Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Dolmasi ,na bent taip mano kumshai turkai vadina tuos vynuogiu lapu suktinukus.
Bet siaip tai uzsikinisimas ir man asmeniskai tie lapai skaniausi paraugti kaip agurkai ,su cesnaku ,krapais. Kitais metais taip ant bambuku ugliu bandysim.
Atsakyti

Aš tai manau, kad nėra blogai gamint kažką sudėtingo, jei tai tikrai verta skonio. 

Kad ir tos lydekos, tikrai esu ragavusi tokios, kad pirštus galima apsilaižyt 😊

Ir jei gaunasi tai pagamint 😁 

Ir ta lietuviška virtuvė su cepelinais, balandėliais ar šaltiena man visai patinka. O jei nenoriu gamint, valgau mieste. 

Nematau reikalo nurašyt patiekalų. Cepelinų bent kelis kart į metus nei už ką neatsisakyčiau 🙂 gal ir kiek dažniau.

Cepelinai, kugelis ir Co yra lb skanu, valgyciau kone kasdien. 

Nors cepelinų negaminu, tingiu, o ir valgykloje prie namų lb skanius parduoda, tai neverta vargt

Atsakyti

Lietuviška viirtuvė- man nelabai. Ta prasme, kad maistas prie sunkesnių, ilgai gaminamas. Nieko negaminu tokio ir nepasigendu. Ir nusikaltus dėl to nesijaučiu.   

Sūru, riebu, sunku.

Balandėliai nelygintini su kaukazietišku ar turtišku patiekalu - dolma, kuris gaminamas sukant kažką į vynuogių lapus. Panašumas tik tas, kad kažkas įsukta. Esu valgius dolmą, man patiko.

O lt virtuvėje man ypač nepatinka visokie sūrūs mėsos vyniotiniai, be kurių iki šiol neapsieina baliai. Ir būtinai kažkas kažkuo "įdaryto" .

Šiaip skonio reikalas, kai yra pasirinkimas.

Nevarau  ant tų, kas mėgsta, kas su tuo išaugo. 

Atsakyti

Tikrai ne. Pietiečiai daro panašius suktinukus, pvz su vynuogių lapais, bet man nepatiko. 

Na tai lietuviai neturi vynuogių lapų, užtat modifikavo 😀. Šiaip ir Rusijoj balandėlius daro, nėra tai tik Lt patiekalas

Atsakyti
O jei be patoso ,bangavimo ir klykavimu ,tai tie patiekalai nera jokie grynai lietuviski.Bulgarijoje gamina is vynuogiu lapu ,raugintu kopustu ir net is salotu lapu. Daug kas joks etninis maistas , o obscepito kuriniai. Nors salotos mimoza tai geras kurinys. O vyniotinius kazkada esu darius ir pardavinejus, skaniausi is keptos versienos,su zuvingu majonezu. Toks pritemptas vitelo tonato.
As cia kazkada zemaicius samogitus hetitais isvadinau. Gyvai jauciu buciau gyva nebaigus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 18 lapkričio 2020 - 12:05

Va žemaitiška cebulyne man dar lb skanu 🤣. Tik tiek kad skrandžiui netinka 

Atsakyti

Vyniotiniai nebūtinai sūrūs turi būt. Mama lb.skanius padaro. Pvž.ir kepeninius apvyniotus kiaulės ausim arba karkos. Dar nerealiai skanius netikrus zuikius kepa su dž.grybais arba morkom 

Atsakyti
Man kepeninis su grybais ir lasiniais ir dabar skanu . Net specialiai plonai lasiniu prisipjaustau ir grybu preapo prisidarau. O karka yra osso bucco biggrin.gif
Atsakyti

Labai sunku būtų atsekti, kas tikrai lietuviškos virtuvės maistas, o kas tiesiog prisiimtas kaip lt.

Na, kugelis tai tikrai ne lt, o žydiškas. Vėdarai, regis, taip pat ne lietuviškas, pilna šalių, kur panašiai gamina.

Gal kokie reti žemaitiški patiekalai būtų autentiški.

Atsakyti

Nu davai ,apginkit pavelda, paveldetojos. Jus gi esat visko lietuvisko paveldetojos , gynejos ir puoseletojos. Negaliu sulaukt.

Kad mą rodos, tos įdarytos žuvys, tai čia žydų virtuvė.

Man tai skanu. Apskritai, labai viskas būna skanu, kai kitas pagamina, įdeda daug darbo ir meilės. Aš kai tinginė, tai tik dėkinga visad labai būnu. Ir nelinkus peikti bet kokios virtuvės. Mėgstu valgyt  :essen:​ 

Atsakyti

Apskritai kiek yų šeimininkučių dar egzistuoja?

Jos dar yra?

Žmonės užsiėmę visokiais reikalais.kokios dar lydekos.nevalgiau pas nieką  jokių lydekų.nu nebent užsakytų kokiuose baliuose,ir tai profesionalai daro.

Primena kažkokius smetoniškus personažus,kažką iš Baltušio gal.

 

.

Atsakyti

Kad mą rodos, tos įdarytos žuvys, tai čia žydų virtuvė.

Man tai skanu. Apskritai, labai viskas būna skanu, kai kitas pagamina, įdeda daug darbo ir meilės. Aš kai tinginė, tai tik dėkinga visad labai būnu. Ir nelinkus peikti bet kokios virtuvės. Mėgstu valgyt  :essen:​ 

Įdaryta lydeka yra 100 proc. Europos žydų virtuvė. Dar taip įdomiai vadinasi žuvis "fish". išeitų žuvis "žuvis", bet pas juos tai būtent tai ir reiškia ta fish, kad įdaryta.

Atsakyti