Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

Hales turgui ( uz turgaus gatvej i Ausros vartus) yra visko. Miela aura. Senutes su kiausais, ozku pienu, vaistazolem.
Nieko neperku iš nepažystamų bobučių.Niekada nežinai ,kur buvo rinktos tos žolės,neaišku kur ganėsi ožkos,gal prie kelio. Teko kartą nusipirkti sūrį su plaukais,fui,eina velniop. Geriau ne tokią sveikuolišką produkciją pirksiu.

O jei dar apie neplautas rankas pagalvoji...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 12 rugsėjo 2020 - 09:38
Iš nešvarių bobučių kur tarpuvartėj aš irgi neperku, bet yra daug ūkių, kurie turi leidimus, praėję tikrinimus, tai tikrai nemanau, kad ten kažkas blogo.
Nors va kiaušus perku dažnai pas vieną dieduką turguj, kuris prekiauja bulvėm morkom, nes su kiaušais dažnai problema gaut.
Atsakyti
Vienas iš populiariausių laisvinamųjų - laktulozė (cukrus). Ji susidaro iš pieno cukraus laktozės, smarkiai pakaitinus pieną. Štai kodėl dauguma bezda ir triedžia nuo pieno, nes parduotuvėje jis pasterizuotas arba apdorotas ultraaukšta temperatūra smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 13 rugsėjo 2020 - 20:40

Suaugusiems individams pieno iš viso nereikia.Pienas skirtas tik jaunikliams.

Aš pieną naudoju tik kavai pasibalinti.

Vaikystėje pieno atsigėriau į valias,žinoma ne savo noru.Atseit sveika vaikams vakare stiklinė pieno.

Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2020 09 11, 15:53)
Turiu pažįstamu pienininkų.
Tikras pienas yra tas iki perdirbimo. Jis tikras, riebus ir neskiestas.
Tikra grietinė ne mažiau nei 40% riebumo.
Tikras sviestas ne mažiau nei 82% riebumo.

Visa kita yra mišiniai.

na, kaip ir taip, kaip ir ne smile.gif

Misiniai irgi yra pienas, tik nuriebintas ar pariebintas, tam tikro riebumo. Bet is principo tas pats pienas.
Pieno perdirbimas, t.y. pasterizacija visai nekeicia pieno savybiu, tai naudojama tik sunaikinti didziaja dali bakteriju, kurios raugina piena. taip islaikomas sviezias pienas ilgiau. Separacija, tai procesas, kada pieno riebalai atskiriami is pieno, bet velgi tai naturalus procesas, nes ir siaip pienas kai pastovi, riebala sukyla i virsu naturaliai, tik pieno pramoneje tai daroma aparatu pagalba, nelaukia, kol pienas nusistoves, tad nugriebtas pienas nuo atveztinio naturalaus skiriasi tik riebumu. riebalus nugriebtus naudoja grietines gamybai ir vel, kokio riebumo piena (ta vadinama misini) raugina, tokio riebumo grietine gauna. grietinei, jogurtui rauginti naudojamos tam tikros pienarugstes bakterijos.
Del sviesto taip, naturaliai gaunasi pie 82 proc, o tam kad butu liesesnis, deda augaliniu riebalu ir vadina riebalu misiniu.

o apie kates skaiciau, kad kai kurios triedzia, nes nevirskina kazkokio baltymo, panasiai kaip zmones. mano kate netriedzia nuo parduotuvinio pieno. rudeni, kas ryta, praso pieno, kol kava darausi. neatstoja, lipa, miaukia, kol ipilu. kitu metu laiku labai retai, o va rudeni kasdien smile.gif

Ir is bobuciu nedrisciau pirkti, nebent pati virinciau, bet ir tai tas riebus man neskanus...
Atsakyti
Sveikutes is ryto.
Permeciau akimis spauda, patiko vienas ekologiskas sprendimas.

"
...
Galim elgtis ir kitaip – patiems pasigaminti kondicionierių. Stiklinę sodos ištirpinkite 6 stiklinėse 9 proc. stiprumo acto, praskiesto stikline vandens. Mišinys iš pradžių suputos, o kai nustos putoti, įpilkite dar 6 stiklines vandens. Jei norite, įlašinkite kelis lašus eterinio aliejaus: nuo jo priemonė įgaus malonų aromatą. Šį mišinį supilkite į kokį nors indą ir naudokite po pusę stiklinės kiekvieną kartą skalbdami.
...

Visas straipnis cia
Atsakyti

Sveikutes is ryto. Permeciau akimis spauda, patiko vienas ekologiskas sprendimas.
Mano močiutė taip terliodavosi.Bet man regis paprasčiau atsisakyti senų,nudrengtų rankšuosčių,ir įsigyti naujus.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 14 rugsėjo 2020 - 10:33
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 09 14, 11:32)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Moonte" data-cid="72705859" data-time="1600069145"> Sveikutes is ryto. Permeciau akimis spauda, patiko vienas ekologiskas sprendimas. </blockquote> Mano močiutė taip terliodavosi.Bet man regis paprasčiau atsisakyti senų,nudrengtų rankšuosčių,ir įsigyti naujus.
<p> </p>

As irgi nekaupiu ranksluosciu. O ir siaip, jau senai atsisakiau kilpiniu-frotiniu, nes daug vietos uzima, ilgokai dziusta.

Man patiko, kad galima pasigaminti patiems minkstikli.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 09 14, 11:32)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Moonte" data-cid="72705859" data-time="1600069145"> Sveikutes is ryto. Permeciau akimis spauda, patiko vienas ekologiskas sprendimas. </blockquote> Mano močiutė taip terliodavosi.Bet man regis paprasčiau atsisakyti senų,nudrengtų rankšuosčių,ir įsigyti naujus.
<p> </p>

Bet ir naujus anksčiau ar vėliau reikės skalbti biggrin.gif Negi metat lauk kas kartą, kai išsitepa?
Atsakyti

Ašaka,aš turėjau mintyje užplautus,nudremžtus rankšluosčius.O jei neužnešioji,neišteplioji kažkuo įpatingu,tai jie tarnauja ilgai ir nuobodžiai.

Atsakyti
Siandiena pasidariau, gal kas irgi nores... Receptas
Mums raugintu obuokiu reikia 2 statiniu. Dabar tik kibiriuka uzraugiau, kaip eksperimentas, nes dazniausiai raugiam antaninius, ar bogatyriu. Dabar uzraugiau saldarukscius, nezinau pavadinimo, sena obelis, dar is anu laiku likusi, vyras neiskirto.

Ryt bandysiu, rauginti obuolius stiklainiuose. Desiu maziau cukraus.

Terezza, puiki darzoviu, vaisiu alternatyva. Cukru "sueda" rugimo metu bakterijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 14 rugsėjo 2020 - 12:51
QUOTE(Moonte @ 2020 09 14, 10:39)
Sveikutes is ryto.
Permeciau akimis spauda, patiko vienas ekologiskas sprendimas.

"
...
Galim elgtis ir kitaip – patiems pasigaminti kondicionierių. Stiklinę sodos ištirpinkite 6 stiklinėse 9 proc. stiprumo acto, praskiesto stikline vandens. Mišinys iš pradžių suputos, o kai nustos putoti, įpilkite dar 6 stiklines vandens. Jei norite, įlašinkite kelis lašus eterinio aliejaus: nuo jo priemonė įgaus malonų aromatą. Šį mišinį supilkite į kokį nors indą ir naudokite po pusę stiklinės kiekvieną kartą skalbdami.
...
Visas straipnis cia

Nesąmonės. Actas nugesina sodą ir nebelieka iš tokio skalbiklio jokios naudos. Tada geriau pilt tik sodą skalbimui, o su actu perskalaut.

Pas mus spalvoti rankšluosčiai, tai nesimato jokio nusiskalbimo, na ir šiaip nusidėvėjimo. Matyt, reik 20 metų naudot smile.gif
Atsakyti