Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Ne aš taip neįsivaizduoju.tiesiog mašinų buvo proporcingai mažiau visur.ir nieko keisto,kad į svečius važiuot kaime kinkydavo arklį.

Man keista. Mano giminėj niekas arklių nebenaudojo transportui. Nei kaime nei miestuose. Naudojo autobusus arba mašinas 

Atsakyti

Ne aš taip neįsivaizduoju.tiesiog mašinų buvo proporcingai mažiau visur.ir nieko keisto,kad į svečius važiuot kaime kinkydavo arklį.

Musu kraste su arkliais  jau tikrai nebevazinejo i svecius. Autobusu, arba automobiliu. Senelis i baznycia beveik kas sekmadieni autobusu.Mociute daug reciau, bet irgi. Bet gal kituose krastuose buvo kitaip. 

Atsakyti

Nu čia diskusijų klausimas kiek ir ar skyrėsi.

Bet ,kad kaime buvo arklių ir juos naudodavo darbui ir kaip transportą 85 metais,tai  nereik lia lia.tikrai naudojo.aišku,kad kelyje mašinų buvo dauguau nei arklių,nes jais važinėjo trumpais atstumais,tidėl mašiną plente pamatydavai dažniau.visau neprieštarauju.

Atsakyti

*** Sėlija, 27 Lie 2020 - 15:20, parašė: Musu kraste su arkliais jau tikrai nebevazinejo i svecius. Autobusu, arba automobiliu. Senelis i baznycia beveik kas sekmadieni autobusu.Mociute daug reciau, bet irgi. Bet gal kituose krastuose buvo kitaip.
Nu pvz giminės už 8_10km.ir tarp tų kaimų nevažinėjo autobusais.aišju,kad jau į kokį miestekį,kur važiuidavo autobusas,tada autobudu.pvz  Maišiagalą.(vadindavi Maišagola🤣)bet ten iš kokių triušelių kaimo į kiškių kaimą,tai su arkliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 27 liepos 2020 - 14:25

Jei kam patogiau viska ka as sakau laikyt haliucinacijom ,prasom. Ai tiesa, e -sveikata jau veikia?

Sako, trečiadienį veiks.  Bet tau nepadės, kažko rimčiau reikia.

Intemora, na leisk nesutikti. Truputį perlenki. Tikiu, kad iš kaimo į kaimą, kokius 3 km, bet kad buvo transporto priemonė, tai netikiu.

Aš 89-ais esu važiavus rogėm su arkliu žiemą, kokius 10 km, bet niekaip negaliu teigti, kad tai buvo transporto priemonė. Pavežė tas pats kaimynas, nes keliai miške buvo užsnigti, po naujų metų niekas nevalė. Palikom mašiną prie plento, iš ten rogėm, buvo smagu.

Tai gal ir tau esant diedukas kinkydavo arklį  kaip atrakciją, ir tokie prisiminimai susidarė.  Nes juk maža buvai.

Atsakyti

Nu pvz giminės už 8_10km.ir tarp tų kaimų nevažinėjo autobusais.aišju,kad jau į kokį miestekį,kur važiuidavo autobusas,tada autobudu.pvz  Maišiagalą.(vadindavi Maišagola🤣)bet ten iš kokių triušelių kaimo į kiškių kaimą,tai su arkliu.

Važiuodavo autiku, dviračiu, mopedu, motociklų daug kas turėjo. Tikrai ne arkliais

Atsakyti

Pinotija, 27 Lie 2020 - 15:24, parašė: Sako, trečiadienį veiks. Bet tau nepadės, kažko rimčiau reikia. Intemora, na leisk nesutikti. Truputį perlenki. Tikiu, kad iš kaimo į kaimą, kokius 3 km, bet kad buvo transporto priemonė, tai netikiu. Aš 89-ais esu važiavus rogėm su arkliu žiemą, kokius 10 km, bet niekaip negaliu teigti, kad tai buvo transporto priemonė. Pavežė tas pats kaimynas, nes keliai miške buvo užsnigti, po naujų metų niekas nevalė. Palikom mašiną prie plento, iš ten rogėm, buvo smagu. Tai gal ir tau esant diedukas kinkydavo arklį kaip atrakciją, ir tokie prisiminimai susidarė. Nes juk maža buvai.
Tai aš tą patį sakau iš kaimo į kaimą, kur nekursuodavo autobusai.kelis km,o ne keliasdešimt.
Atsakyti

Mano mamą mane gimdyt rogem veze, nes tiek buvo prisnige, kad keliu valyt nieks nespejo :D​ 

Atsakyti

Manau būtent intermoros senelių lb senoviškas gyvenimo būdas buvo. Nebande jie modernizuotis. Kaip ir db yra žmonių, neigianciu naujoves, nenaudojančių mobiliaku nei kompų, tiesiog iš principo. Užtat susidare tas baisus įspūdis apie vargo kaimą ir gūdžia provincija.

Atsakyti

GAILE*, 27 Lie 2020 - 15:26, parašė: Važiuodavo autiku, dviračiu, mopedu, motociklų daug kas turėjo. Tikrai ne arkliais
Nu diedukas dar sodindavo bobutę,mane,savi dujrą ir dar kąn ors veždavo lauktuvių,tai gal taip buvo patogiau,nei kiekvienam su dviračiu.ir tai buvo nu iki 10 km gal atstumas.ir tarp tų kaimų autibusai nevažinėjo,nu gak labai pwr aplinkui.ir nani diedukas nevairavo,tai kaip jam las uošvius reikėdavi nukakt?mano diedukas jau tada nebuvo jaunas.jei kariavo kare.🤣
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 27 liepos 2020 - 14:31

Važinėjo visur tie maži autobusiukai, kaip jie ten vadinosi, pazikai.    Per mišką ėjo kelias ir buvo grafikas ir vieta sustoti buvo. Iš gūdaus kaimo į tokį patį, arba į Varėną ar Merkinę buvo galima nuvažiuot. Vasarodavom ten, gerai prisimenu.

Atsakyti

Mano mamą mane gimdyt rogem veze, nes tiek buvo prisnige, kad keliu valyt nieks nespejo :D 

Bet tas buvo šešiasdešimt kazkelintais, o ne 85-90. 

Jau as savo vaikystėj arklio rogių niekur nebemaciau. Nei karto. Aplamai jas mačiau tik muziejuje ir per tv

Atsakyti