Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Gerai ,kelios,mūsų ir taip čia ne milijonas.

Atsakyti

Feja , tos senos piktos bobutes yra tradiciju aukos. Tai lietuvoje dar nieko. Airiu ir lenku kataliku baznycios ir dabar dar sugeba kazka panasaus i inkvizicija organizuotis. Tadeusz Wolański net buvo jau lauziuka sukrove , tas pas ruskius bego sleptis. Ir cia ne tomo torqenados laikais. O po napaleono karu ir burzuaziniu revoliuciju.Ka ta tavo bobute sugebet galejo. Mano seneliai dar turejo siokiu tokiu vedu religijos prisiminimu. Ir pagal jas mane auklejo. Va cia tai buvo pravalas. Gerai kad dar mano charakteris kovingas. Ir su tom vedom dar daug logikos iskiepijo.

O tu alta lyg ir liuterone?

Atsakyti
Siaip tai dauguma cia jusu saturnalijas svenciat , bai ze waj. Stalai , dovaneles :Dhttps://en.wikipedia.org/wiki/Saturnalia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 23 gruodžio 2020 - 09:59
O čia tos netikinčios, tai netikit Dievu ar Aukščiausiu protu ar kaip ten bepavadinsi? Ta prasme, niekuo, kas yra aukščiau mūsų, nuo mūsų nepriklausomai?
Atsakyti

Tai dalinai susiję tas žuvies, o ne mėsos, valgymas su relugija

Tsi susiję, būtent, bet aš apie tai, kad nėra draudžiamas pienas ir kiaušiniai per kūčias.

Atsakyti

Liuteronai nekuciavoja. Jokiu pasniku. 

Atsakyti

O čia tos netikinčios, tai netikit Dievu ar Aukščiausiu protu ar kaip ten bepavadinsi? Ta prasme, niekuo, kas yra aukščiau mūsų, nuo mūsų nepriklausomai?

Butent tuo ir tikiu. Auksciausiu protu.

Atsakyti

Tsi susiję, būtent, bet aš apie tai, kad nėra draudžiamas pienas ir kiaušiniai per kūčias.

Na kaip suprantu gyvūnų produktai simbolizuoja gyvūnus, kurių tvarte gimė jezus. Tai matyt su tuo susijusi šį tradicija 

Atsakyti
The word is still used in modern Russian (Колядá, Kolyada) Ukrainian ("Коляда", Kolyadá), Belarusian (Каляда, Kalada, Kaliada), Polish (Szczodre Gody kolęda [kɔˈlɛ̃da]), Bulgarian, Macedonian, Serbo-Croatian (Коледа, Коледе, koleda), Lithuanian and Latvian (Kalėdos, Kalėda) and Czech, Slovak, Slovene (koleda).[2]

The word used in Old Church Slavonic language (Колѧда - Kolęnda) sounds closest to the current Polish language pronunciation, as Polish is one of two Slavic languages which retains the nasal vowels of the Proto-Slavic language (the other is closely related Kashubian). One theory states that Koliada is the name of a cycle of winter rituals stemming from the ancient calendae[1] as for exampple the Kalenda Proclamation.
Kaledos yra tas zodis ,kaip curwa , tiksliai nurodantis etnine priklausomybe.
Dal del to ir buvo kucios isgalvotos, kaip kokia resistencija .Mano kilmes aplinkoje ,zodis kaledoti buvo naudojamas tokiame kontekste- einu ko nors pasiskolint ,gal kas ka duos,netgi gal kaimynai sutiks kartu isgerti biggrin.gif Nepriklausomai nuo metu laiko.
Atsakyti

Butent tuo ir tikiu. Auksciausiu protu.

Aš panašiai. Kažkuo....

Atsakyti

Na kaip suprantu gyvūnų produktai simbolizuoja gyvūnus, kurių tvarte gimė jezus. Tai matyt su tuo susijusi šį tradicija 

Manau čia interpretacijos. 

Atsakyti

Nors...man rodos sakydavo pas mus, kad pieno produktų neturi būt per kūčias, o kiaušinių per didįjį penktadienį. 

Atsakyti