QUOTE(Kriziukas @ 2021 02 03, 08:52)
pamenu, skaičiau čia temoje, kad labai daug katinukų augintojų turim
reikia patarimų
apsisprendėm įsigyti britų trumpaplaukį, jau seniai alpstu pamačius

anksčiau katinų neauginom, tai labai daug klausimų kyla. Ar įmanoma kažkaip išmokyti pvz. nelipti virtuvėje ant spintelių, stalo (nes vienintelis dalykas, kuris mane stabdė - tai mintis apie plaukus maiste

), na neįsivaizduoju, kaip kruopščiai reikia išvalyti kiekvieną kartą prieš gaminant maistą stalviršius, kad neduok Dieve koks plaukas nepakliūtų. Man švara labai svarbu, tai truputį panikuoju dėl to
pas mane ne britas, bet ant spintelių niekada nelipo. Aišku, gal čia veislės specifika, jie labiau šunys, mėgsta palei žemę trintis ir aišku ant dukros stalo pagulėti, kai jai pamokos vyksta (būtinai užstojant kompiuterio ekraną).
kiek suprantu, katinai kerštingi, tai jei tarkim subarus, kad neliptų, paskui sulauksiu kokios dovanėles bate ar kur?
katinus auklėti būtina. Labai daug info apie tai internete.
Ir apie maistą - koks kokybiškas? aš suprantu, kad veislyne bus pripratęs prie kažkokio, bet norėtųsi maitinti tikrai kokybišku.
dar - ar tos vadinamos draskyklės reikalingos? ar draskys laidus ir pan.
Būčiau labai dėkinga už patarimus
maistą jau turėsite atsirinkti kas tiks. Maistas skirstomas į premium, super premium ir economy klasės. Nėra vieno tinkančio visiems

aš jau daugybę metu šeriu Taste of Wild, mano ponui jis labai tinka ir patinka.
Draskyklė maniškiui reikalinga, galanda nagus tik ten. Bet čia vėl gi, tikrai ne taisyklė.
Mano katinas šiuo klausimu labai patogus, nieko nėra sudraskęs, gyvenime nėra užšokęs ant užuolaidų (nors jam jau 13 metų tuoj bus), nelipa ant stalų ir pan. Vienus batus tik būdamas mažiukas apgraužė

ir plastikinius maišelius ėda, tai nieko negalim palikt jam pasiekiamoje vietoje. O kiek draugų užuolaidų turėjo atsisakyti dėl katinų, va net sesers katinas, kuris maniškiui pusiau brolis vis dar kai nieks nemato pagalanda nagus į baldus

per 15 metų nesuprato, kad to daryt nelabai galima