Įkraunama...
Įkraunama...

PLANUOJANČIOS PASTOTI 2017M. 168 TEMA (2012-2017M. PLANIUKĖS)

Mano pupa labai rami buvo, naktim miegojo, stogo nekilnojo, dabar oziukai vis islenda, bet susitart imanoma, tai nemanau kad butu buve labai sunku nei pries tai nei dabar. O dar kai pagalvoji kad liko paskutiniai du ciklai....

P. S. Kai kuriom ir antro nereikia ir su vienu stogas vaziuoja :))

Maniškis buvo irgi gana ramus vaikas, bet negalėdavau kur nors išeiti ilgiau nei 2 val, nes buvo papinukas, jokių soskių, buteliukų ir pan. nepripažino. Buvom vienas vienetas 24/7 iki 2 metų, kol pradėjo eiti į darželį. Bet tada istorija tokia, kad tas atsiskyrimas buvo be galo sunkus, adaptacija ilga ir labai sudėtinga. Po darželio namie išliedavo visas per dieną sukauptas emocijas, vistiek mažutis buvo, dar mažai kalbėjo, tai tas emocionalumas liedavosi per kraštus. Tretieji metai buvo patys sudėtingiausi ko gero. Na turim jautrų berniuką, su stipriu charakteriu.
Ir taip, nėra idealaus amžiaus skirtumo tarp vaikų. Visada galvojau, kad bus kokie max 4 metai skirtumas, bet aš tik po 4 metų pradėjau mintyse galvoti apie antrą klecką, o ryžomės dar vėliau. Gerai čia buvo paminėta, kad tėvai kuria tą ryšį tarp vaikų nieko neišskirdami aukščiau kito. Labai teisingai.

Atsakyti
Man pirmaja planuojant ciklai buvo issiderine, tik pasidarydavau nt ir iskart susirgdavau, dabar trecias ciklas pakolkas dar kaip laikrodukas.

Maniskei dabar 4 metai. Planuoti jau anksciau norejau, bet pas mane minusine lraujo grupe mergaite pliusine gime mum reikejo palaukti 4-5 m , tai dar kai jau galima tikiuos labai ilgai nereiks laukti
Atsakyti

O ir be to man pagalbininko auginant nereikia :D tam yra skirtas vyras :)

Pritariu. Ne vaikų pareiga auginti vaikus, o suaugusių  :mirksiukas:​ 

Atsakyti

Mano sunus irgi labai ramus. Bet juk nezinai koks bus antras vaikas...  O ir siaip juk nera idealaus amziaus skirtumo tarp vaiku... Ir deje deje bet musu norai stipriai prasilenkia su esancia realybe :( as irgi norejau mazo skirtumo tarp vaiku, bet...  O kodel paskutiniai ciklai???

Tai va va nori vienaip, o va ziuriu kad nieko cia nesigauna... 

Nes i darba reikia grizt...

Atsakyti

Labuka taip planuojam esu turejus persileidima dbr 2 menesius planuojam kolkas niekaip :-(

Atsakyti

as padejima pirmagimio kiek kitaip suprantu. aisku vaikus auginti suaugusiuju pareiga. bet ta pagalba suprantu taip: atnesti pvz sauskelnes, tuo paciu vyresnelis jauciasi naudingas, bendrauja su mama ir t.t., nes pvz koks metinukas sunkiai tai padarytu, jam dar sunku suprasti kodel cia ta mama ne ji ant ranku laiko o kazka kita. pagalba nelygu numetimas mazam vaikui kito vaiko prieziura. pagalba tai kai tavo vyresnelis geba atlikti tam tikrus veikmus ir jis uolat uzimtas. 

as pvz savo sunaus prasydavau pagalbos tvarkantis, jis dulkes valydavo ir pan. (tvarkytis aisku mano pareiga, ne jo), bet tuo metu vaikas budavo uzimtas, mes nuolat bendrudavom ir pan.

Janima-o tai grizus i darba negalima vel iseit i dekreta? :hm:

nu kaip nekenciu rukanciu kaimynu  :gun_bandana:  vat butina karsta diena kai visu langai atdari eit balkonan ir smirdinti visu kitu butus! visa balkona ispurskiau wc gaivikliu ir uzdariau duris. tegu uosto. kita kart pas ji i balkona purksiu jei nesusiprotes  :bash:​ 

Atsakyti

CB, suprantu užimtumo problemą ir poreikį tam, bet naujas vaikas neturi tapti našta kitam. O tą labai sunku pastebėti laiku, kada vaikas tiesiog nori padėti, o kada - pataikauja mamai ir taip nori jos dėmesio, nes kitaip, jaučia, kad nelabai jo gaus. Tiek vienu, tiek kitu atveju, vaiko elgesys toks pats, o širdelėje antru atveju gali gimti atgrasumas naujagimiui. 

Net ir tais atvejais, jeigu vaikas pats rodo iniciatyvą padėti, reiktų racionaliai įvertinti, ar jis gauna pakankamai pozityvaus dėmesio 1 ant 1 iš mamos, ir kad nėra ta pagalba vienintelis būdas atkreipti į save dėmesį. 

Atsakyti

Sveikos,

Tanite, suprantu Tave, mano mazasis irgi jautrus, ir drasos truksta..nuo rugsejo laukia darzelis, siuos metus buvo su mociute, tai jau dabar pradedu panikuoti...Jam reikia nemazai laiko apsiprast su naujais zmonemis, o jeigu tie zmones "lenda" i akis, tai isvis ilgesni laika nenori bendrauti...nezinau kaip pavyks priprast darzelyje...

Atsakyti

Na va, susiskambinom su klinika, penktadienį startuojam ax.gif

Valio  :4u:  Linkiu, kad viskas vyktų lengvai ir sklandžiai  :nestuke  :4u:​ 

Atsakyti

Labuka taip planuojam esu turejus persileidima dbr 2 menesius planuojam kolkas niekaip :-(

Užjaučiu dėl persileidimo ir linkiu kuo greičiau vėl pastoti  :) 

Vaikas bus pirmas?  :)​ 

Atsakyti
QUOTE(MeilesVaikai @ 2017 08 16, 12:17)
Na va, susiskambinom su klinika, penktadienį startuojam  ax.gif

Valioo, sėkmės ! 4u.gif

QUOTE(Janima @ 2017 08 16, 12:55)
O dar kai pagalvoji kad liko paskutiniai du ciklai....

Kodėl paskutiniai du ? unsure.gif

QUOTE(crazy bee @ 2017 08 16, 14:19)
pagalba nelygu numetimas mazam vaikui kito vaiko prieziura. pagalba tai kai tavo vyresnelis geba atlikti tam tikrus veikmus ir jis uolat uzimtas.

Aš irgi taip supratau mirksiukas.gif neduok Dieve kai vaikai vaikus augina... man didelis pavyzdys yra mano mama, kuri viena su trimis susitvarkė, visada laiko mums turėdavo, o gimęs pagrandukas netapo mūsų žaisliuku, t.y. aš padėjau kiek norėjau, brolis visai nesikišo ir niekas jam nieko neliepė/neprašė smile.gif vėlgi, mama pasakojo, kad fiziškai daug lengviau taip, kai vaikas didesnis, bet psichologiškai sunku, kai tenka nukarunuoti buvusį mažėlį... Maniškį jau kaip reikalas teks versti iš karaliaus sosto, jau dabar skaitinėju ir ruošiuosi, nes sūnus jautrus, bet tuo pačiu super užsispyręs smile.gif
Atsakyti

Tai taip eisiu i darba ir pusei metu tada stabdysim, kad uzsidirbciau dekretui, nes na ne paslaptis kad ir finansiskai nesinori smukt zemiau.

Atsakyti