Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Nu bet nebeskanu atšildyti. Pastoviai saldydavau ir paskui iš mesdavo daug. Nes palieka kažkokie vandeningi, ir skonio nebėra. Tai db nebent sviestu pakepintus saldau ir trumpam. O šiaip neberenkam tokiais bezboznais kiekiais, nes konservuoti jų nemoku, džiovinti neturiu sąlygų, o šaldymas gadina

O kokios reikalingos sąlygos? Turiu pvz elektrinę džiovyklę daržovėms, kurių dabar pilna visur pirkti,nustatau temperatūrą ir jei nebijau, palieku per naktį. jeigu ne naktį, tai nuo ryto iki vakaro. Apskaičiavom elektros išnaudojimą dėl įdomumo, gaunasi kažkur 1-1,5 euro.

Atsakyti

Tai dziovykles reik. Tobulai isdziovina.

Saldyti skanu pakepti su sviestu arba tesloje.

Neturiu kur dėti aš jos. Kai name gyvensiu tai viską nusipirksiu virtuvei 😀

Nors nelabai mes naudojame džiovintus grybus. Turiu dar iš pernai dovanų baravykų džiovintų, kažkaip nenaudojam. Su silke tik dariau porą kartų 

Atsakyti

O kokios reikalingos sąlygos? Turiu pvz elektrinę džiovyklę daržovėms, kurių dabar pilna visur pirkti,nustatau temperatūrą ir jei nebijau, palieku per naktį. jeigu ne naktį, tai nuo ryto iki vakaro. Apskaičiavom elektros išnaudojimą dėl įdomumo, gaunasi kažkur 1-1,5 euro.

Kvapas eina po namus. Aš lb jautri kvapams. O ir kur sudėt tuos rakandus kai nenaudoji? 

Daug ko norėčiau, bet deja virtuvė maža 

Atsakyti

I burokeliu sriuba, troskinius tobulai tinka dziovinti grybai, i padazus kas megsta.
Labai mėgstu užtepėlę iš džiovintų baravykų. Suvalgau viską tiesiog iš dubens, ant nieko netepus  :D

Ir ant siiiillllkėėėėssss džiovinti grybai niaaaam  :essen:​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fėja*: 07 rugsėjo 2020 - 21:24

Nu bet nebeskanu atšildyti. Pastoviai saldydavau ir paskui iš mesdavo daug. Nes palieka kažkokie vandeningi, ir skonio nebėra. Tai db nebent sviestu pakepintus saldau ir trumpam. O šiaip neberenkam tokiais bezboznais kiekiais, nes konservuoti jų nemoku, džiovinti neturiu sąlygų, o šaldymas gadina

Aš tai šaldau apvirtus. Be druskos be nieko. Tai kai gaminu juos, atrodo, kad ką tik grybauta  :essen:​ 

Atsakyti

Labai mėgstu užtepėlę iš džiovintų baravykų. Suvalgau viską tiesiog iš dubens, ant nieko netepus  :D

Ir ant siiiillllkėėėėssss džiovinti grybai niaaaam  :essen: 

O kaip darai uztepele?

Atsakyti

Kvapas eina po namus. Aš lb jautri kvapams. O ir kur sudėt tuos rakandus kai nenaudoji? 

Daug ko norėčiau, bet deja virtuvė maža 

tada aišku. Aš kartais džiovinu garaže, jei koks kvapas aštresnis, o ir supakuotas nereikalingas aparatas padedamas į lentyną garaže. Kai sumontavom ten stelažus, labai gerai pasidarė, visi rakandai su savo dėžėm keliauja ten.

Palauk, namą pasistatysi, bus vietos. :D​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pinotija: 07 rugsėjo 2020 - 21:30

Aš tai šaldau apvirtus. Be druskos be nieko. Tai kai gaminu juos, atrodo, kad ką tik grybauta  :essen: 

Na ir aš taip. Bet man neatrodo ką tik grybauta. Jie apkarsta ir vandeningi tampa. 

Esu ir sausus nevirtus bandžiusi šaldyt. Irgi nebeskanu. 

Tai padariau išvada, kad neapsimoka vargti šioj vietoj 

Atsakyti

tada aišku. Aš kartais džiovinu garaže, jei koks kvapas aštresnis, o ir supakuotas nereikalingas aparatas padedamas į lentyną garaže. Kai sumontavom ten stelažus, labai gerai pasidarė, visi rakandai su savo dėžėm keliauja ten.

Palauk, namą pasistatysi, bus vietos. :D 

Tai va aš jau suplanavus irgi stelažus ir darbastali garaže 🤣

Atsakyti

Na ir aš taip. Bet man neatrodo ką tik grybauta. Jie apkarsta ir vandeningi tampa. 

Esu ir sausus nevirtus bandžiusi šaldyt. Irgi nebeskanu. 

Tai padariau išvada, kad neapsimoka vargti šioj vietoj 

ne, šaldyti neapsimoka. Esu visus šaldymo būdus išbandžius. Net šaldyti vakumuotus.

Atsakyti

Tai va aš jau suplanavus irgi stelažus ir darbastali garaže 🤣

o kas ten bus dirbama ant darbastalio? Mes tai iš Senukų pirkom drūtus tokius stelažus  ir susimontavom.

Atsakyti

O kaip darai uztepele?

Džiovintus baravykus pamirkau, paskui minkštus sumalu mėsmale. Pakepu svogūną, tada į juos pilu maltus baravykus, juos apkepu. Išverdu kietai kiaušinių, juos sumalu irgi. Dedu į pakeptų grybų ir atvėsusių grybų masę. Galima sviesto palydyti supilti šiek tiek. Bet va taip maždaug iš akies viską dedu, kepu ir kabinu šaukštais 😄 

Prieskoniai pagal skonį, aš tai tik druskos ir pipirų dedu.

Atsakyti