QUOTE(Pippi @ 2008 08 05, 11:56)
O maniškė jau nuo birželio pradžios laukia nesulaukia kada gi ta vasara pagaliau baigsis. Iš pradžių aš nesupratau kodėl čia ji taip, tačiau man buvo paaiškinta "į mokyklą labai noriu". Tada aš jos paklausiau kodėl ji taip nori į tą mokyklą - ar todėl, kad į darželį nebenori eiti ir pietų miegelio miegoti, bet ji atsakė "ne, aš mokytis labai noriu". O, kad taip tas noras išliktų ilgam
Labai dažnai vaikai nori eiti į mokyklą, bet praėjus mėnesiui ar vėliau, tas noras kai kuriems praeina. Tėvai sunerimsta, kas čia atsitiko?
Iš pradžių mokytoja su jais susipažįsta, žaidžia, o vėliau reikia mokytis raides, skaičius, juos rašyti... Jei nepavyksta vaikui, jis nervuojasi, pergyvena, nebenori eiti į mokyklą.
Arba būna atvirkščiai, vaikas daug ką moka ir labai nori eiti į mokyklą, bet ten jam būna nuobodu, nes skaityti jau moka, o kiti mokinasi raideles, skaičiuoti jau moka, o kiti tik mokosi...
Vienu ir kitu atveju, reikia su vaiku pasikalbėti ir jam padėti. Juk į darbą ir mes ne visada noriai einam, tad vaikui mokykla - kaip mums darbas. Privaloma. Nes kitaip nebus pinigėlių, nebus už ką nupirkti norimo daikto, o tu, vaikeli, jei nelankysi mokyklos, negalėsi būti tuo, kuo taip trokšti