QUOTE(Fajeti @ 2021 08 20, 09:45)
<p>Mes rinkomės Santoriną, nes pagalvojom, kad turbūt vienintelis šansas gyvenime jį pamatyti tokį tuščią. Paprastai per dieną saloje apsilanko apie 10k turistų iš kruizinių laivų, tačiau dabar miesteliai tikrai apytuščiai, net didieji. Šiaip tikrai graži sala, atviros vulkaninės uolienos, vanduo labai skaidrus - nemažai nardėm ir hikinom. Į visus restoranus, kur bandžiau gauti rezervacijas prieš kelionę, tačiau to padaryti nepavyko, patekom. Man atrodo jie nėra linkę rezervuoti staliukų į kelioms savaitėms į priekį (gal dėl Covid, nes visi kelionių blogai tai rekomendavo).
</p><p></p><p>Saloje sunku be automobilio, o nuoma tikrai gana brangi, visgi, aš rekomenduočiau jį bent kelioms dienos pasiimti ir pasivažinėti. Su viešuoju transportu problematiška, nes jo grafikai keisti, viskas nurodyta išvykstant iš pagrindinio miesto Firos. </p><p></p><p>Mes daug metų atostogaujame rugpjūčio pradžioje, bet su klimato kaita labai panašu, kad reiks viską kelti į rugsėjo mėnesį, nes tikrai labai labai karšta ir ne tik Graikijoje. Visas dienas buvo gerokai virš 30, be to, porą dienų dinginėdavo elektra tad buvo pora naktų faktiškai be oro vėsintuvo
</p>
</p><p></p><p>Saloje sunku be automobilio, o nuoma tikrai gana brangi, visgi, aš rekomenduočiau jį bent kelioms dienos pasiimti ir pasivažinėti. Su viešuoju transportu problematiška, nes jo grafikai keisti, viskas nurodyta išvykstant iš pagrindinio miesto Firos. </p><p></p><p>Mes daug metų atostogaujame rugpjūčio pradžioje, bet su klimato kaita labai panašu, kad reiks viską kelti į rugsėjo mėnesį, nes tikrai labai labai karšta ir ne tik Graikijoje. Visas dienas buvo gerokai virš 30, be to, porą dienų dinginėdavo elektra tad buvo pora naktų faktiškai be oro vėsintuvo

mes Santoriny buvo birželio vidury, balandžio 27 d nusipirkom lėktuvo bilietus, viešbutį, auto rezervavom, kurio nuoma kainavo 95 eurus. Taip pigiai dar nesam nei vienoj šaly išsinuomoję auto savaitei. Tiesa, kaimynai už pusantro mėnesio viską susirezervavo, atostogavo tuo pačiu metu kaip ir mes, tai jie jau už auto mokėjo lyg 150 eur. Gal tokios kainos buvo tik birželį. Restoranai buvo pustuščiai, eidavom valgyti be jokių rezervacijų į geriausius atsiliepimus tripadvisor gavusius restoranus. Skėtis su dviem gultais kainavo 8-10 eur arba net nieko, jei iš baro ką nors užsisakai. Salą išmaišėm skersai išilgai, antrą kartą vykčiau jau nebent tik tinginio atostogoms dėl gero oro, gero maisto ir gerų paplūdimių.

Papildyta:
QUOTE(JMD @ 2021 08 20, 11:09)
Va va. Kai aš buvau Santorine buvo +52. Bet buvau seniai. Bet kaip gražuuuuuu
tada degė Atėnai, buvo tas baisus apokaliptinis gaisras. O mes rengėmės kad nesudegt, nes kepė nežmoniškai viskas.

Gal Fahrenheit tokia temperatūra ne Celsius