Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Zinot ka, jei jau jura uz influencinima nesumokejo , tai minskij traktornyj zavod tikrai spyga atkis. Tegu lukasenka jums traktoriu egzistavima irodo. Ir visatos centras tai ne tik tuteishija ar dzukija.

:victory2:​ 

Atsakyti
Intemora ,kodel tureciau tau kazka pasakoti ,kazka bandyti paneigti . Tavo prisiminimai yra labai mazo vaiko prisiminimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 27 liepos 2020 - 13:20

Dar yra mano tėvai.kai pasakau ką tu šneki,tai žvengia už pilvų susiėmę.nes,nu paklaust reikia,nes aš tikrai mažas vaikas buvau.bet teko ir skaityt šį bei tą. Tai pakartojam. Buvo toks kolūkis ,kad kiekvienam po traktorių ir po žigulį? Galbūt,gal tikrai kokie pavyzdiniai,negaliu neigt.bet ei,tai bent gal darom prielaidą,kad buvo visaip?ir ,kad arkkiai egzistavo.🤣

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 27 liepos 2020 - 13:22
QUOTE(Intemora @ 2020 07 27, 13:21)
<p>Dar yra mano tėvai.kai pasakau ką tu šneki,tai žvengia už pilvų susiėmę.nes,nu paklaust reikia,nes aš tikrai mažas vaikas buvau.bet teko ir skaityt šį bei tą. Tai pakartojam. Buvo toks kolūkis ,kad kiekvienam po traktorių ir po žigulį? Galbūt,gal tikrai kokie pavyzdiniai,negaliu neigt.bet ei,tai bent gal darom prielaidą,kad buvo visaip?ir ,kad arkkiai egzistavo.🤣</p>

Intemora ,na kodel as dabar tau turiu irodinet kaip kur kokiuose kolukiuose buvo. Ar bent kokiam kitam lietuvos kampe.
O va tokia dar izvalga. Sovietine infrastruktura panasu kad baigia gyvenima pagaliau. Duju balionai, sovietiniai keliai,vamzdynai(zinau keletu graziu potvyniu)
Jei kam patogiau viska ka as sakau laikyt haliucinacijom ,prasom. Ai tiesa, e -sveikata jau veikia?
Atsakyti

Dar yra mano tėvai.kai pasakau ką tu šneki,tai žvengia už pilvų susiėmę.nes,nu paklaust reikia,nes aš tikrai mažas vaikas buvau.bet teko ir skaityt šį bei tą. Tai pakartojam. Buvo toks kolūkis ,kad kiekvienam po traktorių ir po žigulį? Galbūt,gal tikrai kokie pavyzdiniai,negaliu neigt.bet ei,tai bent gal darom prielaidą,kad buvo visaip?ir ,kad arkkiai egzistavo.🤣

Nebuvo. Ziguliukus turejo prakute vidutinio amziaus zmones. Nei jaunimelis, nei senukai ziguliais nevazinejo.Mano dede  melioratorius, kitas brigadinykas apie 35 metus isigije buvo zigulius. O traktoriai mazuose plotuose nereikalingi buvo, su arkliuku puikiai apsidirbdavo. Mano senelis net nenorejo tralroriUs, tipo, per sekliai aria, su arkliu giliau eina. 

Atsakyti

Beje, as is Suvalkijos kolukiu, katrie stiprus buvo, ir zemes geros.

Atsakyti

Puszentis susirgo.Temperatura,sloga. Nuvare pas daktara, gavo antibu, bakteriju prisiveise.

Atsakyti

Aišku,kad važinėjo.visas kaimas važinėjo.ir dabar važinėja.nu tik ką buvau ir ne savo kaime.mano diedukas kare kariavo,kokios jam mašinos.ne mano seneliai.visi taip gyveni paprasti kaimječiai.turėjo ten mašiną vinas mitas.mokytojas,gydytojas,koks kietesnis kaimietis.bet tao arklių buvo daug daugiau..

Na vat iš to tavo įsivaizdavimas apie provincija. Juk jau buvo 85-90 m tavo vaikystėj. O rasai kaip apie kokia senovę 

Atsakyti

GAILE*, 27 Lie 2020 - 14:36, parašė: Na vat iš to tavo įsivaizdavimas apie provincija. Juk jau buvo 85-90 m tavo vaikystėj. O rasai kaip apie kokia senovę
Nu ne viduramžiai,bet nu skyrėsi gyvenimas ir mašinų kiekis .arkliai buvo,ar nebuvo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 27 liepos 2020 - 13:38
QUOTE(Intemora @ 2020 07 27, 13:38)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="GAILE*" data-cid="72686563" data-time="1595849765">GAILE*, 27 Lie 2020 - 14:36, parašė: Na vat iš to tavo įsivaizdavimas apie provincija. Juk jau buvo 85-90 m tavo vaikystėj. O rasai kaip apie kokia senovę </blockquote> Nu ne viduramžiai,bet nu skyrėsi gyvenimas ir mašinų kiekis .arkliai buvo,ar nebuvo?

Kad ir kaip keista, sovietmetis tu socialiniu sluoksniu ne velnio nepanaikino ir visu lygiais nepadare.85 -90 metais vis tiek dar sovietmetis buvo. Nemanau kad tie intemoros minimi arkliai buvo privati nuosavybe. Manau jie kolukiui priklause. O paskui jau visi vel issidalino tai ka kolukis turejo. Kur arklius ,kur traktorius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 27 liepos 2020 - 13:44

*** Sėlija, 27 Lie 2020 - 14:29, parašė: Nebuvo. Ziguliukus turejo prakute vidutinio amziaus zmones. Nei jaunimelis, nei senukai ziguliais nevazinejo.Mano dede melioratorius, kitas brigadinykas apie 35 metus isigije buvo zigulius. O traktoriai mazuose plotuose nereikalingi buvo, su arkliuku puikiai apsidirbdavo. Mano senelis net nenorejo tralroriUs, tipo, per sekliai aria, su arkliu giliau eina.
Nu taio,kažkaip panašiai ir pas mus.o kadangi senukų buvo daugiau,tai mašinas kokias tris _keturias pamenu .ir tai jau kaimo centre.kur buvo sanatorija parduotuvė,mokykla,stovykla. Trumpi atstumai _arklys,ilgi_autobusas.tiesa ,dviračiai kiekvienam kieme po du tris.vyrai,moterys važinėdavo.tai karvių perkelt,tai šieno grėbt,tai į parduotuvę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 27 liepos 2020 - 13:45

Ei ei , kalbu apie 85_90 metus.ir apie kaimus,kuriuose man teko būt.vėl kažką prisitaikai.kas tau yra.reik keist gyvenimo būdą turbūt,nes stogas visai važiuoja. O tai kaip manai šieną veždavo, gal moticikku ar žiguliu sovietmečiu.ar kiekvienas kaimietis traktorių turėjo savo ūkiui apdirbt.mes dar ir į svečius į kitą kaimą važiuodavom su arkliu.labai buvo smagu.

85-90 žinok jau traktorių dauguma sienui naudojo. Belarus tokie mėlyni buvo ant kiekvieno kampo

Atsakyti