Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Ania 🙄😂 "Pirmas žingsnis darbe su puikybe – pripažinti jos egzistavimą. Prisipažinkite, kad Jūsų viduje gyvena atstūmimo baimė. Šis supratimas padės pajausti, kaip stipriai Jūs kenčiate dėl minties, kad kiti liausis Jus mylėję…" Tas pats šaltinis 
O kam su ja dirbt, jei as nesipuikuoju?  Atstumimo baimes neturiu. Prie nieko nesilyzinu ir miela but nesistengiu. As tas astresnis visuomenes narys. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *** Sėlija: 15 rugsėjo 2020 - 12:59

Jus dar tom kaukem taip pasitikit? As mielai jau jas nusiimciau ir nuimciau visiems. Bakteriju ir virusu talpykla. 

Na, yra skirtumas, kai pusmetris tarp žmonių ir jie kalbasi be kaukių ir SU.

O kaukes reikia mesti panaudojus kelias valandas, tai ir nebus talpykla. Tam jos ir vienkartinės.

Tikiu viskuo, kas padeda sumažinti tikimybę.

Vakar dienos duomenimis pasaulyje buvo pasiektas rekordas. Visame pasaulyje per vieną dieną užfiksuota daugiau kai 300 tūkstančių naujai užsikrėtusių.

O tu manai, kad va, pavažinėjai į Vokietiją, neužsikrėtei, tai jau ir nėra tikimybės niekur?

Atsakyti

O kam su ja dirbt, jei as nesipuikuoju?  Atstumimo baimes neturiu. Prie nieko nesilyzinu ir miela but nesistengiu. As tas astresnis visuomenes narys. 

Tu tai jau tikrai turi tą puikybę. Tik panagrinėk, kas tai yra, išsamiau.

Atsakyti

Nu juokas net. Atspėkit apie ką čia?

Mentalinė puikybė – tai požymis tų, kurie galvoja, kad viską žino. Kai tik mes suabejojame jų žinojimu, puikybė ima viršų ir žmogus užsispiria, siekdamas įrodyti savo teisumą. Susidaro įspūdis, kad vienintelis nugalėtojas čia gali būti jis, o kiti neišvengiamai ir visuomet bus pralaimėtojų vietoje. Jėga ir įtaka, kuriomis, regis, apdovanoja puikybė, yra tiesiog iliuzija, nes vienintelis pralaimėjęs yra tas, kurį užvaldo puikybė…

Jeigu Jūs suvokiate, kad vienoje ar kitoje situacijoje užsipyrėte, žvilgtelėkite – ar tik ne puikybė dabar su Jumis šoka tango? Paklauskite savęs, kas Jus skatina taip elgtis? Paprastai, jeigu žmogus turi kitokią nuomonę ir nėra įkalintas baimių nelaisvėje, jis lengvai priima kitą nuomonę ir neužsispiria. Kai užsispyrimas ima viršų, dažniausiai Jūs esate valdomi baimių. Paklauskite savęs: “Kas blogo su manim atsitiks, jeigu aš leisiu kitam žmogui turėti kitokią nuomonę?” Taip neleisite puikybei užvaldyti Jūsų. Puikus būdas liautis spyriotis – pasakyti: “Ar mes galime abu priimti tai, kad šiuo klausimu mūsų nuomonės skiriasi?”

Atsakyti

O ką čia painiotis tarp sąvokų. Yra 7 mirtinos nuodėmės, krikščionybėje. Va:

1. Puikybė
  2. Gobšumas
  3. Pavydas
  4. Rūstumas
  5. Gašlumas
  6. Rajumas
  7. Tingumas arba vangumas

Ir 7 dorybės 

Išmintis

Teisingumas

Saikas

Drąsa

Tikėjimas

Viltis

Dosnumas

Va ir žiūri ko pas tave daugiau 😃. Atspirties taškas įsivertinti, ar esi labiau geras, ar labiau blogas

Ojojoj.... Hm....

Puikybė, nu nea, nemėgstu puikuotis tikrai....

Gobšumas, na, nžn. Kartais gal ir taip. Bet jei palyginus su kokiais seimo nariais, tai absoliučiai ne. 

Pavydas. Nea, nepavydžiu aš niekam. Anksčiau, jaunystėj labiau gal pavydas suimdavo, bet dabar tai visai ramu.

Rūstumas. Būna. Taip, būna.

Gašlumas - savo diedui nebent 😄Jei geras būna 😄

Rajumas. Būna irgi.

Tingumas. Mano mėgstamiausia veikla 😊

Tai beveik visas tas mirtinas nuodėmes darau. Ujuj 😄

Laba diena tsakant 🌹

Atsakyti

Jus dar ir artimųjų paklauskit kas jums tinka 😁. Nes save žmogus visada linkęs pervertint. Manau pirmoji nuodėmė būdinga visiems be išimties 

Tikrai... Na, čia ta karūna vadinama? Aišku, ją visi turi. 

Bet man puikybė yra ne tai :hm:​ 

Atsakyti

Ania 🙄😂

"Pirmas žingsnis darbe su puikybe – pripažinti jos egzistavimą. Prisipažinkite, kad Jūsų viduje gyvena atstūmimo baimė. Šis supratimas padės pajausti, kaip stipriai Jūs kenčiate dėl minties, kad kiti liausis Jus mylėję…"

Tas pats šaltinis 

Aaa, tai čia kažkaip labai giliai pakapstyta...

Tai gaunasi, jei nors kiek save myli, tai jau puikybė?

Atsakyti

Jei jau taip giliai kapstyt, tai visi turi visas dorybes ir visas ydas. 

Bet kalbama apie tai, kurios yra dominuojancios, ryskios, akis badancios. 

Atsakyti

Nežinau, kas nusveria.

Oj, fuuu, ne aš viena 😄 Aš paskaičius pamaniau omg, gaunasi labai blogai, nes nžn, kas nusveria..

Atsakyti

Nu juokas net. Atspėkit apie ką čia?

Mentalinė puikybė – tai požymis tų, kurie galvoja, kad viską žino. Kai tik mes suabejojame jų žinojimu, puikybė ima viršų ir žmogus užsispiria, siekdamas įrodyti savo teisumą. Susidaro įspūdis, kad vienintelis nugalėtojas čia gali būti jis, o kiti neišvengiamai ir visuomet bus pralaimėtojų vietoje. Jėga ir įtaka, kuriomis, regis, apdovanoja puikybė, yra tiesiog iliuzija, nes vienintelis pralaimėjęs yra tas, kurį užvaldo puikybė…

Jeigu Jūs suvokiate, kad vienoje ar kitoje situacijoje užsipyrėte, žvilgtelėkite – ar tik ne puikybė dabar su Jumis šoka tango? Paklauskite savęs, kas Jus skatina taip elgtis? Paprastai, jeigu žmogus turi kitokią nuomonę ir nėra įkalintas baimių nelaisvėje, jis lengvai priima kitą nuomonę ir neužsispiria. Kai užsispyrimas ima viršų, dažniausiai Jūs esate valdomi baimių. Paklauskite savęs: “Kas blogo su manim atsitiks, jeigu aš leisiu kitam žmogui turėti kitokią nuomonę?” Taip neleisite puikybei užvaldyti Jūsų. Puikus būdas liautis spyriotis – pasakyti: “Ar mes galime abu priimti tai, kad šiuo klausimu mūsų nuomonės skiriasi?”

Kaip apie ka,aisku, apie Alta.  Ir apie Gaile dar. 

Atsakyti

Jūs man pasakykite vieną dalyką, jei sutinkate žmogų ar pas jus ateina į  biurą su kauke, bet ta nosis kyšo kaip bb,  ką sakyti? Užsitraukite, ponia, nosį, nes nebendrausiu, ar ką?

Dabar tai "ant bangos". Pastebėjau, tik jaunimas daugiausia su uždengtomis nosimis.

Nežinau, ką sakyti tokiems....

Aš jei dedu kaukę, tai pilnai. Jei ne, tai ne.

Atsakyti

Noriu lenkiskai keiktis, bet tik viena keiksmazodi zinau biggrin.gif

Aš nei vieno nežinau. Tik rusiškai ir angliškai žinau 😊

Atsakyti