Aš tai neįsivaizduoju,kaip reiks tokioje ankstybėje maniškę iš lovos išversti.Dabar tai knarkt iki 10 įpratus...Be to,ji didelė čiupaila,kol apsirengia,kol rūbus visus išsimatuoja...kol pavalgo,reik dar bepusryčiaujant telika pažiūret.Nepaskubinsi jos.
Paskaitau Šviesos pasakų apie mokyklos gerumų, nusispjaunu ir pagalvoju - aš kažkur ne ten gyvenu....vis į netinkamas vietas vaiką įkišu. Darželis standartinis, mokykla bus irgi - sėdės kaip dideli suoluose, viską nešiotis reikia, nieko mokykloje nepalikinėja. Jokio kilimo klasėj nėra, džiaugiuosi, kad langai geri sudėti. Parkeris privalomas...žaislų tikrai nebuvo sąraše. Perėja nereguliuojama, prie jos net nebudima, nes tai jau ne mokyklos perėja, o ir įrengta ne vietoj, nes nesimato nieko... Aš sakau, kažkaip neteisingai vaiką vis įkišu

Dabar man irgi visko baisu. Raminuosi tiek, kad pati busiu namie.
Nors sirdy zinau, kad viskas bus gerai, bet tai naujas etapas ir man, ir jai. Tiesiog idomu kaip seksis, ar viskas bus gerai ir pan.
O cia kur uz ranku susiima ir pasipasakoja vieni kitiems , bent musu mokykloj vadinasi "Geros pradzios" programa.
Mamy, as saviske jau visa savaite pratinu anksciau gultis ir keltis, bet... O rubus zadu suruost is vakaro, kad nebutu jokiu matavimusi ir velavimu is ryto. Tai mano ketinimai, ziuresiu, kaip seksis juos igyvendinti
Nors sirdy zinau, kad viskas bus gerai, bet tai naujas etapas ir man, ir jai. Tiesiog idomu kaip seksis, ar viskas bus gerai ir pan.
O cia kur uz ranku susiima ir pasipasakoja vieni kitiems , bent musu mokykloj vadinasi "Geros pradzios" programa.
Mamy, as saviske jau visa savaite pratinu anksciau gultis ir keltis, bet... O rubus zadu suruost is vakaro, kad nebutu jokiu matavimusi ir velavimu is ryto. Tai mano ketinimai, ziuresiu, kaip seksis juos igyvendinti

Oj, ir as kuo daugiau galvoju, tuo sunkiau man sekasi uzmigti:vartausi, vartausi, ir vis galvoju:kaip bus? Kaip sutars su mokytoja? su vaikais? Kaip mokslai seksis?
Ir dar daugybe kaip ir kaip...
Mamos, o kaip zadate pazymeti ta grazia svente?
As niekaip nesugalvoju kazko super-duper ispudingo
Kokia staigmena jus planuojat savo pirmokeliams? Ar kokia programa?
As tai manau, gal nuvesti i "Zmogu-vora", labai jau jis nori, bet kad sestadieni i "Garfielda" ejome, nesinori vel i kina eiti... Kavinese bus pilna zmoniu, o ir i kavine ir siaip daznokai nueiname kokteilio ar picos susveisti. Gal i gamta kur vaziuoti:nu pasimetusi nerealiai
Ir dar daugybe kaip ir kaip...

Mamos, o kaip zadate pazymeti ta grazia svente?
As niekaip nesugalvoju kazko super-duper ispudingo

Kokia staigmena jus planuojat savo pirmokeliams? Ar kokia programa?
As tai manau, gal nuvesti i "Zmogu-vora", labai jau jis nori, bet kad sestadieni i "Garfielda" ejome, nesinori vel i kina eiti... Kavinese bus pilna zmoniu, o ir i kavine ir siaip daznokai nueiname kokteilio ar picos susveisti. Gal i gamta kur vaziuoti:nu pasimetusi nerealiai

QUOTE (milabra @ 2004 08 29, 22:53) |
Paskaitau Šviesos pasakų apie mokyklos gerumų, nusispjaunu ir pagalvoju - aš kažkur ne ten gyvenu....vis į netinkamas vietas vaiką įkišu. Darželis standartinis, mokykla bus irgi - sėdės kaip dideli suoluose, viską nešiotis reikia, nieko mokykloje nepalikinėja. Jokio kilimo klasėj nėra, džiaugiuosi, kad langai geri sudėti. Parkeris privalomas...žaislų tikrai nebuvo sąraše. Perėja nereguliuojama, prie jos net nebudima, nes tai jau ne mokyklos perėja, o ir įrengta ne vietoj, nes nesimato nieko... Aš sakau, kažkaip neteisingai vaiką vis įkišu ![]() |
oi, Milabra vot ir man neaiskumu daug...
Tai, pasirodo, ne vien man kinkos dreba!
O kaip svesti- irgi galvos skausmas...Gal turit kas originaliu minciu? Pasidalinkit! Labai prasau, nes laikas kazkaip greit bega...
Nu dar sakau, gal torta koki pirmokeliui padaryti, isdelioti is uogu koki uzrasa, tipo"AS-PIRMOKAS" ar "GERŲ MOKSLŲ" nu nzn, fantazija mano sukaustyta baimes ir nerimo.
Oj, mamos, jauciu biausiu per rugsejo 1-aja, nu jau tokia sentimentali esu, bus man amen
Oj, mamos, jauciu biausiu per rugsejo 1-aja, nu jau tokia sentimentali esu, bus man amen

MILABRA, va del panasiu dalyku,kuriuos isvardijai as ir pasiryzau saviske kiek toleliau nuo namu vezioti kas ryta, palikinet prailgintoje iki 18val. Ten pradine. vasara irengeme vaiku zaidimo kambari salia klases, tikiuos viskas bus gerai.
Man isvis dviguba nervotriopke,viena i pirma klase, kita i lopseli.... jargau jargau...
Man isvis dviguba nervotriopke,viena i pirma klase, kita i lopseli.... jargau jargau...
Oi mamos 
taigi pernai as irgi savo sunaiteli pirma karta mokyklon isgrudau
Irgi jauciausi kaip jus
Bet paskui kazkaip viskas savaime isejo.
Galvojau - kaip jis eis i ta mokykla? kaip pareis? negi as ji, pirmoka, tasysiu pirmyn - atgal visus metus? Pas mus i mokykla einama per 3 gatves, is kuriu viena - Taikos prospektas, reguliuojamu sankryzu nera... Na, perejom visa marsruta pora karteliu pirmyn - atgal, vasara jis pavaiksciojo i baseina netoli savo mokyklos, pirmus kartus ejom kartu, paskui nuvesdavau - pats pareidavo, dar paskui pats ir nueidavo, vienzo, per 20 kartu Taikos prospekta isavino... :)Pasirodo, pirmoku vairuotojai bijo labiau, negu pirmokai masinu
Namie but vienam jam neteko, nes as buvau namie su maziuku. Bet yra buves, kai buvo 5-6 metu ir sirginejo, nesunkiai taip, o as ejau i darba. Nieko, prabudavo
Aisku, skambindavau kas valanda ir reguliuodavau (pavalgei? tai pavalgyk... Temperaturos kiek? tada atsigulk... Dabar gulk miegot pietu, kai bus filmukai per LNK, paskambinsiu
) ... Na, kazkaip susisukom.
Del draugysciu visokiu... Nieko. Pasipesdavo, ir susitaikydavo, kazkaip tie pirmokai nera labai arsus dar
Dar del verkimo rugsejo pirmaja. Maniau, irgi verksiu
Bet kai pamaciau, kad viskas analogiskai kaip pas mus budavo, tai zvengt pradejau
Tos pacios tupos kalbos, tie patys slebizavojami eilerastukai, butent TIE PATYS, kazkur smulkiau desciau, tfu... 
Buvo problemos tokios: pirma, pietu miegas - labai jo truko
Antra, pasiilgdavom darzelio aukletojos, taigi kartais ejom jos aplankyt
Trecia, vaikui buvo sokas, kad jis kazka zino, o mokytoja neklausia! Darzely visi norintys galedavo pasisakyt. Ketvirta, sunku budavo issedet nekalbant, bet paskui kazkaip pripratom... Arba mokytoja pavargo skustis
Aha, dar vienas - toks kazkoks "sklerozas"
Viska pamirsdavo. Dave mokytoja rasteli - pamirso, liepe ka nors atsinest - pamirso... Tai vat su sita paskutine problema susitaikiau, o kitos per menesi - du ir pasibaige... Manau, kad visiems taip, todel nesijaudinkit taip labai. Nors lengva man sneket

taigi pernai as irgi savo sunaiteli pirma karta mokyklon isgrudau

Galvojau - kaip jis eis i ta mokykla? kaip pareis? negi as ji, pirmoka, tasysiu pirmyn - atgal visus metus? Pas mus i mokykla einama per 3 gatves, is kuriu viena - Taikos prospektas, reguliuojamu sankryzu nera... Na, perejom visa marsruta pora karteliu pirmyn - atgal, vasara jis pavaiksciojo i baseina netoli savo mokyklos, pirmus kartus ejom kartu, paskui nuvesdavau - pats pareidavo, dar paskui pats ir nueidavo, vienzo, per 20 kartu Taikos prospekta isavino... :)Pasirodo, pirmoku vairuotojai bijo labiau, negu pirmokai masinu

Namie but vienam jam neteko, nes as buvau namie su maziuku. Bet yra buves, kai buvo 5-6 metu ir sirginejo, nesunkiai taip, o as ejau i darba. Nieko, prabudavo

Del draugysciu visokiu... Nieko. Pasipesdavo, ir susitaikydavo, kazkaip tie pirmokai nera labai arsus dar

Dar del verkimo rugsejo pirmaja. Maniau, irgi verksiu

Buvo problemos tokios: pirma, pietu miegas - labai jo truko

NOA, aciu tau uz tavo begalini optimizma ir palaikyma
Jei isgyvensiu-parasysiu...

Jei isgyvensiu-parasysiu...

Nu gal isgyvensi
O tu fliashute brendziuko kokio isidek ir kramtomos pakeli kvapui nuimti
Jei matysi, kad jau ragas - makt tyliai spakainiai...
Arba is anksto makt, namuose dar...
Ir dar - mamos, nepamirskit fotoaparatu! Kazko visi pirmoku teveliai ziauriai fotografuoja, gal is neturejimo ka veikt, nes per tas kalbas ganetinai nuobodu buna
Tai kad vaikas nesijaustu vienintelis nefotografuojamas
Pas mus i klase buvo atsivilkus televizija, kazko ten, na reportazui is serijos "ir vel rugsejo pirmoji"... Tai tarp aparatura apsiginklavusiu teveliu gaujos tu zurnalistu su ju iranga beveik nesimate

Vienzo, kas turit juostinius - mars pirkt juosteliu, kas skaitmeninius - mars kraut akumuliatoriu, o kas jokiu neturit - mars skolintis kameru ar fotiku is kaimynu...

Ir dar - mamos, nepamirskit fotoaparatu! Kazko visi pirmoku teveliai ziauriai fotografuoja, gal is neturejimo ka veikt, nes per tas kalbas ganetinai nuobodu buna

Vienzo, kas turit juostinius - mars pirkt juosteliu, kas skaitmeninius - mars kraut akumuliatoriu, o kas jokiu neturit - mars skolintis kameru ar fotiku is kaimynu...

Dievuleliau, galvojau, cia as viena tokia stresuojanti, naktim nemieganti...O pasirodo, MUSU daug ir mintys, klausimai tie patys. Tad kazkiek palengvejo. Bet gaila vaiko, jis toks dar mazas, toooks vaikiskas...

As tai siandien varau kamera skaitmenine pirkti
Jau senai apie ja svajoju, o dabar kaip tik tinkamas momentas atejo: tai mokysiuos dvi dienas filminti
Aha, NOA, brendziuko dar reikia nusipirkti...

Jau senai apie ja svajoju, o dabar kaip tik tinkamas momentas atejo: tai mokysiuos dvi dienas filminti

Aha, NOA, brendziuko dar reikia nusipirkti...