Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Tikrai buvo iprastas ir kasdieninis vaizdas. 

As apie vaziavima vezimu apskritai nesigilinsnt labai i tikslus. 

Tiek, kad labiau iprasta buvo iki 90m. Veliau mazejo, daugejo automobiliu.

Tu miestely gyvenai, ar mažam kaime?

Atsakyti

GAILE*, 31 Lie 2020 - 08:47, parašė: Mano močiutė gyvena Panevėžio apskrityje. Ir visi giminės. Ne, arkliais ten gatvėm nevažinėjo. Apskritis yra didelė, ne 1 Labanoro kaimas
Aš nežunau ką tu nori įrodyt.nu nevažinėjo pas tave,pas mus važinėjo nieks nesistebėjo ir buvo normalu.
Atsakyti

Amadėja*, 31 Lie 2020 - 08:45, parašė: Tikrai buvo iprastas ir kasdieninis vaizdas. As apie vaziavima vezimu apskritai nesigilinsnt labai i tikslus. Tiek, kad labiau iprasta buvo iki 90m. Veliau mazejo, daugejo automobiliu.
Aleliuja,tą patį vis rašau ir rašau.
Atsakyti

Utenoje? Ne. As apie kaima.

Ir pakeliui i Utena tikrai sutikdavome vezimu.

Dabar irgi vezimais vezioja pas mus kaime zmones koki siena. Tik skirtumas, kad vezimas prie automoilio prikabintas :D

Tai čia ir esmė kad yra didelis skirtumas tarp miestelių ir vienkiemių. O intermora mato tik Vilnių ir provincija

Atsakyti

GAILE*, 31 Lie 2020 - 08:51, parašė: Tai čia ir esmė kad yra didelis skirtumas tarp miestelių ir vienkiemių. O intermora mato tik Vilnių ir provincija
Jėzau,vėl tu kažką suki,aš tik patvirtinu amadėjos žodžius arba ji mano.
Atsakyti

Aš nežunau ką tu nori įrodyt.nu nevažinėjo pas tave,pas mus važinėjo nieks nesistebėjo ir buvo normalu.

Nu tai neabsoliutink visos Lt provincijos su keliais senoviniais kaimais.

Atsakyti

Jėzau,vėl tu kažką suki,aš tik patvirtinu amadėjos žodžius arba ji mano.

Amadeja sako kad Utenoje nevažinėjo arkliais. 

Atsakyti

Tu miestely gyvenai, ar mažam kaime?

As mazam kaime budavau istisas vasaras ir savaitgalius apart ziemos, o ziema Utenoje (nuo 3m gal.).

Atsakyti

Kaimuose(bent jau kaikuriuose) buvo normalu reikalus tvarkyt arkliu su vežimu.kuo čia dėtas Vilnius,Utena ar dar kažkas.

Taigi rašom tau iki 90m buvo pakankamai įprastas vaizdas kaime,po to mašinų daugėt pradėjo.

Autobusai važiavo ,dviračiai buvo.bet buvo ,reikalų,atvejų,vietų kai su arkliu buvo patogiau.

Atsakyti

Amadeja sako kad Utenoje nevažinėjo arkliais. 

Tai Utena gi ne provincija, o miestas :)

Patenka i 10-uka miestu LT.

Atsakyti

Gaile, gali buti, kad buvo skirtingai. Minejau, kad artimiausias kolukis  buvo toli. Gal uz uz kokiu nepilnu 20 km. Matyt todel ten leido tureti nuosavus arklius...  Karviu, zinaukzinau,l kad leisdavo 1 arba 2 (nuo kazko tas priklause). Arklius perpus laikydavo, kad butu lengviau ismaitint, o ir sakydavo, kad arkliui butina dirbti, kad sveikatos turetu (jegos).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 31 liepos 2020 - 08:19
Taip buvo skirtingai. Tai buvo ir yra nacionaliniai parkai. Indenu rezervatai. Pries indenus nieko pries neturiu myliu ir gerbiu.
Aukstaitijos nacionalinio parko zmoniu gerumo sankaupa monos atzvilgiu uzsibaige. Ale ilgai siaip truko ir uzteko. biggrin.gif
Zmogui irgi butina dirbti ,kad turetu jegos ir sveikatos, ne tik arkliui. Todel atsirado treniravimosi klubai .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 31 liepos 2020 - 08:23