Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmąkart mokyklon!

Aš ir pritariu, kad vaikai greičiau apsipranta, o tėvai per daug jautriai reaguoja ir tai mato vaikai. Tada ir jie pradeda bijoti. O jei dar mama ar tėtis pasako, kad kai nueisi į mokyklą, tai pamatysi kas tau bus... blink.gif tai tada vaikas pradeda stresuoti ir gali prireikti psichologų pagalbos. Būna atvejų, kai net į lovą pradeda šlapintis. g.gif Jau geriau su vaiku ramiai pasikalbėti ir paaiskinti,kad ten jis sutiks daug naujų draugų ir gerą mokytoją, kuri jį išmokys skaityti, rašyti, piešti. Kad bus pertraukos, kada galės su draugais pažaisti thumbup.gif
Atsakyti
Mūsų panelė nenori eiti į mokyklą, dažnai tai kartoja, suprantu ji jaudinasi, o kartu su ja jaudinuosi ir aš doh.gif Baisoka nes mokytojos nepažystam ax.gif
Atsakyti
Patarčiau su dukryte tą savaitę prieš rugsėjo pirmą nueit į savo mokyklą ir susipažint su mokytoja. Ji jau turėtų būt grįžus iš atostogų. Pabendrausit, susipažinsit ir drąsiau bus. smile.gif
Atsakyti
Maniskis tai be galo laukia, kada jau ateis tas laikas i mokyklele keliaut. Jei kas i svecius ateina, ar kur nuvaziuojam, tai vietoj 'Labas" sako: "As jau greit eisiu i mokykla". Musu mokykloj birzelio pirmas tris dienas vyko pamokeles - susipazinimas su mokykla, mokytojom ir visa tvarka, kad vaikai pajaustu, ka reiskia eit i mokykla. Tai tikrai gerai, nes dabar zino, ko tiketis ir visai nebijo. Bijau gal tik as pati, nes maniskis labai letai valgo, ir greiciausiai per pertrauka nespes pavalgyt, o be to per gatve pereit irgi nelabai paciam gaunasi.
Atsakyti
Manau su draugais greičiau pavalgys smile.gif

O per gatvę tegul eina ne jis vienas. Susiraskit kas eina kartu iš klasės, o dažnai ir tėveliai ateina vaikų pasiimti, tad paprašykite, kad palydėtų, jei iš namiškių kas negalės. Labai gerai, kai tėvai dar prieš mokyklą kartu su vaiku pasimoko pereiti per gatvę, galima keleta kartų kartu su vaiku nueiti nuo namų iki mokyklos ir atgal, taip geriau vaikas susipažins su keliu į mokyklą ir nebebus taip baisu.
Atsakyti
QUOTE(Heida @ 2008 08 04, 17:37)
Mūsų panelė nenori eiti į mokyklą, dažnai tai kartoja, suprantu ji jaudinasi, o kartu su ja jaudinuosi ir aš doh.gif Baisoka nes mokytojos nepažystam ax.gif

Maniškė irgi nenori schmoll.gif Bet nepanašu, kad dėl jaudulio. Tiesiog dar džiaugiasi vasara thumbup.gif
Atsakyti
O maniškė jau nuo birželio pradžios laukia nesulaukia kada gi ta vasara pagaliau baigsis. Iš pradžių aš nesupratau kodėl čia ji taip, tačiau man buvo paaiškinta "į mokyklą labai noriu". Tada aš jos paklausiau kodėl ji taip nori į tą mokyklą - ar todėl, kad į darželį nebenori eiti ir pietų miegelio miegoti, bet ji atsakė "ne, aš mokytis labai noriu". O, kad taip tas noras išliktų ilgam biggrin.gif
Atsakyti
Maniške vis kartoja kad bus ten blogų vaikų, kad nespės padaryt laiku savo darbelių, jaudinasi kad nemoka skaityti....Kažkaip niekada jos negąsdinome panašiais dalykais, bet negatyvių žinių prisirinko darželyje, kai ateidavo buvę grupės vaikai aplankyti. Kartu ėjome užsirašyti į mokyklą, tai vaizdas iš išorės ir vidaus nelabai patiko. Kolkas mums mokykla nėra laukiamas dalykas, bet tikiu kad viskas pasikeis ten nuėjus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pippi @ 2008 08 05, 11:56)
O maniškė jau nuo birželio pradžios laukia nesulaukia kada gi ta vasara pagaliau baigsis. Iš pradžių aš nesupratau kodėl čia ji taip, tačiau man buvo paaiškinta "į mokyklą labai noriu". Tada aš jos paklausiau kodėl ji taip nori į tą mokyklą - ar todėl, kad į darželį nebenori eiti ir pietų miegelio miegoti, bet ji atsakė "ne, aš mokytis labai noriu". O, kad taip tas noras išliktų ilgam  biggrin.gif

Labai dažnai vaikai nori eiti į mokyklą, bet praėjus mėnesiui ar vėliau, tas noras kai kuriems praeina. Tėvai sunerimsta, kas čia atsitiko? g.gif
Iš pradžių mokytoja su jais susipažįsta, žaidžia, o vėliau reikia mokytis raides, skaičius, juos rašyti... Jei nepavyksta vaikui, jis nervuojasi, pergyvena, nebenori eiti į mokyklą.
Arba būna atvirkščiai, vaikas daug ką moka ir labai nori eiti į mokyklą, bet ten jam būna nuobodu, nes skaityti jau moka, o kiti mokinasi raideles, skaičiuoti jau moka, o kiti tik mokosi...
Vienu ir kitu atveju, reikia su vaiku pasikalbėti ir jam padėti. Juk į darbą ir mes ne visada noriai einam, tad vaikui mokykla - kaip mums darbas. Privaloma. Nes kitaip nebus pinigėlių, nebus už ką nupirkti norimo daikto, o tu, vaikeli, jei nelankysi mokyklos, negalėsi būti tuo, kuo taip trokšti smile.gif
Atsakyti
Mano mazylis nori labai i mokykla... net knygute pamazu skaito, kiekviena diena atsinesa paskaityti...gal del to, kad brolis i mokykla ejo, jis vyresnis 4 metais... smile.gif
Atsakyti
Maniskis ir laukia bei nori 4u.gif O dabar ypatingai mane tempia visu maloniu pirmokelio pirkiniu tongue.gif Smagu ir jam, ir mums wub.gif Idomu, kaip jus zadate atsvesti rugsejo pirmaja? As manau, kad mes ka nors planuosime, nes norisi vaikui padaryti svente kuo ispudingesne ir mielesne wub.gif Kad uzsakysime specialu torta tai jau esu apsisprendus ir dar kokia dovanele-siurpriza, gal i kavinuke kokia wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daabi: 06 rugpjūčio 2008 - 14:49
Mes irgi atsvesim su tortuku thumbup.gif ir gal dar ka nors idomaus sugalvosim. 4u.gif Juk reikia kaip nors ta didziaja diena pazymet. blush2.gif
Atsakyti