QUOTE(Čiauškutė @ 2004 10 01, 18:00)
O pagalvojus kiek daug dokumentu teks keist - man nesinoretu begiot po visas institucijas , nes tingeciau

.
ir visai nedaug tų dokumentų: ATK - 10 Lt, vairuotojo pažymėjimas - 20 Lt, sodra - 5 Lt ir viskas.
QUOTE(Ria @ 2005 07 19, 09:17)
As manau kad pavarde tai yra ne esminis reikalas. Koks skirtumas kokia pavarde.
marazmas... nepyk, bet tikrai. Kaip suprast, kad pavardė ne esminis reikalas.Savo pavardę gavai iš tėvų gimdama, iki ištekėjai visą gyvenimą kaupei tai pavardei kraitį, ir sakai neesminis dalykas??? na nežinau, tai gal geriausiai tapt "vardienei pavardienei" kiek tekėsi, nereikės kaitaliot, juk pavardė - ne esminis dalykas...
QUOTE(Svajune34 @ 2005 08 04, 10:35)
Bet kokiu atveju,vaikai nera kliutis sutikti vyra ir pakeisti pavarde dar karta i -iene
kaip ir sakiau, nesuvokiu, kai taip elgiamasi su pavardėm.Moteriškė jei tekėtų keletą kartų, kaitaliotų pavardes, gyvenimo pabaigoj būtų beveik niekas, na gal truputį ...
Mano galva, jei jau tekėdama nori pasikeisti savo pavardę, ją pasikeiti, tai tikslu visuomenei demonstruoti, kad esi konkretaus vyro žmona, jo antra pusė, gyvenimo draugė.Bet jei nebelieka to vyro, tai kas tada esi tu, su to vyro pavarde???
Čia tik mano nuomonė.Bet šiuo atveju ji kategoriška - tik savo pavardė.
Ir labai pritariu nuodėmei, aš irgi visiškai nesuprantu draskymosi dėl svetimų pavardžių.Ir dažniausiai tos, kurios dėl jų draskosi, itin uoliai dergia tos, taip norimos, pavardės davėjus...
Jeigu tu pasirinkai tikslą, bet pakeliui sustosi ir mėtysi akmenis į kiekvieną lojantį ant tavęs šunį, tai niekada neprieisi prie tikslo.