Įkraunama...
Įkraunama...

Mėgstančios burbulus ir pokalbius ;)

Tai kad nepyksta tie rusai, jei lietuviai su jais kalbėt nemoka. Baigėsi tie laikai jau. Nedaug tokių dinozaurų likę 

Oi kaip tu klysti.

Aha, bet jau jos butą tai vertėjo katinui perrašyt. P.S. facebooko išmintis.

Oi, dėl manęs, kad ir žiurkėnų prieglaudai  :D 

O dėl rusofobijos, tai labai klystat mano galva. Gyvenu tam rajone, kur virš 35 % balsų surinko koloradinis dėdė. Viena mano gatvės kaimynė vos tik turi progą (beje amžiaus +/- 10 metų su mano) būtinai išvemia kokia LT bloga, kaip viską LIAnsbergis išvogė, prie ruso buvo geriau, kaip dabar viskas blogai, o namas praktiškai didžiausias gatvėj, žemės bele kiek, ji viena, be vyro. Kitas aiškiai pasakė, kad aš lenkas ir vežioju į balsavimus. Žodžiu yra žiauriai daug labai negražių dalykų. Mano gatvėj prie lietuviško gatvės pavadinimo, kabo ir lenkiškas. Nėra iš piršto laužta viskas. Aišku yra ir puikių žmonių. Bet kaimo pardėj, jei pardavėja pasako laba diena, jau stebiesi, nes kur kas dažniau išgirsti dzien dobryj arba dobry dienj  :B Ir ne todėl, kad nemoka. Apie seniūniją ar savivaldybę, tai iš viso protu nesuvokiama. Nesusidūrę žmonės netiki, kad taip gali būti. 

Atsakyti

Išvada. Oragei reik kraustytis kitur gyvent. Vsio.

Atsakyti

Visai ne dėl to, šiaip vis galvojau balsuoti už, bet kažkaip paskutinę minutę persigalvojau. Žiūrėjom mes labai daug debatų. Visokių minčių ir nuomonių išklausiau. Kas norės grįžti ir gyventi Lietuvoje, tie visada turi galimybę tą pilietybę susigrąžinti. Niekas jos neatima su visam. O jei jau gyveni svetur, pasirinkai kitą pilietybę tai tada ir gyveni juk toje šalyje, sprendi tos šalies klausimus. 

Labai neaiškus buvo šis referendumas, normaliai neišgvildenti visi klausimai. Daug neaiškumo.

Plius nenoras, kad kokie rusai gautų tą dvigubą pilietybę ir vėliau tai neatsisuktų prieš Lietuvą. 

O tu tada atsakyk, ką tokio super duper duotų tą pilietybė dviguba? Juk net čia forume buvo diskutuota, kad pirma karta gimusi svetur jau net ne visada lietuvių kalbą moka ar stengiasi išmokti. 

Dviguba pilietybė gyvenantiems svetur tiesiog palengvintų gyvenimą darbinantis ir/ar tvarkant visokiausius teisinius dokumentus. 

Man asmeniškai LT paso atidavimas būtų tolygus rankos ar kojos amputacijai. O/bet/tačiau, neturėdama UK paso darbintis čia galiu toli gražu ne visur.

Yra daug svaičiojančių apie kažkokį lojalumą ar jo praradimą. Didesnio absurdo nesugalvosi. Čia tas pats, kaip kaltinti moterį tapus nelojalia savo tėvų šeimai, kaip ji ištekėjus pavardę pakeičia į vyro.

UK ar kitos valstybės pasai imami dėl paprasčiausio patogumo gyvenant čia. Nieko daugiau.

P.S. pilietybė susigrąžinama ar ne per 10 metų po grįžimo. Dar viena nesąmonė. Nesaugo politikai lietuvių, oi nesaugo....

Tikrai taip, atrodo specialiai galvoja mes va jum padarysim  :D

Man tai ir kazkaip toks sprendimas del referendumo nelabai prie sirdies. Nieko daug bus atsisakanciu lietuvos pilietybes, tevai seneliai ismirs ir nebeliks pinigu gryztanciu i lietuva nes dauguma liks oriai senti uzsieni.  :huh2: idomu kokiu referedumu primastys tada  :D

o man del to rusu puolimo tai taip juokinga, lietuva patys prisigalvoja kad ten kazkas juos puola. Jei noretu tai jau senai butu uzpuole ir nelike tos lietuvos, dabar kaip peliukas katinui uz usu tampo ir erzina  :hmm:  :rolleyes:

o del rusu kalbos tai zonokit man isvis skaudi tema. As gryna lietuvaite, o maniskis tai turi ir lenkisko ir rusisko kraujo, nu ir tarpusavi visi kalba rusiskai nors gyvena LT ir kalba puikiausiai visi lietuviskai. O kai mes bunam su jo seima tai man tenka sedet kaip vistai kokiai ir ziuret i viena taska nes jie visi toliau varo rusiskai o as nei bum bum ta kalba...

tai pradzioj dar nekreipiau demesio, po to MB pasakiau, tai jis ten kazka dar pakomentavo, kad prisigalvoju problemu, as i asaras iskarto nu zodziu  :D  :rolleyes:  Nera pas juos mandagumo del kalbu  :unsure:

Žiauriai kiauliška iš jų pusės.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terezza: 13 gegužės 2019 - 19:47

Limcamca, Sistina, Upjora, paprotinkit. Dabar vėl registruotis antro turo balsavimui, ar bus automatiškai biuleteniai atsiųsti?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terezza: 13 gegužės 2019 - 19:48

Labai neaiškus buvo šis referendumas, normaliai neišgvildenti visi klausimai. Daug neaiškumo.

Plius nenoras, kad kokie rusai gautų tą dvigubą pilietybę ir vėliau tai neatsisuktų prieš Lietuvą. 

apie Rusiją ir rusus,   norinčius LT pilietybės šitam referendume išvis nebuvo nei kalbos. Dėl šito galėjai nebijoti. Aš irgi dar anksčiau kėliau tokį klausimą sau ir išsiaiškinau.

Manau, kad daug kas suprato šitą referendumą neteisingai, todėl ir balsavo prieš ar iš viso nebalsavo.

Iš kitos pusės, Pienė teisi, emigrantams reikėtų, o jie visai nepasistengė.

Atsakyti

Žiūriu interviu su Grigaičiu. Ai, šaukit, jūs mane, patinka man jis. Jau vien dėl interjero. Ir ne tik.

Omg...  :unsure:  :mega_shok: 

Tikrai taip, atrodo specialiai galvoja mes va jum padarysim  :D

Man tai ir kazkaip toks sprendimas del referendumo nelabai prie sirdies. Nieko daug bus atsisakanciu lietuvos pilietybes, tevai seneliai ismirs ir nebeliks pinigu gryztanciu i lietuva nes dauguma liks oriai senti uzsieni.  :huh2: idomu kokiu referedumu primastys tada  :D

o man del to rusu puolimo tai taip juokinga, lietuva patys prisigalvoja kad ten kazkas juos puola. Jei noretu tai jau senai butu uzpuole ir nelike tos lietuvos, dabar kaip peliukas katinui uz usu tampo ir erzina  :hmm:  :rolleyes:

o del rusu kalbos tai zonokit man isvis skaudi tema. As gryna lietuvaite, o maniskis tai turi ir lenkisko ir rusisko kraujo, nu ir tarpusavi visi kalba rusiskai nors gyvena LT ir kalba puikiausiai visi lietuviskai. O kai mes bunam su jo seima tai man tenka sedet kaip vistai kokiai ir ziuret i viena taska nes jie visi toliau varo rusiskai o as nei bum bum ta kalba...

tai pradzioj dar nekreipiau demesio, po to MB pasakiau, tai jis ten kazka dar pakomentavo, kad prisigalvoju problemu, as i asaras iskarto nu zodziu  :D  :rolleyes:  Nera pas juos mandagumo del kalbu  :unsure:

O tu čia kokiais šaltiniais remiesi? Labai jau neša į ORT žinių kanalą?  :hmm:​ 

Atsakyti

Tikra tiesa. Aš irgi 'dėliojausi" visaip tą formuluotę būdelėj.

Įsivaizduoju, atėjo žmogus, norėjo nubalsuoti teigiamai į paprastą klausimą, o ten nesuprantama kalba.

Žiūrėjau tas diskusijas, sudarytojai patys pripažįsta, kad neaiškiai. Bet atseit esmė, kad iš viso toks referendumas pateiktas. Toks įspūdis, kad specialiai papainiota.

Dar formuluote, kaip formuluote. Bet media visa menesi riaumojo, kad reikia balsuoti ne taip, kaip atrodo is pirmo zvilgsnio. Atvirksciai. Nes klausimas labai painiai susuktas.  Perskaiciau ir ... nusciuvau. Dar perskaiciau, ir dar karta nusciuvau. Skambutis draugui. Da karta perskaiciau :D Tada jau uzriaumojau - Fatinai, brauk taaaaiiiippppp...gerai, kad manes neismete :D 

Atsakyti

apie Rusiją ir rusus,   norinčius LT pilietybės šitam referendume išvis nebuvo nei kalbos. Dėl šito galėjai nebijoti. Aš irgi dar anksčiau kėliau tokį klausimą sau ir išsiaiškinau.

Manau, kad daug kas suprato šitą referendumą neteisingai, todėl ir balsavo prieš ar iš viso nebalsavo.

Iš kitos pusės, Pienė teisi, emigrantams reikėtų, o jie visai nepasistengė.

Tai va, kad apie tai nebuvo kalbama. Jei būtų aiškiai paaiškinta, tai gal būčiau ir kitaip nusprendusi.

Atsakyti

Dar formuluote, kaip formuluote. Bet media visa menesi riaumojo, kad reikia balsuoti ne taip, kaip atrodo is pirmo zvilgsnio. Atvirksciai. Nes klausimas labai painiai susuktas.  Perskaiciau ir ... nusciuvau. Dar perskaiciau, ir dar karta nusciuvau. Skambutis draugui. Da karta perskaiciau :D Tada jau uzriaumojau - Fatinai, brauk taaaaiiiippppp...gerai, kad manes neismete :D

:D 

Nežinau, man formuluotė nepasirodė super paini, bet aš ir medios painiojančio riaumojimo negirdėjau.

Atsakyti

Madam , orage ,na ir fate , mano meile. Aisku jums svente ,kai saskaitnikai tampa karaliais.
Ygry sudboju smesny i pusty
https://www.youtube....h?v=ZMGwIj9DkYE

As jau ir karuna matuojuos :D 

Atsakyti

Išvada. Oragei reik kraustytis kitur gyvent. Vsio.

Nu jau biurokratinių reikalų liko tik rūšiavimo konteineriai, kurių jau daugiau nei metai neruri. Artimiausi kaimynai superiniai, tai ai, kaip nors.  :B  Bet nereiškia, kad nematau. Ne eteriui galėčiau oi kiek įdomių istorijų papasakot  :B  Bet faktas, kad koloradkei yra patogu kiršinti pagal tautybę. Ir kol kas jam labai puikiai sekasi. Jaunimas jau labiau prasiprausęs, bet dar labai gajos senosios tradicijos ir poniatkės.

Atsakyti

tiesa sakant  daug manau negalejo identifikuoti savo asmenybes, jeigu neturi banko saskaitos ( jau ir as zadu  uzsidaryti saskaita uzkniso moketi  uz tai, kad   keliolika litu  ten yra)  jeigu neturi   mobilaus paraso, o kas cia  ta lietuvska telefono  numeri turi ( as irgi jau  atsisakysiu,  nes  atsiusnte zinute, jog uzbauduos, nes daugiau laiko praleidziu uzsienyje nei LT)  tai  negali uzsiregistruoti balsavimui, o i ambasada vaziuoti,  tai  pacios   matete kokios  eiles ir kiek laiko laukti, o kai kam dar ir kelios valandos kelio iki jos.

Pasirodo gali. as buvau numojus ranka irgi, nes nieko neturiu, bet sese nusiunte kitoki link'a ir sugebejau uzsiregistruoti. Ne peer valdzios vartus. Pasipiktinus irgi pries tai buvau.

Na mane tai kaip tik teigiamai nustebino, o ne nuvylė vietinių aktyvumas ir apsisprendimas "už"

Juk "už" balsavo apie 957 tūkstančiai rinkėjų. Tam, kad Konstitucija būtų pakeista, pataisą turėjo palaikyti apie milijonas 200 tūkstančių. Tai, jeigu emigrantams patiems būtų rūpėjęs šis klausimas taip kaip ir čia likusiems, ir būtų visi taip pat aktyviai kaip viena komanda to siekę - tai ir būtų pavykę. Pasikartosiu, kad negražu pykti ant čia likusių, nes net 74% dalyvavusių balsavime tiesė jums ranką ir tarė "už"

Niekas siaip nepyksta, ir 52 proc. referendumui ner jau toks geras skaicius (neblogas, bet nerealistiska kas 100 proc. balsuojanciu nubalsuos uz, ne komunizmo laikai). Beje, mano kita zinute ne taip matyt supratot, sakiau, kad JAV gyvenantis man aiskino kaip tureti dviguba pilietybe (t.y. nepranesant LT, jog kita isigyjau), tai tokie manau ir nejo, ir neis balsuot. Kiti gal turejo kliuciu, kaip pvz. as, kur negalejo uzsiregistruot is pradziu.

Atsakyti