QUOTE(Kriziukas @ 2021 02 03, 08:52)
pamenu, skaičiau čia temoje, kad labai daug katinukų augintojų turim
reikia patarimų
apsisprendėm įsigyti britų trumpaplaukį, jau seniai alpstu pamačius

anksčiau katinų neauginom, tai labai daug klausimų kyla. Ar įmanoma kažkaip išmokyti pvz. nelipti virtuvėje ant spintelių, stalo (nes vienintelis dalykas, kuris mane stabdė - tai mintis apie plaukus maiste

), na neįsivaizduoju, kaip kruopščiai reikia išvalyti kiekvieną kartą prieš gaminant maistą stalviršius, kad neduok Dieve koks plaukas nepakliūtų. Man švara labai svarbu, tai truputį panikuoju dėl to
kiek suprantu, katinai kerštingi, tai jei tarkim subarus, kad neliptų, paskui sulauksiu kokios dovanėles bate ar kur?
Ir apie maistą - koks kokybiškas? aš suprantu, kad veislyne bus pripratęs prie kažkokio, bet norėtųsi maitinti tikrai kokybišku.
dar - ar tos vadinamos draskyklės reikalingos? ar draskys laidus ir pan.
Būčiau labai dėkinga už patarimus
Katinus galima auklėti tuomet jie nelips ant stalų jums MATANT, bet kai jūs nematot, lips tikrai. Jie gi jaučiasi namų šeimininkais
Draskyklė būtina, mano katytė ją dievina, čia jos nuosavybė. Įsigijom iš karto nuo jos atsiradimo mūsų namuose. Kitų baldų nedrasko, nebent labai įsižaidžia ir varinėja po visą butą ir tada su nagais prasilekia per jos mėgstamą fotelį, bet nagų ant jo negalanda.
Maistą veterinarė patarė pirkti tik premium. Bet irgi reikia atsirinkti, ką mėgsta. Pvz. maniškė labiau mėgsta sausą maistą, šlapio nelabai.
Labai priklauso nuo katino charakterio, ar jis bus kerštingas. Maniškė dievina žmones, tokia pusiau kaip šuniukas - sekioja iš paskos, visada yra šalia, laižo rankas ir veidą. Esam drausminę, kai kasė didelį gėlės vazoną, tai niekada nekeršijo
Laidų nėra sugraužus, bet va neapdariai paliktą metrą naktį sugraužė. Labai svarbu viską dėti į vietą ir nepalikti katinui naktį pasismaginti. Maniškė buvo nujojus po sofa man AirPods, tai dabar jie visada stalčiuje