QUOTE(Nakviša @ 2020 09 11, 15:53)
Turiu pažįstamu pienininkų.
Tikras pienas yra tas iki perdirbimo. Jis tikras, riebus ir neskiestas.
Tikra grietinė ne mažiau nei 40% riebumo.
Tikras sviestas ne mažiau nei 82% riebumo.
Visa kita yra mišiniai.
na, kaip ir taip, kaip ir ne
Misiniai irgi yra pienas, tik nuriebintas ar pariebintas, tam tikro riebumo. Bet is principo tas pats pienas.
Pieno perdirbimas, t.y. pasterizacija visai nekeicia pieno savybiu, tai naudojama tik sunaikinti didziaja dali bakteriju, kurios raugina piena. taip islaikomas sviezias pienas ilgiau. Separacija, tai procesas, kada pieno riebalai atskiriami is pieno, bet velgi tai naturalus procesas, nes ir siaip pienas kai pastovi, riebala sukyla i virsu naturaliai, tik pieno pramoneje tai daroma aparatu pagalba, nelaukia, kol pienas nusistoves, tad nugriebtas pienas nuo atveztinio naturalaus skiriasi tik riebumu. riebalus nugriebtus naudoja grietines gamybai ir vel, kokio riebumo piena (ta vadinama misini) raugina, tokio riebumo grietine gauna. grietinei, jogurtui rauginti naudojamos tam tikros pienarugstes bakterijos.
Del sviesto taip, naturaliai gaunasi pie 82 proc, o tam kad butu liesesnis, deda augaliniu riebalu ir vadina riebalu misiniu.
o apie kates skaiciau, kad kai kurios triedzia, nes nevirskina kazkokio baltymo, panasiai kaip zmones. mano kate netriedzia nuo parduotuvinio pieno. rudeni, kas ryta, praso pieno, kol kava darausi. neatstoja, lipa, miaukia, kol ipilu. kitu metu laiku labai retai, o va rudeni kasdien
Ir is bobuciu nedrisciau pirkti, nebent pati virinciau, bet ir tai tas riebus man neskanus...