Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Amadėja*, 30 Lie 2020 - 22:50, parašė: As prisimenu identiskai (arkliu tema) kaip Intemora pasakojo. Vieta: Labanoro apylinkes
Vieta visai kita.net dvi minimum vietos kitos. Bet viskas panašiai.Tai bent jau ne vieninteliai tokie mano matyti kaimai .

Ir bent jau patvirtinimas,kad jie buvo tikri,o ne susapnuoti ar mistiniai.🙈

Ir diedukas kaip diedukas.nevairavo,bet teliką nusipirko 60m,iš kitos upės pusės atplaukdavo žiūrėt teliko.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 30 liepos 2020 - 22:09

Vieta visai kita.net dvi minimum vietos kitos. Bet viskas panašiai.Tai bent jau ne vieninteliai tokie mano matyti kaimai . Ir bent jau patvirtinimas,kad jie buvo tikri,o ne susapnuoti ar mistiniai.🙈 Ir diedukas kaip diedukas.nevairavo,bet teliką nusipirko 60m,iš kitos upės pusės atplaukdavo žiūrėt teliko.
As tai dieduka mazai pamenu, labiau kaimynus. Nu ten taip kas del arkliu transporto buvo, nes automobilius ne visi turejo. Puse kaimo tikrai neturejo. Mano tevai turejo, nes i darba vazinejo. O senelis tik motocikla su priekaba. 

Vaikai atvaziuodavo pas tevus su auto, o mano seneliu kartos zmones itin retai kas automobili turejo....

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 30 liepos 2020 - 22:36

Dar pamenu, kad keliuko per kaima vidurys visuomet budavo ismintas arkliu kanopu. Ir tikrai arkliai dazniau vaziuodavo uz automobilius ten :) Bet ten absoliutus visiskas kaimas. 8 trobos buvo, is kuriu 2 sublokuotos,t.y. 2 savininku.

Kaikurie turedavo prabangius vezimus su primontuotsis automobiliu ratais :) o siaip, tai su tais senoviniais  mediniais :)

Dabar pora zirgu tik vienas kaimynas turi, bet pas ji kaimo turizmas. Tai jodineja su jais, viena i tokia ale karieta kinko :)

Atsakyti

Ir tie prisiminimai man tooookie mieli ir fainus :)

Vaziuot vezimu budavo nerealiai idomu!

Jeigu ne siena vezdavo, tai budavo pasideda toki sieno prikimsta maisa, nes siaip gi kieta.

Dar duodavo vadzias palaikyt :) 

Atsakyti

Aj, nepasigyriau :D

Per 3 paras buvimo kaime 35 ltr melyniu.

30 ltr.pardavimui, 100 euru.

Paskaiciavau realaus darbo laika, na, tai pora normaliu darbo dienu. Tiek,kad 8 val per diena butu jau lb.sunku...

Atsakyti

Tokią minkštą sėdynę pamenu.padėdavo ant vežimo kraštų ir kaip karieta gaudavosi. Dar dėl mašinų,centre kaimo ,kur buvo sanatorija,parduotuvė,tai keli tikrai turėjo. Vienas   kaimynas turėjo žigulį,bet jis sugedo,detalių gaut deficitas,nu ir užrūdijo jis ten.ten vis ieškojo ,žadėjo taisyt,bet kažkaip ir nesigavo.mes tam žiguly žaisdavom.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 31 liepos 2020 - 05:43

Ir tie prisiminimai man tooookie mieli ir fainus :)

Vaziuot vezimu budavo nerealiai idomu!

Jeigu ne siena vezdavo, tai budavo pasideda toki sieno prikimsta maisa, nes siaip gi kieta.

Dar duodavo vadzias palaikyt :)

Tai pavydėjai vilnietėms?

Atsakyti

GAILE*, 31 Lie 2020 - 07:19, parašė: Tai pavydėjai vilnietėms?
O čia jau kreipi temą. Visaip bandai išsivartyt. Puikiai suvoki,kad dabr jau ne esmė kas kam pavydėjojo ar ne.su amdėja aš vaikystėj nedraugavau. Dabar va,tai galėjo būt ,kad su arkliais  kur pavažiudavo tais metais ar ne.ar tai buvo keista,ar ne ,jei koks kaimietis  mišku su maišu vežime važiavo pas švogerį ar uošvį  į kitą kaimą ,nes autobusai tarp tų kaimų nekursavo. Tu dirbtinai bandai išvartyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 31 liepos 2020 - 07:00

Tai pavydėjai vilnietėms?

Niekada nepavydejau, nes as isvis kaime norejau gyventi. O realiai nuo kokiu 4 m.ten tik vasaras leisdavau ir absoliuciai visus pavasario ir rudens savaitgalius. 

Veliau mokyklos laikais buvo ekskursiju i Vln, vasara vaziuodavom aplankyt mociutes, bet as ne tai, kad nepavydedavau, o nesuprasdavau kaip imanoma gyvent tarp to betono, kur vasara ner kuo kvepuot :D

Atsakyti

O čia jau kreipi temą. Visaip bandai išsivartyt. Puikiai suvoki,kad dabr jau ne esmė kas kam pavydėjojo ar ne.su amdėja aš vaikystėj nedraugavau. Dabar va,tai galėjo būt ,kad su arkliais  kur pavažiudavo tais metais ar ne.ar tai buvo keista,ar ne ,jei koks kaimietis  mišku su maišu vežime važiavo pas švogerį ar uošvį  į kitą kaimą ,nes autobusai tarp tų kaimų nekursavo. Tu dirbtinai bandai išvartyt.

Vaziuodavo su reikalais visokiais. Kazka vezdavosi. Nors vaziuodavo ir tiesiog grama padaryt :D Nes su dviraciu butu problematiska grizt, o arklys pats namo praktiskai grizt gali :D

Dar, tikrai vaziuodavo karviu melzt, pagirdyt kai jos ganydavosi uz 2 km pievose.

Atsakyti

Amadėja*, 31 Lie 2020 - 08:08, parašė: Vaziuodavo su reikalais visokiais. Kazka vezdavosi. Nors vaziuodavo ir tiesiog grama padaryt :D Nes su dviraciu butu problematiska grizt, o arklys pats namo praktiskai grizt gali :D Dar, tikrai vaziuodavo karviu melzt, pagirdyt kai jos ganydavosi uz 2 km pievose.
Nu taip.jei į svečius,kaip be gramo.ir saugu ir smagu.😋
Atsakyti

Jokia ten retenybė nebuvo sovietmečiu važiuojantis vežimimas su dieduku ar net bobute kaime.nieks tikrai nesigrežiojo ir pirštais nerodė ir nekalbėjo,kad ooo koks senovinis diedas,tai pakankamai natūralu atrodė..dar prieš gerą dešimtmetį tikrai mačiau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 31 liepos 2020 - 07:19