Įkraunama...
Įkraunama...

Būsiu vieniša mamytė

QUOTE(mikke @ 2006 07 31, 22:57)
Sveikos.
Zinot, ko dar noreciau dirbanciu mamyciu paklausti. Ar nuo vaiko gimimo iki metu moka tuos 70% atlyginimo + 93 Lt, ar tik tuos %, o 93 Lt pradeda eiti po to, kai vaikui sueina metukai ir nustojami moketi %??
*****, kazkaip susipainiojau protinga klausima beregzdama tongue.gif

Sodra moka 100% už dekretines (126 kalend. dienos), o kai jos baigiasi, ima mokėti 70% iki vaikui sukaks metukai už vaiko auginimo atostogas. Tuo pačiu soc. rūpyba nuo vaiko gimimo moka tuos 93 lt iki berods 3 metų, po to turėtų būti 50 lt (mano žinios šitoj vietoj glai būti netikslios, mes dar neužaugom tiek blush2.gif ) A, dar yra vienkartinė išmoka vaikui gimus iš soc. rūpybos 1000 lt. Kiek žinau, tai ir visi pinigai, gaunami už vaiką.
Atsakyti
QUOTE(nusivylusi @ 2006 08 01, 00:13)
Sodra moka 100% už dekretines (126 kalend. dienos), o kai jos baigiasi, ima mokėti 70% iki vaikui sukaks metukai už vaiko auginimo atostogas. Tuo pačiu soc. rūpyba nuo vaiko gimimo moka tuos 93 lt iki berods 3 metų, po to turėtų būti 50 lt (mano žinios šitoj vietoj glai būti netikslios, mes dar neužaugom tiek  blush2.gif ) A, dar yra vienkartinė išmoka vaikui gimus iš soc. rūpybos 1000 lt. Kiek žinau, tai ir visi pinigai, gaunami už vaiką.

Aaaaaaaa, tai reiskia, kad gausiu abi ismokas. Aciu uz gera zinia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nusivylusi @ 2006 07 31, 21:13)
Tuo pačiu soc. rūpyba nuo vaiko gimimo moka tuos 93 lt iki berods 3 metų, po to turėtų būti 50 lt (mano žinios šitoj vietoj glai būti netikslios, mes dar neužaugom tiek  blush2.gif ) A, dar yra vienkartinė išmoka vaikui gimus iš soc. rūpybos 1000 lt. Kiek žinau, tai ir visi pinigai, gaunami už vaiką.

93 Lt moka nuo metukų iki trejų, o nuo trejų 50 iki 7 metų. Dar gausi kažkiek už pampersus, bet kokio dydžio ta parama - nežinau, tik ji lyg iki 1 metukų.
Atsakyti
QUOTE(Aidar @ 2006 08 01, 12:46)
93 Lt moka nuo metukų iki trejų, o nuo trejų 50 iki 7 metų. Dar gausi kažkiek už pampersus, bet kokio dydžio ta parama - nežinau, tik ji lyg iki 1 metukų.

Hmmmmmm, kodel tik nuo metuku?? g.gif Juk as aiskiai istatyme skaiciau: nuo gimimo iki 3 metu. Tik pasitikslinti pas mamytes norejau, ar aiskiai viska supratau. Kodel tu sakai, kad tik nuo metuku pradedami moketi tie 93 Lt?? Tu ju negauni?? Gal dokumentu nesusitvarkei?? O gal cia seniau taip buvo?? g.gif
Atsakyti
Nuo metuku tada moka, jei tu pries tai dirbai ir iki 1 metu gauni nuo buvusiod algos apskaiciuota pasalpa-75 proc berods g.gif
Atsakyti
QUOTE(bugen @ 2006 08 01, 10:46)
Nuo metuku tada moka, jei tu pries tai dirbai ir iki 1 metu gauni nuo buvusiod algos apskaiciuota pasalpa-75 proc berods g.gif

Būtent taip ir yra. Tik procento dabar nezinau, lyg jau 80%????
Atsakyti
NESAMONE doh.gif doh.gif doh.gif
Vaikui nuo gimimo iki 3 metuku yra mokami 93 lt. Ir visai nesvarbu ar mamyte dirbo iki nestumo, ar ne. tongue.gif

Cia viskas keitesi 2004 metu liepa ar rugpjuti. Seniau dirbancios mamos tu pinigeliu nematydavo, o dabar viskas pasikeite. labai puikiai zinau, nes man iki kol sunui buvo 7 ar 8 menesiai mokejo tik 60% (tais laikais mokedavo po tiek), o po istatymo pasikeitimo, gaudavau ir savo ir vaiko 93 lt.
Del to esu GARANTUOTA, kad gausi ir dekretines (jei neklystu dabar moka 80%, o nuo rudens lygtai zada moketi 100% puse metuku, o antra puse 80%) ir tuos 93 lt., nu nebent istatymai pasikeis mirksiukas.gif
Atsakyti
Džiaugiuos, kad čia sulaukiau tiek nuomonėlių... Šiek tiek išnyko baimė... Na šiaip ar taip, kaip kažkuri čia minėjo, dar kol pagimdysiu, daug kas gali pasikeist.... o kal kas, ramiai lauksim pirmo judesiuko smile.gif Ačiu, jums mergaitės... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lotta @ 2006 08 01, 14:27)
NESAMONE doh.gif  doh.gif  doh.gif
Vaikui nuo gimimo iki 3 metuku yra mokami 93 lt. Ir visai nesvarbu ar mamyte dirbo iki nestumo, ar ne. tongue.gif

Cia viskas keitesi 2004 metu liepa ar rugpjuti. Seniau dirbancios mamos tu pinigeliu nematydavo, o dabar viskas pasikeite. labai puikiai zinau, nes man iki kol sunui buvo 7 ar 8 menesiai mokejo tik 60% (tais laikais mokedavo po tiek), o po istatymo pasikeitimo, gaudavau ir savo ir vaiko 93 lt.
Del to esu GARANTUOTA, kad gausi ir dekretines (jei neklystu dabar moka 80%, o nuo rudens lygtai zada moketi 100% puse metuku, o antra puse 80%) ir tuos 93 lt., nu nebent istatymai pasikeis mirksiukas.gif

nelaiku mes čia. reikėjo dar plaukti, tada gal ir visus 100 proc. gautume. gaila, kd jokios kompensacijos nemoka, kurios pagimdė per paskutinį penkmetį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele24 @ 2006 08 01, 13:52)
nelaiku mes čia. reikėjo dar plaukti, tada gal ir visus 100 proc. gautume. gaila, kd jokios kompensacijos nemoka, kurios pagimdė per paskutinį penkmetį  biggrin.gif

NIGOVARI doh.gif doh.gif doh.gif
Nelaiku gime musu leliai, o dar gi dabar tetukams, duodamos gimus kudikiui 100% apmokamos vieno menesio atostogos, tipo, kad padetu mamcikui. Ale itariu, kad vyrai, jas greiciau isnaudos su draugais drinks_cheers.gif
Atsakyti

Jeigu ir pasikeis tie istatymai, tikekimes, kad i geraja puse mirksiukas.gif

QUOTE(lotta @ 2006 08 01, 15:13)
NIGOVARI doh.gif  doh.gif  doh.gif
Nelaiku gime musu leliai, o dar gi dabar tetukams, duodamos gimus kudikiui 100% apmokamos vieno menesio atostogos, tipo, kad padetu mamcikui. Ale itariu, kad vyrai, jas greiciau isnaudos su draugais  drinks_cheers.gif

As bandziau savajam oficialiajam tas tevystes atostogas pasiulyti, sakau, gal nori paatostogauti menesi nasarom, kaip sakoma. Ale jis kazko nesutiko mirksiukas.gif Koks gi tau skirtumas, sakau, kad vaikas ne tavo, vis tiek kol savo tevystes nenugincysi teisme, busi "oficialus" tetukas lotuliukas.gif
Atsakyti

drinks_cheers.gif
Visiskai sutinku.As situose pinigeliuose nesu didele zinove,bet mano drauge pagimde sia ziema,buvo dirbanti ir gauna tuos 93 lt,ir gaus juos iki treji metuku mirksiukas.gif
Atsakyti