Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

QUOTE(Amadėja* @ 2020 12 23, 10:22)
<p>Nors...man rodos sakydavo pas mus, kad pieno produktų neturi būt per kūčias, o kiaušinių per didįjį penktadienį. </p>

O man sakydavo ,kad darbas visada dievui ant garbes , o ka tu valgai dievui isvis nerupi. Manau tos dietos cia labai lokalios ir pagal arkliu paplitima , kazkaip taip. Liuteronai net sliziku neturejo biggrin.gif
Atsakyti

Liuteronai isejo is kataliku. Jie labai daug ka atmete ir tiek. 

Atsakyti
QUOTE(*** Sėlija @ 2020 12 23, 10:28)
<p>Liuteronai isejo is kataliku. Jie labai daug ka atmete ir tiek. </p>

Taigi bande kazkaip suvaldyt isisiautejusius katalikus - dievo maloniu ,indulgenciju pardavinetojus. Taip sakant isteige konkurentu firma.
Atsakyti

Nu taip.Bet ir pas juos tas pats. Dar blogiau. Mokesciai baznyciai per valdiskus namus. Cia DE. 

Atsakyti

Taigi bande kazkaip suvaldyt isisiautejusius katalikus - dievo maloniu ,indulgenciju pardavinetojus. Taip sakant isteige konkurentu firma.

Ne visai. Pasiskaityk bent kokios vikepedijos šaltinius, kaip įvyko tas atskilimas ir dėl ko.

Atsakyti
QUOTE(*** Sėlija @ 2020 12 23, 10:36)
<p>Nu taip.Bet ir pas juos tas pats. Dar blogiau. Mokesciai baznyciai per valdiskus namus. Cia DE. </p>

Taip , tvarkos daugiau. Bet ir protestantus valdzia sugeba nuskriaust. As iskart supratau ,kad lietuvoje nieko nepaveldejau ir isvaziavau savo istorinio namo ieskot ir dar tuo paciu kur sveikatai geriau ant senatves. O pazistami is savo lesu kazkoki liuteroniska paveldini valdiska pastata restauravo is savo babkiu. Valdzia pazadejo parduot. Tai dabar jiems isaiskino ,kad jie nieko irgi nepaveldejo is jokio paveldo ir gali dingt , o del babkiu idetu ,patys durniai. Toks jausmas ,kad pamirso ,kad jie protestai.Dar labai but idomu zinot ,kas tie tikrieji paveldetojai? Mona?
Atsakyti

O būna gi veganai, tai jiems amžini pasninkai :)

Atsakyti

Nu taip.Bet ir pas juos tas pats. Dar blogiau. Mokesciai baznyciai per valdiskus namus. Cia DE. 

Ta prasme de moki bažnyčiai mokesčius, nors esi netikintis? Arba kitos religijos?

Atsakyti
QUOTE(GAILE* @ 2020 12 23, 10:43)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="*** Sėlija" data-cid="72756968" data-time="1608712618"><div><p>Nu taip.Bet ir pas juos tas pats. Dar blogiau. Mokesciai baznyciai per valdiskus namus. Cia DE. </p></div></blockquote><p>Ta prasme de moki bažnyčiai mokesčius, nors esi netikintis? Arba kitos religijos?</p>

Jo moka moka ,tie visi turku arabu getai ,visi kebabu kioskai ir tie daugiabuciai kur komisaras rexas bijo kojele pakelt biggrin.gifO rimtai tai net sovietmeciu DDR visokiuose kaimiuksciuose mokedavo ta mokesti ,o pastoriai buvo legalus. Cia velgi tvarkos ir mentaliteto klausimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 23 gruodžio 2020 - 10:49

Aš, tiesą sakant, svarsčiau kažkada galimybę dėl perėjimo pas liuteronus. Nes man patinka pragmatiškumas jų žmonėse, o ritualuose mažiau teatro, mažiau spaudimo. Dauguma katalikiškų šalių visada buvo nuskurdusios ar ekonomiškai silpnesnės nei protestantiškos religijos šalių. Na, nebent išskyrus tą Fr, bet tai jau lemia kiti faktoriai. Sutikčiau okėti ir tą DeE bažnyčios mokestį, dzin. Dar turėjo įtakos MB.

Bet paskui "nusėdau". Nes pasidarė nebesvarbu. Šiaip ar taip esu krikščionė. O išėjimas, kiek aiškinausi, nėra toks paprastas procesas.

Atsakyti
QUOTE(Pinotija @ 2020 12 23, 10:47)
<p>Aš, tiesą sakant, svarsčiau kažkada galimybę dėl perėjimo pas liuteronus. Nes man patinka pragmatiškumas jų žmonėse, o ritualuose mažiau teatro, mažiau spaudimo. Dauguma katalikiškų šalių visada buvo nuskurdusios ar ekonomiškai silpnesnės nei protestantiškos religijos šalių. Na, nebent išskyrus tą Fr, bet tai jau lemia kiti faktoriai. Sutikčiau okėti ir tą DeE bažnyčios mokestį, dzin. Dar turėjo įtakos MB.</p><p>Bet paskui "nusėdau". Nes pasidarė nebesvarbu. Šiaip ar taip esu krikščionė. O išėjimas, kiek aiškinausi, nėra toks paprastas procesas.</p>

Ka cia parasei? Gerei ka nors? Rukei?
Atsakyti

O man išvis iš religijų labiausiai budizmas patinka :)

Atsakyti