Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmąkart mokyklon!

Va ir pas mane tos pacios mintys "kaip ten bus?", "kas ten bus?" ir pan. Arteja ta diena ir nerimas dideja. unsure.gif
As ir galvoju, kaip cia atsvesti tokia diena? Ka cia tam vaikui padovanojus, kad liktu atmintyje? g.gif
Atsakyti
Manau, kiekviena su tuo susidūrė smile.gif Maniskis jau eis į trečią klasę. thumbup.gif Šiemet net trijų draugių vaikai pirmokai, pernai kitos draugės baisiai nesavarankiškas vaikas paradėjo lankyti mokyklą. Taip kad viskas labai artima ir suprantama. Nuraminti galiu tuo, kad visi vaikai kada nors pradeda lankuti mokyklą smile.gif Ir ką, išgyvena. Visai normalu, kad strasuojat, aš prisimenu irgi žiauriai stresavau, nes nei tėčio, nei jokios močiutės, ir dar Vilniuj tik metus buvom tepragyvenę... bet nieko, pirmom dienom bėgdavau iš darbo, kad jį palydėčiau namo, ir sunku būdavo įsivaizduoti, kaip jis ten vienas namie. Vieną dieną jis man įvarė streso, atėjęs pas mane po pamokų į darbą! doh.gif Per dvi sankryžas! Vos neišprptėjau smile.gif Bet nieko, išmoko, ir grįžti, ir vienas pabūti, ir valgyti pasišildyti ir visa kita. Reikia tiesiog DAUGIAU VAIKU PASITIKĖTI. Nes jie iš tikrųjų gali žymiai daugiau, negu mums atrodo.
O stresas praeis, ir normalu, kad jis yra smile.gif Sėkmės!
Atsakyti
As tai labai didelio streso del to nejauciu, gal del to, kad as pati mokytoja smile.gif . Ir dal del to, kad vaikas vis tiek i darzeli kelis metus ejo, o musu mokykla ten pat, kur ir darzelis. O ir vaiakai klasej bus beveik visi tie patys thumbup.gif . Zinau, kad maniskis turi draugu, moka pritapti kolektyve, tai gal nebus sunku. Bet labiausiai galva suku, kaip jis vienas pabus namuose kol grisim su vyru is darbo, kaip duris atsirakins, ar neprisives draugu ir pan. ohmy.gif blink.gif . Jau duris ismokem normaliai atrakinti ir uzrakinti, siandien padariau vaikui raktus, bet vis tiek nervas ima unsure.gif .
Atsakyti
QUOTE (Vilione @ 2004 08 30, 07:00)
Oj, ir as kuo daugiau galvoju, tuo sunkiau man sekasi uzmigti:vartausi, vartausi, ir vis galvoju:kaip bus? Kaip sutars su mokytoja? su vaikais? Kaip mokslai seksis?
Ir dar daugybe kaip ir kaip... g.gif
Mamos, o kaip zadate pazymeti ta grazia svente?
As niekaip nesugalvoju kazko super-duper ispudingo unsure.gif
Kokia staigmena jus planuojat savo pirmokeliams? Ar kokia programa?
As tai manau, gal nuvesti i "Zmogu-vora", labai jau jis nori, bet kad sestadieni i "Garfielda" ejome, nesinori vel i kina eiti... Kavinese bus pilna zmoniu, o ir i kavine ir siaip daznokai nueiname kokteilio ar picos susveisti. Gal i gamta kur vaziuoti:nu pasimetusi nerealiai ohmy.gif unsure.gif

Mes nutarem svente daryti namie, nes kavinese daznokai su vaikais lankomes ir ispudzio jos jiems nebedaro sad.gif , be to ir zmoniu bus pilna. Vyras pasieme laisva diena thumbup.gif , manau, vaziuosim i Botanikos soda ar dar kur nors , po to namie valgysim pirmokes issirinkta torta rolleyes.gif , gersim vaikiska sampana ir zaisim su vaikais biggrin.gif Be to taip sutapo, kad musu mazyliui bus pirmas 100 dienu thumbup.gif
O dukrytei rugsejo pirmosios proga nupirkom "tikra" laikroduka, toki specialu vaikuciams is Swatch firmos, kurio ji labai norejo ir zinojo, kad gaus kai prades lankyt mokykla smile.gif Zodziu, stengsimes kad rugsejo 1 butu skirta tik jiems, jokiu darbu ir pasaliniu uzsiemimu tongue.gif
Atsakyti
Aciu, Noa uz patarymus! O gal jus ten lanket darzeli su Egmonto nukrypimais- kazkur Taikos pr. drauge veda...Tai tada tikrai sunku turejo buti zmogeliukai persiorientuoti.
Matai Vilione, maniskiai kaip tik puosti tortus megsta, o kepti- nea. Tai jau negadinsiu nervu ir produktu- kavines belieka- Ek! doh.gif
Atsakyti
QUOTE (aisteba @ 2004 08 30, 14:47)
As tai labai didelio streso del to nejauciu, ..................., bet vis tiek nervas ima unsure.gif .

Na gi ir mes apie tai! Ne del vieno, tai del kito nervuojames...Mamkos, vienuzodziu... biggrin.gif
Atsakyti
Svarbiausia man - kad draugę susirastų. Nes draugė - tai viskas.Kitaip jausis vieniša,bijos,nejaukiai jausis ir tt.
Šiaip tai ji sako kad nori i mokyklą,bet tai manau laikina smile.gif kol nepamatys,kad ten esama nemažai griežtų taisyklių (ir daržely taip buvo).Muzikos manau nemėgs (vienai dainuoti jai košmaras smile.gif ),eilėraščių prieš klasę nesakys,nes nė daržely nepriversdavom (gėdinasi wub.gif ),fizinio irgi turbūt nemėgs,bo pritingi,ypač iš ryto...Skaityt moka,bet matiekos niekaip neįkerta (kaip ir mama biggrin.gif ),nors bandžiau mokint...
Ech mamkos,sunki bus pradžia...Bet ką daryt,teks pratintis,kur dėsies...
Po šventės papasakokit įspūdžius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamy: 30 rugpjūčio 2004 - 22:13
QUOTE (Žmogė @ 2004 08 30, 16:04)
O gal jus ten lanket darzeli su Egmonto nukrypimais- kazkur Taikos pr. drauge veda...

Niaaaaa blink.gif A kas tas yr? Gal geras daiktas? smile.gif
Atsakyti
Kaip gerai, jog forume esi tu Noa thumbup.gif Paskaitau tavo postus ir problemų kaip nebūta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Noa @ 2004 08 30, 22:35)
Niaaaaa blink.gif A kas tas yr? Gal geras daiktas? smile.gif

As susidariau nuomone, kad visai neblogas: grupes misrios( pgl amziu) panasiai kaip Valdorfo. Amzinai kur nors vazioja: tai susimeta ir vasara su grupe i Trakus, tai prie ezeru, nekalbant, kad pvz. ziema i miska vaziuoja "zverelius maitinti". O gal tau tokie dalykeliai nepatinka? As jos pasakojimais buvau suzaveta...
Ech mamkos,sunki bus pradžia
Tik pradzia? Naivuole tu, Mamy!
Atsakyti
Nu ir as vakar su saviskiu apsitariau, ka veiksim. Tai sake, nori torto ir kokteilio ledu plakto laugh.gif Joooo, galvoju, kokie nedideli norai, o as cia galva suku doh.gif
Dar vakar vaikas is kiemo parejo ir saukia is koridoriaus: "Mama, man Justukas i galva su plyta pataike, bet juk jis netycia" Jazau, galvoju, tuoj vaizdeli pamatysiu:aciu Dievui, tik nubrozdino mad.gif Viskas, sakau, iki rugsejo1 jokiukiemu, o tai nedagyvensim ohmy.gif Dar vakar masina statydama fara isdauziau, nublyn, kur tas brendis? blink.gif
Atsakyti
Maniškis irgi eis ryt į 1 klasę.Jaudinas kažkiek,bet nelabai parodo.Šiaip tai jis gan draugiškas,bet nelankęs darželio.Tai kiek pati prisimenu,kurie atėjo į 1 klasę iš darželio,tai su kitais nebuvo itin draugiški.Tai aš irgi nervuojos,kaip čia susiras draugų,ar nusėdės per pamokas,nes labai judrus.Odar ir jautrus,tai jaučiu pabars mokytoja ir apsižliumbs. Gal žinot 1 klasėj mokytoja susodina,ar vaikai patys renkas su kuo sėdėt?Namie irgi bus vienas,atrodo,pažadėjo gerai užrakint duris,bet jaudinuos,kad gali ir neužrakinęs išeit.Bet vakar draugė sako,čia tik malonūs rūpesčiai,jos mergička jau ketvirtokė.Tai pareiškė mamai,o ko tau reikia eit į rugsėjo 1 šventę?Bet jei jau eisi ,tai nestovėk arti,stok ten kampe kur svečiai.Tai pagalvojau,kad ir mums po kelių metų gali tekt stovėt kur kampe.
Atsakyti