Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Turėjau draugę, kuri penktadieniais po pamokų turėdavao tvarkyt 3 kambarių butą viena, kol tėvai iš darbo grįš. Visi vaikai į lauką, o jį siurbdavo, plaudavo grindis, šveisdavo tūliką ir vonią, virtuvę. Kiekvieną penktadienį po 2-3 valandas, tam, kad šeštadienio rytą namai būtų švarūs šeimai ir tėvai ilsėtųsi. Nuo 5 klasės taip maždaug. Kartais, jaunesnei sesei mokėdavo pinigus, kad išleistų į lauką ur prasiurbtų kokį likusį kambarį. Jeigu išeidavo nesutvarkiusi namų į lauką, būdavo nubausta, neatsimenu jau kaip, bet lyg neišleisdavo niekur visą savaitgalį. 

Atsakyti

Nu virtuve tai kasdien gi kazkiek pasitvarkai. 

Reiktų daugiau.... 

Atsakyti

Turėjau draugę, kuri penktadieniais po pamokų turėdavao tvarkyt 3 kambarių butą viena, kol tėvai iš darbo grįš. Visi vaikai į lauką, o jį siurbdavo, plaudavo grindis, šveisdavo tūliką ir vonią, virtuvę. Kiekvieną penktadienį po 2-3 valandas, tam, kad šeštadienio rytą namai būtų švarūs šeimai ir tėvai ilsėtųsi. Nuo 5 klasės taip maždaug. Kartais, jaunesnei sesei mokėdavo pinigus, kad išleistų į lauką ur prasiurbtų kokį likusį kambarį. Jeigu išeidavo nesutvarkiusi namų į lauką, būdavo nubausta, neatsimenu jau kaip, bet lyg neišleisdavo niekur visą savaitgalį. 

Ojėj, siaubas.

Mes vaikystėj tvarkydavomės, bet nebuvo siaubas. Viena siurbė, kitą plovė ir tiek. Dulkes staigiai apeidavom... Nepatiko, aišku. Bet ilgiai nei pusvalandis, turbūt nesitvarkydavom.

Tūliko pas mamą nesu plovus. 

Atsakyti

Laukine..., 20 Vas 2021 - 12:04, parašė: Su siaubu prisimenu šeštadienio rytus, kai mama kuopdavo butą, būdavo pikta, net aš gaudavau velnių, kad sėdžiu kažkur ar liepdavo pereit iš vienos vietos į kitą, o ji siurbliu skraidydavo. Paskui dvi dienas matydavo trupinius, kuriuos turėdavau rinkt, nes gi vakar sutvarkyta viskas. Brr. Gal todėl nan pasidarė pofik, nes toks kiekvienas šeštadienio rytas metai iš metų kai vaikas buvau išvarė iš proto. Nesuku galvos, neerzina ir dulkės ar trupiniai, kai jau užminu basa koja kelis kart kokį trupinį ar bado akis, tada jau laikas siurbliui. Bet, kas spintose ir spintelėse man turi būt tvarkinga iš esmės, kitaip mane erzina, nors tvarkau ten ne dažnai, bet sudėliojus, stengiuosi kuo ilgiau palaikyt tai.
Man rodoa čia klasikiniai mūsų visų šeštadienio vaikystės rytai.😀
Atsakyti

Dar tėvas būdavo išvarytas arba voliot po sniegą arba dulkint  kilimus,priklausydavo nuo metų laiko.

O aš visur kliūdavau.😀

Atsakyti

Mano gyvenimas nuo 5 klases. Tik ne 3 kambariai, o 120 kv. namas plius rusi po namu issluot.

Visas sestadienis uzimtas. Mama kartais pirma auksta padedavo tvarkyt, bet tik kartais. Broliui nieko niekad nereikejo. 

Atsakyti

O tu susilaikai mamai neprikišus ar nepriminus? Aš tai nesugebėčiau.😀

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 20 vasario 2021 - 12:42

Mano broliui irgi nereikdavo,bet todėl,kad buvo mažas,o ne dėl didesnės meilės ar lyties😀

Atsakyti

O tu susilaikai mamai neprikišus ar nepriminus? Aš tai nesugebėčiau.😀

kas is to? 

Atsakyti

Nu ji neguledavo tuo metu, kazka kita dirbdavo, arba darbe budavo. 

Atsakyti

Greiskeli, 20 Vas 2021 - 12:48, parašė: kas is to?
Nieko.šiaip charakteris,aš tai būtinai taip ir padaryčiau.šiaip sau iš nuoskaudos.man pikta skaityt,jau nekalbu apie to patyrimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 20 vasario 2021 - 13:00

Aš turiu šamą.tikrai.😀

Atsakyti