išsileido, ruošėsi ir t.t. - tai automatiškai esi lyg ir įpareigotas nešti didesnę dovaną.

Bet man jūsų mąstymas šiaip patinka smile.gif smile.gif ne labai sakyčiau....nesvarbu ar pas draugę arbatos ar pas draugę puoton su muzikantais- dovana tokia pat.... tik manau savo mąstymo nesugebėsiu pakeist... unsure.gif nors man laaabai jis imponuoja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V-Rinė: 18 birželio 2019 - 13:33

Draugas/pusbrolis/sesė ir t.t., jei eini į namus ir žinai kad ten nebus fiestų tai nėra įsipareigojimo nešti didelių dovanų, o je žinai kad žmogus daug išsileido, ruošėsi ir t.t. - tai automatiškai esi lyg ir įpareigotas nešti didesnę dovaną.

Bet man jūsų mąstymas šiaip patinka. ne labai sakyčiau....nesvarbu ar pas draugę arbatos ar pas draugę puoton su muzikantais- dovana tokia pat.... tik manau savo mąstymo nesugebėsiu pakeist... nors man laaabai jis imponuoja...

Nu bet dabar žiūrėk - ne draugė gi muzikuoja ar veda renginį, bet draugė švenčia savo gimtadienį ane. Ir kviečia Tave. Nepriklausomai nuo to, kaip sugalvoja švęst, vis tiek esi pakviesta į tą šventę. Ar namie, ar į fiestą. Bet koks Tau nuo to skirtumas? Tu gi neapsimoki už save - Tu eini švęst ir viskas. Sugalvojai dovanot gėles ir voką, tai ir dovanoji kiek sugalvojai. Nesvarbu, ar Tave į Paryžių vežas, ar į namų bufetą  :D 

Aš manau, kad draugės reikalas, kaip ji sugalvoja švęst, kaip nori prisimint tą savo šventę, o visų kitų reikalas paminėt kartu, pasveikint, pabūt. Dovanos jau toks reikalas - nu visiems patinka jas gauti, bet kai kuriems reikėtų ir suvokti, kad kiekvienas dovanoja pagal savo išgales IR pagal savo nuomonę  :) Man yra nesuvokiama, kaip ten, kur minimali mėnesio alga yra ~€550, per vestuves būtina dovanoti bent €200 nuo poros  :blink: Tai o iš ko gyvent, o kur kitos dalyvavimo išlaidos? Nežinau, man čia kažkoks monkės biznis, kai saka. Jei galiu sau leist - dovanosiu nors ir €1000. Bet jei ne - ar esu prastesnis draugas, nes padovanojau €20 - €50? O jeigu negaliu sau daugiau leist ir padovanosiu tik knygą ir gėlių, tai iš viso esu nevertas nei bendravimo?  :rolleyes: 

Mes draugų rate gimtadienius apskritai dažniausiai švenčiam arba namie, arba einam į kavinę pavalgyt. Tai negana to, kad dovanoja dovanas nustatytu biudžetu, tai dar ir kavinėj dažniausiai už save susimokam  :blink:  :D​ 

Atsakyti

Nu va matai kaip mąstom skirtingai :) jei eičiau pas tiesiog pažįstamą žmogų ar labai tolimą giminaitį su kuriuo tikrai retai bendrauju, bet rengtų didžiulį balių ir mus kviestų, tai galbūt ir man kiltų tokie klausimai, bet kalbant apie šeimą, apie artimus žmones, kurių mūsų rate nėra daug, tai tikrai nekyla tokių klausimų, jei tik ir kavos pasikviestų :rolleyes:​ 

Atsakyti

Jergus kaip faina  :wub: Ypač Tau - Tu kai dirbi sau, gali gi pasireguliuot darbo valandas ten, viską. Pasikepint prie jūros ir t.t.  :D  :D  :D  :4u:

Ne, man labiau su sunkiais svoriais patinka dirbt, bet šiuo metu neturiu galimybės / noro eit į sporto klubą su treniruokliais. Todėl tenka sportuot ką turiu  :) Boksas tikrai labiau patinka už kitas cardio treniruočių rūšis.

:sutinku: Man irgi kažkaip atrodo, kad gimtadienis draugo yra gimtadienis, nepriklausomai nuo to, ar pikniką daro, ar kava pavaišina namie, ar iškelia tūsą su fejerverkais ir fanfarom. Mano pareiga pasveikint, o jau draugo norai kaip atšvęst  :)​ 

Tai, kad aš retai einu ir mes jūrą aplankom rečiau nei atvažiavę ilsėtis, bet visada juk taip yra :D aš iškart galiu pasakyti kur vietinis, kur poilsiautojas, nes pastarieji juoduliai, mėgstantys gulėt ir kepintis :) 

Pastaruoju metu, na jau kurį laiką ir aš daugiau su svoriais, cardio minimaliai :ax: 

Pritariu tikrai, kad nevertėtų sureikšminti tokių dalykų ir galvoti apie save, kur pasikvies, kuo vaišins ir tuomet va aš nuspręsiu kiek/ką dovanoti :ax:​ 

Atsakyti