Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Jai turejo kazkas padet ,is bendruomenes .Bet matomai nepadejo.Mazai pazistu suvalkija.Bet sovietmeciu gi buvo zmones tam. Net ruosdavo juos specialiai.

Nu kokia bendruomenė sovietmečiu? Raudonasis kampelis skaitykloje ir partiniai susirinkimai.  O žmogui pasakotis tokius dalykus, ką sapnuoja, ar jaučia, ar kad blogai, dar būdavo ir pavojinga. Emociškai nestabiliu galėjo pripažinti ir vadovaujančio darbo neleisti dirbti. Laisvai.

Atsakyti

*** Sėlija, 02 Lie 2020 - 13:09, parašė: Zinau. Bet yra kitaip. Mano mama tik po 10 metu nustojo sokinet naktim is lovos ir pult lekt i kapines mano brolio iskast, susapnavus, kad jis gyvas ir jos saukiasi.. is to gavosi ir tokia nesveika meile mano kitam broliui...
Eina sau,kaip baisu.kokia trauma žmogui. Turėjau vaikystėj draugę,kurios brolis irgi kūdikystėj nuo plaučių uždegimo mirė.bet tai nieko lyg,mama kaip mama buvo. Beje,aš irgi vis nenumiriau ,kai man buvo dvi savaitės ar ten mėnuo.sakė,kad kažkokį gripą pasigavau.išvežė į ligoninę.nu sakė vis silpnyn tilyn aš,jau sesutė mamą nuteikinėjo,kad mirsiu,kad dar bus vaikų.mama ne,aš kitų nenoriu.tėvas sakė į taksi ir įį kaimą pas dieduką(nes arčiausiai buvo ),100rublių paėmė ir atvežė.ir pasakojo,kas tuo momentu kai atvežė tuos pinigus,"aš į mamą pažiūrėjau nusišypsojau ir užmerkiau akutes".mama už manęs ,tėvas iš paskos su tuo šimtu ir pas vyr gydytoją įsibrovė,įkišo į kišenę tuos pinigus,tada sako greit į Vilnių ,antibiotikus į galvą tiesiai lašin ir per stebuklą.100rublių.
Atsakyti

mano mama, kai žuvo brolis, savo būsenas slėpė, o buvo labai blogai. Slapta  vaistus gėrė nuo depresijos. Bet niekur nebuvo užfiksuoti tie vaistai, pažįstama gydytoja gydė.

Atsakyti

Pinotija, 02 Lie 2020 - 13:26, parašė: Nu kokia bendruomenė sovietmečiu? Raudonasis kampelis skaitykloje ir partiniai susirinkimai. O žmogui pasakotis tokius dalykus, ką sapnuoja, ar jaučia, ar kad blogai, dar būdavo ir pavojinga. Emociškai nestabiliu galėjo pripažinti ir vadovaujančio darbo neleisti dirbti. Laisvai.
Tą patį pagalvojau. Buvo pas mus vaikystėj kaimynai.du broliai,abu su kažkokiu sindromu.gal autistai,nežinaU.bet tai ta mama niekur jš namų neidavo,visą laik lindėjo ir su niekuo nebedsravo ir pas ją niekas neateidavo.tik matydavom,kad tas vyresnis,su ta šapka ušanka ir su sietka ,pridėjęs butelių į tą sietką ,sukdavo ratus  kieme,visi ratais apeidavo.tokia ta ir bendruomenė...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 02 liepos 2020 - 12:33

Pinotija, 02 Lie 2020 - 13:29, parašė: mano mama, kai žuvo brolis, savo būsenas slėpė, o buvo labai blogai. Slapta vaistus gėrė nuo depresijos. Bet niekur nebuvo užfiksuoti tie vaistai, pažįstama gydytoja gydė.
Čia sovietmečiu?
Atsakyti

Man juokingiausia, kai vyras būdavo neištikimas, žmona pasiskųsdavo kažkokiam komitetui, ir jį svarstydavo už amoralų elgesį. Buvau maža, bet tarp mamos ir jos draugių kiek visko prisiklausydavau. Tą ir aną svarstė, turbūt ten iš kažkur išmes, ir t.t. :D​ 

Atsakyti
Visu pirma, daug ivairoves buvo ir sovietmecio lietuvoje. Buvo ir bendruomenes ir neformalus lyderiai ir autoritetai ir net partijos kadrai buvo tam ruosiami. Aisku tai nebuvo zinoma visiems.Toks jausmas ,paneles ,kad jusu su visuomene tevai vaikysteje nepazindino. Mane tai pazindino ,aciu jiems uz tai.
Cia tureciau smeigti pinot ,mat ji nenorejo ,o tevai su jos nenoru skaitesi.
Atsakyti

Čia sovietmečiu?

Taip.

Prisimenu, mama iš to širdies skausmo savo draugei sako, nusižudysiu, draugė, tik tu tylėk, tylėk. Kad tik niekas negirdėtų.

Žmogus gi visko prikalba, kai netektis, bet ir tai negalima buvo.

Atsakyti

Pinotija, 02 Lie 2020 - 13:32, parašė: Man juokingiausia, kai vyras būdavo neištikimas, žmona pasiskųsdavo kažkokiam komitetui, ir jį svarstydavo už amoralų elgesį. Buvau maža, bet tarp mamos ir jos draugių kiek visko prisiklausydavau. Tą ir aną svarstė, turbūt ten iš kažkur išmes, ir t.t. :D
Bet aš pvz neįsivaiduoju,kad kviesčiau policiją ar ten skųsčiau komitetui.man būtų gėda....
Atsakyti

Visu pirma, daug ivairoves buvo ir sovietmecio lietuvoje. Buvo ir bendruomenes ir neformalus lyderiai ir autoritetai ir net partijos kadrai buvo tam ruosiami. Aisku tai nebuvo zinoma visiems.Toks jausmas ,paneles ,kad jusu su visuomene tevai vaikysteje nepazindino. Mane tai pazindino ,aciu jiems uz tai.

Ko aš nenorėjau? Dalyvauti pamerge vestuvėse ar jubiliejuose? nenorėjau ir ką? Kai dėdė jonas užmiega galvą į mišrainę padėjęs, girtuokliavimas  visuotinis ir panašiai.

Ir vyrą tokių pačių pažiūrų susiradau. na ir kas?

Atsakyti

Bet aš pvz neįsivaiduoju,kad kviesčiau policiją ar ten skųsčiau komitetui.man būtų gėda....

Tai todėl ir juokinga. Čia moters paskutinis koziris turbūt. :D​ 

Atsakyti

Kiek tau metų buvo, ketveri, magiškas skaičius pažindinimui. :D​ 

Atsakyti