QUOTE(cambala @ 2020 09 16, 13:06)
As irgi pomidorus dziovinu. Specialiai sodinau italiskus pailgus sausesnius dziovinimui. Dziovinu dziovyklej, per para isdziuna.
Raso kad isdziovintus minute blansiruoti vynuogiu acte, po to deti i stiklaini kur yra sausu baziliku ir pilti aluejaus. Bet tokiu pomidoru ir pardej yra.
As sudziovinau ir niekuo nepilsiu. Kol kas laikosi, nepelyja. O skonis

, bus i sriuba ar ant picos.
Jei sausi visai, nėr ko jiems pelyt.
Aš pernai klaidą padariau su alyvuogių aliejum, o jis tai stingsta šaldytuve, tokia balta košė gaunasi, šlykšti, tai dar liko nesuvalgytų.
Papildyta:
QUOTE(Terezza @ 2020 09 16, 12:32)
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72707026" data-time="1600248227"><div><p>O kaip ji pašalinama, gal tu su sultim painioji, nes jos išspaudžiamos, o glotnutis, tai ir visa "mėsa" lieka kartu, todėl jis tirštas.
Tik aš radau, kad jie nėra gerai žarnynui, nes nereikia kramtyti, neišsiskiria seilės, todėl gali sulėtėti žarnyno veikla, užkietėt viduriai.</p></div></blockquote><p></p><p>Ok, ne pašalinama, o suardoma. Organizmui nereikia dirbti, maistinės vertės nebelieka, vietoj to gaunama akimirksniu įsisavinama angliavandenių dozė, cukrus kraujyje šauna į viršų, jam iš paskos - insulinas. </p>
Tingėjau daug ieškot, bet rašo, kad priklauso nuo produkto, kai kada smulkintos skaidulos gali būti net naudingesnės (avižos, linų sėmenys). Taip pat, kai kurie vaisiai ir daržovės, nes suardžius ląstelių sieneles iš jų vidaus geriau išsiskiria naudingos medžiagos. Nors aišku tuo pačiu susmulkinama ląsteliena.
Žodžiu, plakt galima, bet ne piktnaudžiaut.
https://www.quickand...g-destroy-fiber