Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Ant tiek šalta ryte,matosi garai kaip iš burnos eina.O lietaus reikia. bigsmile.gif
Atsakyti
Labos smile.gif

Vasara kažkas išjungė rytai vėsoki tokie rudeniu kvepiantys...
Šiltnamyje dėmėtligė verkiant reikia kirpti lapus o šiandiena į uošvija kažko MB suspirgo unsure.gif na įdomu ko laukti ... tai ryte iki turgaus pripirkau mėsų, sūriu pilnus krepšius, valgymus susideliojau mintyse.. na ką darysi reikia tai reikia ... ne amžini jie...
Po dviejų savaičiu brolis su abiem vaikais atlekia keliom dienom sako bais pasiilgau.. na tai būsime sode vėl šokiai aplink puodus... kada susitvarkyti daržus, nes iki išvažiavimo verkiant reikia unsure.gif bulbas kasti o kada unsure.gif pasiguodžiau ir nieko naujo ax.gif
Atsakyti

Labas rytas,

Muka, stenkis pozityvą įžvelgt: yra ką lankyt, yra kas lanko. Maniškis taip pat juokiasi, kad tik vargas tos lankynos moteriškėms, nes reik viską apgalvot, kad viskas puikiai būtų, bet, koks širdies džiaugsmas.

Pas mane darže amerikonka išdidžiai pūpso, vėl pribarstys sėklų nenormaliai, bet nenuraunu, nes stirnos pamatys morkas ir burokėlius. Vakar pagalvojau, kad jau reik burokėlius po trupinį virt. Verdam lauko židiny, mažiau namuose prisitaško ir to specifinio kvapo įsigeria. Pas mane virtuvė be durų.

Nenormaliai daug burokėlių suvalgom.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 09 02, 09:10)
<p>Labas rytas,</p><p>Muka, stenkis pozityvą įžvelgt: yra ką lankyt, yra kas lanko. Maniškis taip pat juokiasi, kad tik vargas tos lankynos moteriškėms, nes reik viską apgalvot, kad viskas puikiai būtų, bet, koks širdies džiaugsmas.</p><p></p><p>Pas mane darže amerikonka išdidžiai pūpso, vėl pribarstys sėklų nenormaliai, bet nenuraunu, nes stirnos pamatys morkas ir burokėlius. Vakar pagalvojau, kad jau reik burokėlius po trupinį virt. Verdam lauko židiny, mažiau namuose prisitaško ir to specifinio kvapo įsigeria. Pas mane virtuvė be durų.</p><p>Nenormaliai daug burokėlių suvalgom.</p>

man anksčiau viskas gerai būdavo o dabar... negaliu susivaldyti su emocijomis man sunku ten jau...todėl randu prieglobstį virtuvėje o ir anytai padedu...
Atsakyti
Varėnos rajone -4 buvo. Draugė skambino, kad langai mašinos apšąlę. O mano šiltnamiai atidaryti palikti..
Atsakyti
Labas rytas,
Ingrida net židinį pakūrė 4u.gif Dėkui už romantišką kavą 4u.gif FB žmonės kelia nuotraukas, kad šalna buvo ...
Muka , kada Tau atostogos prasideda ? Pasistenk bent keliom valandom pabėgti prie jūros... Labai galvą pravalo , blogas emocijas nuplauna 4u.gif
Luety , ar išsirinkai siūlus ?
Pou, aš tai stirną išvijau iš daržo su kepenėlių varpeliais . Nėra ko ryti mano gero biggrin.gif
Burokėliai skanesni rauginti negu marinuoti. Laukiu lietaus, tada virsiu . Aš irgi mėgstu kaime susitvarkyti juos ... Namai švaresni .
Atsakyti

Mukut, aišku, kad yr reikalų uošvijoj.  Ir kiekvienas padeda savo indėliu, kuo gali, kaip sugeba.

Pritariu Dusiai, jūra yra kažkas tokio, nunulina viską.

Saintlina, ohoho, pas mane taip pat visi galai, visi langai atlapoti, o dar ir šonai atplėšti.

Dusia, kiek liks, tiek užteks, na bet jei jau per daug įsisuka, tada jau gaus. Jau anyta klausė apie tuos lauknešėlius.

Aš ne tik marinuoju, dar verdu makalošę su svogūnais ir paprika. Ta man ideali su kotletais ir bulvių koše. Nebarkit tik :)

Su rauginimu man kažkodėl nepavyksta susidraugaut.

Kažkada nevirtus grauždavau, organizmas reikalavo.

Atsakyti
matysim gal ir nugnybsiu laiko prie jūros....atostogos nuo 29 ax.gif
dusia o raugini virtus ar žalius burokėlius?
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2022 09 02, 09:41)
matysim gal ir nugnybsiu laiko prie jūros....atostogos nuo 29  ax.gif
dusia o raugini virtus ar žalius burokėlius?

Rauginu virtus . Ate mokė, gal dar kartą pamokys ?
Iš žalių darydavau salotas kai dukra gyvendavo pas mane . Ji pas mane burokėlių mylėtoja. Bet tik vasara ir ankstyvą rudenį. Sutarkuoji , daug petražolių, druskos ir skonį reguliuoji krienais . Krienai užmuša tą 'žemės skonį". Dar rudenį kepdavau - supajustau ripkom, žolių , garstyčių , skardon ir orkaitėn. Mano mamos patiekals - šilti burokėliai ( virti , trakuoti ir pakepti su svogūnu ir druska ant keptuvės su aliejumi ) ... Pasniko maistas, vaikystėje valgydavom su bulvėmis. Ir visai skanu jauni pakepti pagal Beatą ant keptuvės ...
Marinuoti skaniausi su obuolių sultimis. Šiemet nėra obuolių mano sode. Reiks kokiu geresniu actu pamarinuoti . Cukraus nededu . Laikosi.
Makaliošių su paprika ir česnaku jau neverdu ... nebevalgom smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 02 rugsėjo 2022 - 09:07
Labas rytas,
pas mus lynojo visa nakti,o dabar 18 jau ryte.Kol kas naktys vesios,bet ne tiek,kad salna butu,tiesiog gaivios.
Na va,kas manes prase kazkada duomenu,kad gydytojams moka uz kiekviena subadyta,tai UK jau isejo i placiuosius vandenis viesai info apie tai ir apie tai,kad jie dirbo nepilnas 3d per sav,o atlyginimai isaugo net 20tukst.per metus,kai eilinis zmogelis vos 12-13 uzdrba per metus.Grazu.Akis i aki neprieme pacientu,tik telefonu,,dirbo daug maziau,lengviau,gavo priemokas ir dar padidino atlyginimus,ir uz ka.Po £13 uz kiekviena pasiusta subadyt.
https://www.msn.com/...2d55c0e7b6ae589
saltinis,kas skaitot angliskai.
Ir taip panasiai vyko visame pasaulyje.Stai dar viena samokslo teorija isaiskejo viesai.
Burokai pas mane lieka darze per ziema,nekasa cia niekas,bet ju daug valgyt negalima,jie kresina krauja.
Dusia,isidejau siulus i krepseli,jau ruosiaus moket,nu kazkaip vel atsokau,cancelinau viska,nezinau,kazkoks netikrumas,nepaciupinus man sunku pirkt naujienas.Labai noriu Drops Melody,alpaca ir Lima.Alpaka tik 167m 50g ,pagalvojau is vieno siulo gal bus plonas daiktas,bet as turiu alpakos,mezgiau vienas kojines sau siltas,kojinem idealiai,pats siulas apsipukavo,pasipute,apsivele,nu graziai atrodo mezginy po plovimo,bet kaip megztukas/bliuskute,kazkaip nesugalvoju.Duokit spyri i sedimaja.
Vakar uzbaigiau dar vienas kojines ir padejau taska,gana,reik pabaigt nepabaigtus daigtus,o dar turiu zaliu siulu vienai tunikai,reik sumegzt.
Vakar buvom su MB ilgesnei distancijai pasivaiksciot,nu ne labai apie km gal,tai vos parejau,kojos jau zvimbe,sakiau neuzlipsiu laiptais,bet uzlipau.Reikia siandien vel eit eit eit,stiprint kojas.Jau daug daug sustiprejusios,ir vaistai nuo sanariu is LT labai padeda,nakti miegu be skausmo.Svoris visa sav.stovi.Nu ir tegu.

Va radau megztuka numegzta is tokio storio alpakos,graziai ziurisi,pirksiu tus siulus.
https://www.liveinte.../post494713113/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 02 rugsėjo 2022 - 09:27

Luety, kad gydytojas gauna padorų atlyginimą, o ne kaip eilinis žmogelis, tai man atrodo, kad daugiau nei normalu. Jis ir mokosi savo specialybės 10 metų+ visą gyvenimą koja kojon. Nepaisant to, kad nuotoliu konsultavo, bet asmeninė atsakomybė už suteiktą paslaugą išliko. Kai esi tiesiogiai atsakingas už kito žmogaus gyvybę, tai psichologinis krūvis išties yra didelis.

Kaip ne kartą minėjau, UK sistema man visai ne prie širdies. Beje, tos nuotolinės konsultacijos saloj buvo labai ir prieš karantiną populiarios. Visi šperinosi nuo anglikų šį unikumą. Pas mus paslaugų kokybė taip pat suprastėjusi, prieinamumas pablogėjęs, bet jau daugiau mažiau grįžtama prie normalaus darbo, kuo labai džiaugiuos.

Dusia, aš su svogūnu ir paprika darau. Mamai atskirai be svogūnų, anytai kelis padarau be paprikos. Gerai, kad dar mes su vyru visavalgiai. Nes tėtis marinuotų nevalgo :) Juokas iš mūsų šeimynėlės.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 09 02, 08:37)
<p>Luety, kad gydytojas gauna padorų atlyginimą, o ne kaip eilinis žmogelis, tai man atrodo, kad daugiau nei normalu. Jis ir mokosi savo specialybės 10 metų+ visą gyvenimą koja kojon. Nepaisant to, kad nuotoliu konsultavo, bet asmeninė atsakomybė už suteiktą paslaugą išliko. Kai esi tiesiogiai atsakingas už kito žmogaus gyvybę, tai psichologinis krūvis išties yra didelis.</p><p>Kaip ne kartą minėjau, UK sistema man visai ne prie širdies. Beje, tos nuotolinės konsultacijos saloj buvo labai ir prieš karantiną populiarios. Visi šperinosi nuo anglikų šį unikumą. Pas mus paslaugų kokybė taip pat suprastėjusi, prieinamumas pablogėjęs, bet jau daugiau mažiau grįžtama prie normalaus darbo, kuo labai džiaugiuos.</p><p></p><p>Dusia, aš su svogūnu ir paprika darau. Mamai atskirai be svogūnų, anytai kelis padarau be paprikos. Gerai, kad dar mes su vyru visavalgiai. Nes tėtis marinuotų nevalgo smile.gif Juokas iš mūsų šeimynėlės.</p>

Viska suprantu,bet yra ir kitu svarbiu specialybiu,kur zmones mokosi ilgai ir jos nera taip apmokamos.Jau iki pandemijos GP gaudavo iki 140t.i metus,o per pandemija isaugo dar 20t.ir dar priedai nuo 13 iki 15 uz kiekviena subadyta.Darbas tik nepilnos 3d.per savaite.Uz ka?Ir jie dabar dar ruosiasi streikuot.Cia jau kazkoks unikumas.
O nuotolines konsultacijos iki pandemijos buvo ne su seimos gyd.o tik tada,kai esti extra atvejas ir greitoji negali privaziuot greit,arba yra nedarbo valandos ir zmogus negali nukakt i priimamaji.O seimynistai niekada nekonsultavo telefonu,kad nustatyt dgnz.Jie skirdavo eiliniam vizitui 10 min.Tada zmoniu budavo daug,nes ka gali pasakyt per 10 min,kai Lietuvoj esi iprates valanda issedet?Zinoma,kad atvaziavusiems pradzioj buvo baisu.
Pas mus kol kas nesneka apie jokius tolimesnius suvarzymus,bet pas dseimynista tik su kauke.Nors,kai man reikejo extra prasitest vaistus,as nuejau be jokiu kaukiu ir niekas net necyptelejo.
Pou,negink tu mediku,jie parsai besarmaciai,kaip jie elgesi per pandemija ir iki siol bijo pasisakyt,ne uz dyka.
Atsakyti