Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Jei viskas nulemta, tai galima labai atsipalaidavus būti, nes gi ką bedarytum, vistiek bus kaip nulemta, o tai nėra labai geras požiūris, nes taip galima įstrigti blogoje situacijoje. O kai manai, jad nuo tavęs priklauso, tai suteikia galių tą situaciją keisti, jei ji netenkina. 

Atsakyti

Katalikų tikėjimo atspindžiai.

"nešti savo kryžių", "dievas davė, dievas atėmė", "kaip dievo duota".

Reiškia, viskas sutvarkyta iš anksto, kentėk, nesikapstyk iš sunkumų, tiesiog lauk paskutinio teismo dienos. Nes tokia "dievo valia". Kažkada buvo patogu masėms valdyti.

Čia sugretinimas su tuo fatalizmu ir iš kur kyla tas mąstymas.  Viskas, kaip sakė mūsų bobutės, "kentėk, vaikeli".

Sėlija gi sako,"gyvenimo loterija".

Vienas ir tas pats.

Atsakyti

Katalikų tikėjimo atspindžiai.

"nešti savo kryžių", "dievas davė, dievas atėmė", "kaip dievo duota".

Reiškia, viskas sutvarkyta iš anksto, kentėk, nesikapstyk iš sunkumų, tiesiog lauk paskutinio teismo dienos. Nes tokia "dievo valia". Kažkada buvo patogu masėms valdyti.

Čia sugretinimas su tuo fatalizmu ir iš kur kyla tas mąstymas.  Viskas, kaip sakė mūsų bobutės, "kentėk, vaikeli".

Sėlija gi sako,"gyvenimo loterija".

Vienas ir tas pats.

Tikrai ne. Ta tik su amzium suvokiau. Kad nuo musu priklauso is tikro labai nedaug. 

Atsakyti

Cia pas tave, Pinot, marksistinio lenininstinio auklejimo atspindziai :D.

As tai net tikinciu tevu neturejau. 

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2021 01 25, 12:45)
<p>Jei viskas nulemta, tai galima labai atsipalaidavus būti, nes gi ką bedarytum, vistiek bus kaip nulemta, o tai nėra labai geras požiūris, nes taip galima įstrigti blogoje situacijoje. O kai manai, jad nuo tavęs priklauso, tai suteikia galių tą situaciją keisti, jei ji netenkina. </p>

Jetus, nu tai aišku, kad ne sėdim ir nelaukiam, kol keptas karvelis įskris. Kažką veikti reikėjo ir prieš milijonus metų, nes reikėjo rasti maisto, susišildyt, po to vis tenkinti augančius kitus poreikius. Ir tada žmonės priiminėdavo sprendimus: šiandien ar rytoj eiti į medžioklę, vytis ar ne šitą mamutą ir t.t. Niekada nebuvo taip, kad žmogus nieko nedaro. Bet pvz. nusprendė vytis čia ir dabar, bet žuvo. Jei būtų priėmęs kitą sprendimą, gal būtų buvę kitaip. Atsitiktinumas? Va šitoj vietoj galim vadint, kaip norim. Aš manau, kad tai programa / likimas ar susigalvokit kitą žodį.
Atsakyti

o kodėl buvo toks pasirinkimas? Gal kad ir turėjo būti toks smile.gif

tai cia kaip tiki, taip ir yra :) Gal turejo, gal neturejo...kas db tiesa pasakys..tai ir yra, kaip tiki... Tas nieko neirodo..

Atsakyti
QUOTE(Pinotija @ 2021 01 25, 12:57)
<p>Katalikų tikėjimo atspindžiai.</p><p>"nešti savo kryžių", "dievas davė, dievas atėmė", "kaip dievo duota".</p><p>Reiškia, viskas sutvarkyta iš anksto, kentėk, nesikapstyk iš sunkumų, tiesiog lauk paskutinio teismo dienos. Nes tokia "dievo valia". Kažkada buvo patogu masėms valdyti.</p><p>Čia sugretinimas su tuo fatalizmu ir iš kur kyla tas mąstymas.  Viskas, kaip sakė mūsų bobutės, "kentėk, vaikeli".</p><p>Sėlija gi sako,"gyvenimo loterija".</p><p>Vienas ir tas pats.</p>

nu prie ko čia "kentėk"? Taigi darom kažką, bandom keisti, keičiam, nu, arba nieko nedarom. Kiekvienas priima savo sprendimą. O kodėl tokį, o ne kitokį? Kartais stengiamės bile kaip, atrodo, jau dabar bus viskas ok, o dar į gilesnį dugną įkrentam.

Ai, atsibodo biggrin.gif Vis tiek kiekviena liksim prie savo nuomonės smile.gif
Atsakyti

kristij, 25 Sau 2021 - 12:33, parašė: manau protas ir talentai lavinami. vaikystej turejau gera balsa, daug dainavau..kas cia zino, gal buciau buvus dainininke :D Bet va uzmeciau ta reikala, panirau i sporta, muzika liko kazkau anapus, balsas nebuvo lavinamas. Ir kas cia..likimas? Aisku ne..mano pasirinkimas ir tiek...
Dar reikia tinkamų aplinkybių,šeimos padedančios,charakterio savybių. Nieko tu iš esmės negali.turi tai arba ne.

Atsiranda tinkamos aplinkybės arba ne

.

Bu vat neturėjai noro,nes net ir tingėjimas,abejingumas irgi tavo dalis.

Atsakyti

Dar reikia tinkamų aplinkybių,šeimos padedančios,charakterio savybių. Nieko tu iš esmės negali.turi tai arba ne.

Atsiranda tinkamos aplinkybės arba ne

.

Bu vat neturėjai noro,nes net ir tingėjimas,abejingumas irgi tavo dalis.

tuo metu galejai eit i koki nori bureli, niekas nekainavo. tai nzn ar cia kazkokios aplinkybes itakojo. Niekas niekuomet man nenurodinejo ir nepatarinejo, ka turiu lankyt, leido laisvai ieskot saves. Neturiu seimoj nei sportininku, nei dainininku, vadinas ne jokie genai. Na sportas su tingejimu nelabai derinasi :D Taigi viskas mano pasirinkimas. O ar turejo toks pasirinkimas but, ar ne..cia jau tikejimo klausimas. O programom ir likimais as netikiu :)

Atsakyti

O aš manau,kad tavo vidinis dalykas.tavo vidus  ir tiek,galėjai padaryr,bet nepadarei.kažkas tai lėmė.

Atsakyti

O aš manau,kad tavo vidinis dalykas.tavo vidus  ir tiek,galėjai padaryr,bet nepadarei.kažkas tai lėmė.

nu tai charakteris, smalsumas, aktyvumas...O ne likimo nulemta buvo man sportuot :) Tai viska galima prie to likimo pritempt. 

Atsakyti

Bet va kodel ne dainuot, o sportuot? Va ir nulemtas galbut pasirinkimas.

O jei tevai butu labai skatine dainuot, butum dainininke.Bet nesikiso. Nu va. 

Atsakyti