ir sakiau bandysiu pomidorus riekutemis saldyti. tuos sausesnius tokius. tik va, reik saldikli didesni pirks, o tai jau nebetelpa gerybos


Pomidorus džiovinu. Bėda tik, kad neišsilaikys džiovinti iki kito sezono.
O kaip ji pašalinama, gal tu su sultim painioji, nes jos išspaudžiamos, o glotnutis, tai ir visa "mėsa" lieka kartu, todėl jis tirštas.
Tik aš radau, kad jie nėra gerai žarnynui, nes nereikia kramtyti, neišsiskiria seilės, todėl gali sulėtėti žarnyno veikla, užkietėt viduriai.
Ok, ne pašalinama, o suardoma. Organizmui nereikia dirbti, maistinės vertės nebelieka, vietoj to gaunama akimirksniu įsisavinama angliavandenių dozė, cukrus kraujyje šauna į viršų, jam iš paskos - insulinas.