Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmąkart mokyklon!

QUOTE(Mammy1982 @ 2007 08 28, 11:38)
o man ir džiugu, ir graudu, kad taip greitai išaugo, atrodo vakar dar mano pieną gėrė, o dabar žygiuos su kuprinę į mokyklą, kaip aš kadaise, prieš ne tiek jau daug metų  lotuliukas.gif  ax.gif

Lygiai dėl to ir mane graudulys ėmė. Galvoju, viskas-jau ne mažiukė, užaugo. O vyras sako, tai gi džiaukis, kad viskas ok, vaikas auga, mokyklą baigs, žentus pradės anmo vesti. biggrin.gif Aišku, juokas juokais, bet tikrai negali likti visai ramus, kai prasideda kitas svarbus gyvenimo etapas. To mažo žmogelio, kuris be mamos rankos niekur neidavo. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paja: 28 rugpjūčio 2007 - 14:26
Pamenu dar tą pernykštį jaudulį rolleyes.gif
Nepasakyčiau, kad tai stresas, bet rūpestis nemenkas-kaip ten bus, kaip pritaps mokykloj ir pan..
Pirma klasė, man kaip mamai, tikrai buvo savotiškas išbandymas..Aišku daug priklauso nuo vaiko, bet retas pirmokėlis jau yra savarankiškas-vis tiek reikia pažiūrėt karts nuo karto-kaip sekasi mokslai, o kasdien pakontroliuot ar ko nepamiršo, kokie rūpesčiai kamuoja ir pan..

Ištikrųjų tikrai yra didelis skirtumas nuo darželio..Nors mano dukra lanko pradinę mokyklėlę, vis tiek požiūris į vaikus kitoks negu darže..Mokytoja tikrai apie kiekvieną nebešokinėja-pats turi žiūrėt ir ką apsirengt, kada į kokį būrelį nueit, ką atsinešt į klasę..Ir santykiams aiškintis kur kas didesnė erdvė palikta..
Jau nekalbu apie vaikus, kurie iškart eis į didelę mokyklą..

O šiaip žiūrėkit pozityviai-vaikas jau paaugęs, prasideda naujas įdomus etapas-tiek jam, tiek jums mirksiukas.gif
Sėkmės visoms pirmokėlių mamoms 4u.gif
Atsakyti
Na nežinau, aš tokia atsipūtus, kad matyt man atsirūgs tas atsipūtimas ax.gif Nejaučiu jokio jaudulio prieš rugsėjo pirmąja. Net sakyčiau labiau suku galvą dėl tokio prasto ir pranašaujamo visą dieną lietaus, nes drabužiai vasariški... Ir dar labiau dėl to, kaip čia įtaisyti dukrą vieną važinėti visuomeniniu transportu į būrelius centre, kas, manau, mums puikiai pavyks thumbup.gif

Mūsų mokykla mažytė, pradinė, buvęs darželis, netoli namų, į tą pačią klasę papuolė keli buvę darželiokai ir pačios geriausios draugės. Ir dukrai kartoju, kad niekas iš principo nesikeičia, pamokėlės panašios kaip daržely, tik viskas baigsis gerokai anksčiau ir pietų miego nebereiks miegot thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 30 rugpjūčio 2007 - 14:22
QUOTE(vija @ 2007 08 28, 10:54)
Aš irgi nesuprantu, ko čia stresuoti, ypač tėvams? Ta pradinė būna vos ne kaip darželis.

gal galima pagalvoti pries nesamones kalbant.
Tai, kad vaikas nuo 11-12 val iki sesiu bus vienas namuose tau yra panasu i darzeli?

Mane butent tai ir labiausiai jaudina, nes prailgintos grupes mokykla nezada tureti
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 08 30, 15:37)
gal galima pagalvoti pries nesamones kalbant.
Tai, kad vaikas nuo 11-12 val iki sesiu bus vienas namuose tau yra panasu i darzeli?

Mane butent tai ir labiausiai jaudina, nes prailgintos grupes mokykla nezada tureti

Gal galima šiek tiek toną pakeist? Ar čia tamsta labai jautri pilnačiai?
Tai palikit dar metams kitiems daržely, jei problema neišsprendžiama (nesusilaikiau).
Tam yra tėvai ir susirinkimai, reikalaukit ir gal išsireikalausit už atitinkamą mokestį(pvz pas mus 100lt). Ar bandėt jau tą klausimą spręst?
Mums mokykla netoli (bet yra gatvė), bet dukra jau visą vasarą iš darželio grįžta viena namo 12 val, iki būna namuose iki 18 val. viena. Šiaip gal jau laikas būtų pratinti septynmetį???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 30 rugpjūčio 2007 - 15:20
QUOTE(boruzhe @ 2007 08 26, 23:20)
Mano dukrelė irgi šiemet pirmokė wub.gif Bet aš lygiai taip pat kaip ir Preila jaudinuosi kaip jai seksis. Jai dabar 6 su puse metukų, ir iki šiol ji viena neina į kiemą išvis verysad.gif o čia reikės eiti vienai į mokyklą. Tiesą sakant neįsivaizduoju kaip tai bus. Bijau, kad bus daug ašarų verysad.gif Jai visada reikia, kad kas būtų šalia iš jai gerai žinomų-pažįstamų žmonių ar draugių, tik tuo atveju ji jaučiausi saugi. Tikiuosi, kad tokiu žmogum taps mokytoja, nes kitaip net nežinau ką galvoti unsure.gif

O ar verta vaiką vesti į mokyklą 6 metų ??? Juk, jeigu ji yra gimusi 2001, tai jos amžaius vaikai turi eiti tik kitais metais. Kam iš vaiko atiminėti vaikyste. Tai kad vaikas gerai skaito ir skaičiuoja - visiškai ne rodyklis, kad laikas į mokykla. Vaikas dažnai dar nebūna subrendes mokyklai moraliai ir fiziškai ir jam butinai yra reikalingas pietų miegas.
Va mums tai nepasisekė - mano vaikai - lapkritinukai, ir aš privalau juos vesti į mokyklą šiemet. Jeigu jie būtų gime sausio mėn.- tikrai dar neleisčiu į mokyklą schmoll.gif

QUOTE(vija @ 2007 08 30, 15:19)
Tam yra tėvai ir susirinkimai, reikalaukit ir gal išsireikalausit už atitinkamą mokestį(pvz pas mus 100lt).  Ar bandėt jau tą klausimą spręst?

Va dėl ko norėčiau pakalusti - tai dėl prailgintos grupės. Gal čia tarp mamų yra kas nors iš mokytojų??? Nesuprantu kodėl taip yra - mano brolinė dirba mokytoja vienoje kaimo mokyklų, tai ten už prailgintą grupe visai nereikia mokėti. Mokytojos gauna pinigus kaip už papildomas pamokas. O tai kodėl visur mieste reikia mokti??? Dabar gaunasi, kad mes rinkisme pinigus ir mokės atskirai mokytojai vokelyje už jos buvimą prailgintoje grupėje??? ar kaip ?
Atsakyti
QUOTE(Ingadi @ 2007 08 30, 17:23)
Dabar gaunasi, kad mes rinkisme pinigus ir mokės atskirai mokytojai vokelyje už jos buvimą prailgintoje grupėje??? ar kaip ?

Tikrai nemanau, kad vokelyje. Čia būtų skandalas. Bet va nuo ko priklauso ta 'taksa', nežinau.
Aš tai dar svarstau, ar leisti saviškę į prailgintą, nes ji puikiai grįžta namo, atsirakina, užsirakina, pasiskambina kam reikia, pavalgo ir žaidžia. Jei nori, gali eiti į kiemą ar pas draugę (prieš tai mane įspėjus, aišku). Beje, 7m jai sukako prieš kelias dienas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 30 rugpjūčio 2007 - 16:53
QUOTE(vija @ 2007 08 30, 16:19)

Tam yra tėvai ir susirinkimai, reikalaukit ir gal išsireikalausit už atitinkamą mokestį(pvz pas mus 100lt).  Ar bandėt jau tą klausimą spręst?
Mums mokykla netoli (bet yra gatvė), bet dukra jau visą vasarą iš darželio grįžta viena namo 12 val, iki būna namuose iki 18 val. viena. Šiaip gal jau laikas būtų pratinti septynmetį???

mano vaikas dar sesiametis - ir darzelis jam ir buvo reikalingas tam, kad butu kur palikti, kol mes dirbame.

O del prailgintos grupes laukiu argumentu, kaip mokykla priversti ja tureti ( moketi sutinku, kaip ir kiti tevai, direktores buvo to prasoma, net ir apytikslis mokestis aptartas, kuri, beje, reiketu moketi nepriklausomai nuo to, ar vaikas lanko, ar serga, bet atsakymo, ar prailginta grupe bus dar nesulaukeme - ligi siol jos kelios kartos kaip nebuvo)
Deja, ir svietimo skyrius patvirtino, kad cia tik mokyklos reikalas turi jie prailginta grupe ar neturi - itakoti to niekas negali.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 08 30, 21:27)
mano vaikas dar sesiametis - ir darzelis jam ir buvo reikalingas tam, kad butu kur palikti, kol mes dirbame.

Tai gal dar neprošal būtų metelius daržely pabūt? Ko čia grūst tokį nesavarankišką šešiametį į mokyklą?
Papildyta:

Oi matau, kad septynmetis bus po 4 dienų. Su kuo ir sveikinu. Ir manau kad jau pats laikas pratintis pabūti namuose vienam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 30 rugpjūčio 2007 - 21:00
Mano dukra jau irgi likus dienai iki mokyklos pradėjo jaudintis, nors iki tol atrodė niekas nerūpėjo, gaila kad į mokyklą, kurią pasirinkom, neis nei vienas vaikas iš darželio, nes būtų jai drasiau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zabke @ 2007 08 31, 06:56)
Mano dukra jau irgi likus dienai iki mokyklos pradėjo jaudintis, nors iki tol atrodė niekas nerūpėjo, gaila kad į mokyklą, kurią pasirinkom, neis nei vienas vaikas iš darželio, nes būtų jai drasiau.  biggrin.gif

O maniškis ramus kaip belgas bigsmile.gif Labai nori eiti į mokyklą. O man svarbiausia, kad geras vaikų kolektyvas būtų, kad nebūtų kokie žiaurūs mušeikos ir t.t. Ir, kad sūnus susirastų draugų ax.gif
Na, ko gero, pirmokams dar viskas matosi pro rožinius akinius rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2007 08 30, 16:19)
bet dukra jau visą vasarą iš darželio grįžta viena namo 12 val, iki būna namuose iki 18 val. viena. Šiaip gal jau laikas būtų pratinti septynmetį???

as siandien dar specialiai aukletoju darzely perklausiau ( nes idomu pasirode).
vienas vaikas is darzelio nera isleidziamas, butinas suauges zmogus. Jeigu ateina ne tevai, tai dar ir atskirai aukletojas butina perspeti, kas ateis pasiimti vaiko.
Atsakyti