Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

QUOTE(mylimuke! @ 2020 09 08, 09:12)
Tai svarbu tik legalumas? Nesvarbu, kokiais tikslais tie verslai sukasi? Ar jau žmonės tikrai nebeturi ko be kailinių apsirengt?  unsure.gif
Svarbiausia, kad audinės turi "geras" sąlygas, bet nesvarbu, kad paskui lengvabūdiškai išžudomos?
[right][snapback]72703157[/snapback][/right]

Na, cia etiniai klausimai. musu valstybeje yra galimybe verstis tokiu verslu, tad zmones ir verciasi. tau atrodo neetiska, kita savo gyvenimo be audines kailiniu neisivaizduoja.

ir jei jau kalbet apie etiskuma, tai tuomet reiktu uzdaryti ir gyvulininkystes, paukstininkystes ukius. o mano nuomone visai uzdaryciau alko gamyklas, cigareciu verslus, drausciau cukraus pramone ir t.t. bet mano asmenine nuomone yra niekis, jei yra paklausa tiems produktams ir gamintojai nenusizengia tuo metu galiojantiems reglamentams...
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 09 08, 08:12)
Tai svarbu tik legalumas? Nesvarbu, kokiais tikslais tie verslai sukasi? Ar jau žmonės tikrai nebeturi ko be kailinių apsirengt?  unsure.gif
Svarbiausia, kad audinės turi "geras" sąlygas, bet nesvarbu, kad paskui lengvabūdiškai išžudomos?

O kas Jūs tokia, kad nuspręsti, kuris verslas turi teisę būti, o kuris ne? Uždrauskim žemdirbystę, nes ji turi neigiamą poveikį aplinkai, uždrauskim visą gyvulininkystę, nes nu ką - ar jau žmonės tikrai nebeturi ko be jautienos/kiaulienos/vištienos valgyt? Uždrauskim bet kokį naminių gyvūnų auginimą (nes naminiai gyvūnėliai tikrai nėra būtini žmonėms išgyventi). Uždrauskim naftos gavybą (nes galima ir pėsčiom/dviračiais važinėti). Gal dar ką ir pamiršau, bet dėl visa ko efektyviausia būtų uždrausti žmones. Nes prisigalvoja naudoti kažką, kas kitiems žmonėms atrodo nereikalinga. Sorry, nieko asmeniško, bet jau nusibodo viskuom ir visada nepatenkinti žmonės, galvojantys jog tik jie žino, kaip geriausia kitiems gyventi ir ko kitiems žmonėms reikia ar nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Žu žu @ 2020 09 08, 09:26)
Na, cia etiniai klausimai. musu valstybeje yra galimybe verstis tokiu verslu, tad zmones ir verciasi. tau atrodo neetiska, kita savo gyvenimo be audines kailiniu neisivaizduoja.

ir jei jau kalbet apie etiskuma, tai tuomet reiktu uzdaryti ir gyvulininkystes, paukstininkystes ukius. o mano nuomone visai uzdaryciau alko gamyklas, cigareciu verslus, drausciau cukraus pramone ir t.t. bet mano asmenine nuomone yra niekis, jei yra paklausa tiems produktams ir gamintojai nenusizengia tuo metu galiojantiems reglamentams...

Dėl ūkių sutinku bent iš dalies, bet prie ko čia alko ir cukrus? Kalbam ne apie tai, kas žmogui gyvybiškai reikalinga ar ne, o apie kitus gyvus sutvėrimus.
Būtent, reiktų keisti reglamentus.
Bet gerai, kad Europoj vis daugiau tokių verslų užsidarinėja,
Dar cirkai labai baisu, bet irgi jau užsidarinėja, Lt atskiri miestai nebeįsileidžia cirkų su gyvūnais.
Atsakyti
QUOTE(Žu žu @ 2020 09 08, 08:50)
Nakvisa, Montekrista, labai liudna del katuku...

Šiuo metu vykdau prievartinį katės maitinimą.
Gal kitų akyse atrodau monstras, bet aš paprasčiausiai nenoriu pasiduoti.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2020 09 08, 09:29)
O kas Jūs tokia, kad nuspręsti, kuris verslas turi teisę būti, o kuris ne? Uždrauskim žemdirbystę, nes ji turi neigiamą poveikį aplinkai, uždrauskim visą gyvulininkystę, nes nu ką - ar jau žmonės tikrai nebeturi ko be jautienos/kiaulienos/vištienos valgyt? Uždrauskim bet kokį naminių gyvūnų auginimą (nes naminiai gyvūnėliai tikrai nėra būtini žmonėms išgyventi). Uždrauskim naftos gavybą (nes galima ir pėsčiom/dviračiais važinėti). Gal dar ką ir pamiršau, bet dėl visa ko efektyviausia būtų uždrausti žmones. Nes prisigalvoja naudoti kažką, kas kitiems žmonėms atrodo nereikalinga. Sorry, nieko asmeniško, bet jau nusibodo viskuom ir visada nepatenkinti žmonės, galvojantys jog tik jie žino, kaip geriausia kitiems gyventi ir ko kitiems žmonėms reikia ar nereikia.

Vajezau, kokia nepasitenkinimo banga. Ar aš ką sprendziu? Išsakau nuomonę. Matyt tavo spinta pilna kailinių, kad tokia pikta žinutė biggrin.gif unsure.gif
Ne viską įmanoma uždrausti, bet daug ką galima sumažinti.
Ir mano nuomone kailiniai tikrai nėra tai, kad gyvybiškai būtina žmogaus egzistencijai. Be to, gali rinktis dirbtinį kailį, jei jau taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 09 08, 09:02)
Koks dar etiškas verslas, kai žvėreliai žudomi dėl ponių pasipuikavimo???  blink.gif
Tai ir daugintojai juk versliukus suko....

Nesutinku dalinai. Sintetines odos kedai po regatos iškeliavo į šiukšlių dėžę, neatlaikė. Odiniai (grynos odos) laiko jau ne pirmą sezoną.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2020 09 08, 09:36)
Nesutinku dalinai. Sintetines odos kedai po regatos iškeliavo į šiukšlių dėžę, neatlaikė. Odiniai (grynos odos) laiko jau ne pirmą sezoną.

Turbūt visur turi būti saikas.
Iš vaikystės pamenu, kad kailinukai eidavo iš rankų į rankas, vieni vaikai panešiodavo, tada kiti. Ir suaugusių panašiai. Matyt, jie laiko labai ilgai. Aišku, tada nebuvo kaip gauti, bet dabar kai prisiperkama po 5 ir ne viska net spėji apsirengt, tai man toks vartotojiškumas nesuprantamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 08 rugsėjo 2020 - 08:40
QUOTE(mylimuke! @ 2020 09 08, 09:39)
Iš vaikystės pamenu, kad kailinukai eidavo iš rankų į rankas, vieni vaikai panešiodavo, tada kiti. Ir suaugusių panašiai. Matyt, jie laiko labai ilgai. Aišku, tada nebuvo kaip gauti, bet dabar kai prisiperkama po 5 ir ne viska net spėji apsirengt, tai man toks vartotojiškumas nesuprantamas.

Uzbegu už akių: kailinius turiu vienus dar mergautinius.

Bet dažnai aprangą/ įrangą susiperku kas du - tris metus. Nes jeigu prisiminti, kad būdama 10 metų nuo kalno variau su Dinamo medinėmis slidėmis ir buvo QL!, nereiškia, kad aš su jomis ir dabar varysiu.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2020 09 08, 09:34)
Šiuo metu vykdau prievartinį katės maitinimą.
Gal kitų akyse atrodau monstras, bet aš paprasčiausiai nenoriu pasiduoti.

o vargeli.... zinau, kad neklausysi, bet mano patarimas butu leisti katukui iseit...

QUOTE(mylimuke! @ 2020 09 08, 09:39)

saikas saiku, bet tarkim Rusijos gludumoj, kur ziema buna -40 tai jiems kailiniai nusidevi turbut gerokai greiciau, nei man (turiu "dublionke", pirkta pries turbut 20 metu, vis dar pranesioju prie -20. Ir kartais pagalvoju apie graziu kailinuku isigijima, bet pas mus klimatas toks, kad ju realiai nereikia, tad ir neperku). apie odinius ir neodinius batus net nediskutuosiu. rankines, dirzai galimi ir neodiniai. bet dirbtinos odos gamybos procesas taip pat neekologiskas ir kenkia gamtai, net labai.

Tad jei visi tie verslai, susije su gyvunu isnaudojimu, suteikia gyvunams kuo geresnes gyvenimo salygas, nematau nieko smerktino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žu žu: 08 rugsėjo 2020 - 08:56
Sutinku, reiktų naudoti tai, kas ilgesnėj perspektyvoj gamtai mažiau pakenkia.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 09 08, 08:36)
Vajezau, kokia nepasitenkinimo banga. Ar aš ką sprendziu? Išsakau nuomonę. Matyt tavo spinta pilna kailinių, kad tokia pikta žinutė biggrin.gif  unsure.gif
Ne viską įmanoma uždrausti, bet daug ką galima sumažinti.
Ir mano nuomone kailiniai tikrai nėra tai, kad gyvybiškai būtina žmogaus egzistencijai. Be to, gali rinktis dirbtinį kailį, jei jau taip smile.gif

Nepikta ta žinutė. Ir kailinių neturiu nė vienų ir pirkti neplanuoju. Tiesiog nemanau, kad teisėtai ir maksimaliai tvarkingai verslą darantys žmonės turėtų būti diskriminuojami vien todėl, kad kažkam nepatinka kailiniai. Taip pat nemanau, kad yra daug žmonių, kurie kasmet po keletą vienetų kailinių perka. Dauguma mano pažįstamų, kurie turi kailinius, juos įsigyja vienus, kokybiškus ir tikrai ilgam laikui. Skirtingai nei sintetines striukes ar visus kitus greitai suvartojamus rūbus. Gyvybiškai būtinų dalykų nėra tiek daug. Galim kokius 90 proc. verslų tokiu argumentu uždaryti ir gyventi bakužėse renkant uogas, grybus bei auginant kokią bulvę kitą savo reikmėms. Nereikia žmogui gyvybiškai nei kelionių, nei kelių porų batų, nei interneto, nei TV, nei auto, nei dar n dalykų, kuriuos dauguma turim. Kiekviename bemaž versle galim rasti kažką, kas kam nors nepatinka ar netinka, kas kažkam atrodo baisu ir netoleruotina. Klausimas tik ar daug norinčių grįžti į pirmykštę santvarką ir kur dėti tuos žmones, kurių yra per daug tokiam gyvenimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 08 rugsėjo 2020 - 09:52
Mylimuke, aš kailinių nedėviu, bet vslgau mėsą, batus ir rankines perku odines. Tad iš esmės priežastis, dėl ko auginami gyvuliai, žudomi, yra tik etikos, pažiūrų klausimas.
Taip, aš žinau, kad tam, jog valgyčiau mėsą, žudomi gyvūnai. Ne, man ne tas pats, kaip jie gyvena iki mirties.

Nakviša, paleisk. Apie ją galvok-kas jai geriau? Ne apie save
... ir laikykis 4u.gif
Atsakyti