Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

.nu važiuodavo tais arkliais kažkiek.

na va, kompromisas. :D​ 

Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2020 07 27, 17:57)
Manau ,kad masina legaliau buvo laikyt , negu arkli.
Bet kiek as zinojau visokiu nelegaliai laikomu lapiu ,fretku ir pan faunos ir dar tuntus nelegaliu veiklu .
Dar audines ,padlos ,dvesdavo shtabeliais.
O jie visi buvo nelegalai ,siaip.
O dar visai gali but ,kad kolukiai turejo ir savo vidaus taisykles,skirtingas .
Ir dar Minsko traktoriai buvo labai patikima transporto priemone ,palyginus su sovietmecio automobiliais.

Kodėl audinės padlos?
Atsakyti

nieko aš lygioj vietoj nepuldinėju, atsakau į visus bajerius.

Ne tau nustatinėt mano bendravimo tono lygį. Pati  tai bendrauji kaip tau išeina.

Tai ir nenustatineju. Tik pastebėjau. O tu net ir į pastebėjima agresyviai sureagavai. 

.stodavo,pati pamenu,kad paprašydavo ir sustodavo.nu bet visokių tų dislokacijų buvo.kartais ir arklys praversdavo.

Taigi kaimiečiai visokių tų reikalų turėdavo,ir  visokius kelius žinodavo.nu ovz gal ten pas tave kokia super sėkla bulbių ir nori su pusbroliu pasidalinti.tai įmeti maišiukan ir veži,o gal paršiuką,ar maža ką.nu važiuodavo tais arkliais kažkiek.

Kažkiek. Kažkas. Ty retai ir retas. Tik tiek ir bandžiau įrodyt, kad tai nebuvo dažnas ir įprastas reiškinys 

Atsakyti

Tai viaiškai nesvarbu ,gi aš puikiai pamenu ir mama dar tą patį šneka.nu nesąmonė,kad nieks kaime arklu nėr kažkur pavažiavęs.ir dar tada!!!  Gerai 5netinka,o 10jau tinka? Tą patį pamenu.

Atsakyti

Tai kur aš sakiau,kad visi visur tik su arkliu.pasakiau net į svečius važiuodavom.pirmas mano sakinys apie tuis arklius.

Atsakyti

Tai kur aš sakiau,kad visi visur tik su arkliu.pasakiau net į svečius važiuodavom.pirmas mano sakinys apie tuis arklius.

Žinok čia jūs lb išskirtiniai kad į svečius važiuodavor arkliu. Niekad nei mes nei pas mus kas nėra arkliu vykęs į svečius. Aplamai nepamenu nei pas nieką arklio kieme į svečius suruošto. 🤣

Atsakyti

Nu ,o pas mus buvo,nes kitą kaimą buvo patogu pasiekt arkliu.tai nebuvo kasdienybė,bet buvo.

Atsakyti

Man taip keista kad pagal vieno senolio gyvenimo būdą pamatuojama visas provincijos gyvenimas. Čia tas pats kas dabar teigt jog vien pasalpiniai bedarbiai ne Vilniuj gyvena. 

Intermora, gyvenimas provincijos miestuose nesiskyrė nuo didmiesčiuose gyvenančių realiai. Vienkiemiuose, kaimuose kitoks buvo be abejo. Bet va kai kalbėjom apie tas visuotines  svajones varyt į Vilnių, tai tvirtinai kad žmonės tik į Vilnių ir norėjo. Na ir kitus didelius miestus. Tuo tarpu žmonės tiesiog norėjo į miestus ir miestelius, o ne vien didmiesčius. Dėl patogumų, infrastruktūros, švaresnio darbo ir tt. Ji visur miestuose buvo panaši. Jokie arkliai gatvėm jau nevažinėjo nei Ukmergėj nei Anykščiuose apie 90uosius metus

Atsakyti

Nu ,o pas mus buvo,nes kitą kaimą buvo patogu pasiekt arkliu.tai nebuvo kasdienybė,bet buvo.

Tai suprask gi pagaliau, kad čia tavo asmeninės šeimos tokia patirtis ir toks gyvenimo būdas. Tikrai ne daugumos

Atsakyti

Na ,kad tik mano šeimos ant visos Lietuvos,tai nesutikčiau.tikrai visko buvo.

Atsakyti

Tai tu nori pasakyt,kad vienintelis mano diedukas kažkur važiavo arkliu? Visoj Lieruvoj?

Atsakyti
Uz tai dabar burgase prie lidlo arkliai ganosi. Jau nekalbant apie mazesnius miestus. Ir nieko tai nestebina.Jie neatspindi visos bulgarijos transporto sistemos. biggrin.gif
Atsakyti