Aš manau reik žiūrėti kaip tu jautiesi, jei tam patinka kentėti, kankintis tai gali gyventi, nes gi vaikai, tėvai, bendras turtas ir ką kiti žmonės pasakys suveikia, bet jei žmogus blogai jaučiasi,ir matai, kad nieks nepasikeis, kad ir kiek esi visko išbandęs, jau šiais laikais tikrai neverta kankintis
Objektyvių kriterijų nėr, čia subjektyvi nuomonė
Galėčiau stengtis dėl kito žmogaus. Iki tam tikro laiko. Nes jei tos pastangos bus vienpusės, nu tai kiek tu žmogau gali stengtis. O ir vėl gi, tai ką vienas laiko pastangomis, kitam gali atrodyti kaip savaime suprantamas dalykas.
Vienpuses amžinai būt negali, faktas. Aš kalbu apie abi puses. Tiesiog pradėt reik nuo savęs, o ne nuo kito ![]()
Vienpuses amžinai būt negali, faktas. Aš kalbu apie abi puses. Tiesiog pradėt reik nuo savęs, o ne nuo kito
mąstantys visada nuo savęs pradeda, bet atsimuši į sieną, tiesiog pavargsti, nes būni viską išbandęs
Tikrai ne visada. Bet mes ir pačios ne visada visko vertos. Tik save priimam bet kokias ir įsivaizduojam kad ir vyrai taip turi mus priimt. Kai tuo tarpu pačios neatsako tuo pačiu
Irr kai neatsako tuo pačiu?? Kas tada? Spjauti į savo gyvenimą ir toliau vienpusiškai stengtis ir stengtis ...nes gi šeima pati savaime vertybė, o vertybių, net kai ji tarsi akmuo po kaklu tave smaugia atsisakyti nevalia. Kartais reikia tą virvę laikančią akmenį nusipjauti ir pajausti, ką reiškia giliai įkvėpti...
Irr kai neatsako tuo pačiu?? Kas tada? Spjauti į savo gyvenimą ir toliau vienpusiškai stengtis ir stengtis ...nes gi šeima pati savaime vertybė, o vertybių, net kai ji tarsi akmuo po kaklu tave smaugia atsisakyti nevalia. Kartais reikia tą virvę laikančią akmenį nusipjauti ir pajausti, ką reiškia giliai įkvėpti...
Pradžiai reiktų pažiūrėt gal ne ta kryptimi stengiesi.
gal kepi kotletus, nors jam reikia pvz geriau atvirai pasikalbėti, but išklausytam. Gal negerbi, gal ne palaikai, o toliau tik kuopi trobas kepi kotletus ir bliauna kad jis gyvatė nevertina to. Išsiaiškinti poreikius būtina. O ne akmenį po kaklu tampyt
gal kepi kotletus, nors jam reikia pvz geriau atvirai pasikalbėti, but išklausytam. Gal negerbi, gal ne palaikai, o toliau tik kuopi trobas kepi kotletus ir bliauna kad jis gyvatė nevertina to. Išsiaiškinti poreikius būtina. O ne akmenį po kaklu tampyt
pikčiausia, kai dažniausiai moterys turi stengtis tą kryptį pasirinkti, vyrai tik laukia, kada ta kryptis jiems tiks
Gaile, jei atvirai kodėl tau pirmos santuokos nepavyko išsaugoti, kas ten kokią kryptį pasirinkot
Ai tiek to
...aš apie ratus, tu apie vartus.
Mėlynas brūkšnys.
Kalbėjau vakar su Bestijos veisėja. Užklausiau, kodėl ji buvo parduodama ne veisimui. Atsakė, kad būdama dar kačiukas ji atitiko visus veisimui reikalingus standartus (t.y. tada nebuvo prie ko prikibti, o kaip dabar tai nežinia, reikėtų vertinimą gauti), bet buvo sterilizuota, nes toks jos tėvo šeimininko pageidavimas - kačiukai neturi būti veisiami. Vat man įdomu, kokios gali būti to priežastys?
Šiaip apie veisimą negalvoju, tik smalsu.
Gal kas žinot?
Tai pvz vyras sunkiai serga. Tau reik aukotis, nepatinka gi tai. Vsio? Skyrybos?
O dėl vaikų kiek stengiamės. Dėl senų tėvų. Dėl darbo. Dėl grožio pagaliau kiek istveriam nemalonumų. Tipo vyras ir šeimos išsaugojimas verti mažiau?
Na jei tu vadini tai auka, tai taip, vsio skyrybos. Aš to auka nevadinčiau, vadinčiau natūraliu rūpesčiu ir noru padėt savo žmogui. Ar tau tokio jausmo nėra ir tik iš knygų teorinių aprašymų supranti, kad tai reikia daryti?
Tikrai ne visada. Bet mes ir pačios ne visada visko vertos. Tik save priimam bet kokias ir įsivaizduojam kad ir vyrai taip turi mus priimt. Kai tuo tarpu pačios neatsako tuo pačiu
Na tai tavo stiliuj parašysiu, kad jei vyras 5× į savaitę dubasina žmoną, o ji dulkes jam nuo kelio nulaižo, tai tipo ok, maladiec žmona svarbiausia stengtis išlaikyti šeimą? Nes ji neverta gyventi normalų gyvenimą, kad tik ne skyrybos? Ok, tai kraštutinumas, bet milijonai priežasčių gali būti, kai vienai kažkuriai pusei būna peržengtos ribos. Ir visai nebūtinai tai alkoholis, smurtas, narkotikai.
Mėlynas brūkšnys.
Kalbėjau vakar su Bestijos veisėja. Užklausiau, kodėl ji buvo parduodama ne veisimui. Atsakė, kad būdama dar kačiukas ji atitiko visus veisimui reikalingus standartus (t.y. tada nebuvo prie ko prikibti, o kaip dabar tai nežinia, reikėtų vertinimą gauti), bet buvo sterilizuota, nes toks jos tėvo šeimininko pageidavimas - kačiukai neturi būti veisiami. Vat man įdomu, kokios gali būti to priežastys?
Gal kas žinot?
Veisėjai saugosi konkurentų rinkoj. Apie kates esu tai girdėjusi labai.
pikčiausia, kai dažniausiai moterys turi stengtis tą kryptį pasirinkti, vyrai tik laukia, kada ta kryptis jiems tiks
Gaile, jei atvirai kodėl tau pirmos santuokos nepavyko išsaugoti, kas ten kokią kryptį pasirinkot
![]()
Vyrų firminės "pastangos" yra dirbti ir kalti babkes iki nukritimo. Ir baisiai piktintis, ko čia dar ji nori, kokio dar dėmesio jai reikia, gi jis stengiasi tipo dėl ateities 😀
Na, čia mums moterims būdinga vis knisinėtis: gal tas blogai, gal anas. Vis išvedinėti teorijas ir viską smulkmeniškai išnagrinėti. Pastebėjau, kad moterys patirdamos gyvenimo ar santuokos krizę pradeda visomis tomis teorijomis ypač domėtis.
O, kasdieninis gyvenimas yra kitoks. Kalbėtis aišku reikia, bet ne visada įmanoma atsisėsti ir aptarti visas situacijas ir lūkesčius. Aš net neįsivaizduoju to, kad atsisėdi ir kalbiesi: tai klausyk tau mano kotletas tinka ar vietoj kotleto nori pasišnekėti? Kartais viskas tiesiog savaime išsirutulioja ir tik po kurio laiko pamatai, kad žmogus elgiasi taip, kaip tau netinka.
Būtent.
Mėlynas brūkšnys.
Gal kas žinot?
Pirma mintis buvo, kad vistik nepraėjo įvertinimo ir gal, kas su sveikata negerai. Gal kokios ligos nešiotoja?
Čia tavo katei nebūdinga, bet kitų kačių neveisia dėl to (nors jos ir tobulos), kad jos tiesiog nemoka kačiukais pasirūpinti, neišnešioja jų ir pan.