Įkraunama...
Įkraunama...

skiriuosi... kokią pavardę pasilikt?

QUOTE(nuodeme @ 2005 08 04, 12:59)
Ir kokia jau čia tragedija - jauna mama su vaikais? Ar svarbiausia tapti -iene ir bet kokia kaina ja likti? Man išvis nesamonė, kai plėšosi dėl kažkokios svetimos pavardės. Juk turi savo pavardę, tai kam ją šimtą kartų kaitalioti...

Jauna mam su vaikais, ne tragedija...Musu visuomene tam daznai dar nesubrendusi.Yra iv.poziuriu i -aites ir tiek ax.gif Kiekvienas renkasi pagal save,o mes cia tik issakom savo nuostatas.
Stai,kodel gerai dvigubos pavardes.Viskas tada visiems aisku,jeigu jau taip kalba sukasi thumbup.gif
Atsakyti
Pagal situacija rolleyes.gif Neesu kategoriskai,kad pasilikt savo pavarde schmoll.gif .Cia nuo to ar vaiku turi,nuo to kaip seniai esi usituokus,del dokumentu ir pan priklauso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Čiauškutė @ 2004 10 01, 18:00)
O pagalvojus kiek daug dokumentu teks keist - man nesinoretu begiot po visas institucijas , nes tingeciau tongue.gif .

ir visai nedaug tų dokumentų: ATK - 10 Lt, vairuotojo pažymėjimas - 20 Lt, sodra - 5 Lt ir viskas.

QUOTE(Ria @ 2005 07 19, 09:17)
As manau kad pavarde tai yra ne esminis reikalas. Koks skirtumas kokia pavarde.

marazmas... nepyk, bet tikrai. Kaip suprast, kad pavardė ne esminis reikalas.Savo pavardę gavai iš tėvų gimdama, iki ištekėjai visą gyvenimą kaupei tai pavardei kraitį, ir sakai neesminis dalykas??? na nežinau, tai gal geriausiai tapt "vardienei pavardienei" kiek tekėsi, nereikės kaitaliot, juk pavardė - ne esminis dalykas...

QUOTE(Svajune34 @ 2005 08 04, 10:35)
Bet kokiu atveju,vaikai nera kliutis sutikti vyra ir pakeisti pavarde dar karta i -iene biggrin.gif

kaip ir sakiau, nesuvokiu, kai taip elgiamasi su pavardėm.Moteriškė jei tekėtų keletą kartų, kaitaliotų pavardes, gyvenimo pabaigoj būtų beveik niekas, na gal truputį ...

Mano galva, jei jau tekėdama nori pasikeisti savo pavardę, ją pasikeiti, tai tikslu visuomenei demonstruoti, kad esi konkretaus vyro žmona, jo antra pusė, gyvenimo draugė.Bet jei nebelieka to vyro, tai kas tada esi tu, su to vyro pavarde???
Čia tik mano nuomonė.Bet šiuo atveju ji kategoriška - tik savo pavardė.

Ir labai pritariu nuodėmei, aš irgi visiškai nesuprantu draskymosi dėl svetimų pavardžių.Ir dažniausiai tos, kurios dėl jų draskosi, itin uoliai dergia tos, taip norimos, pavardės davėjus...
Atsakyti
Bent jau aš išsiskyrusi keisčiau pavardę. Nėra vyro, nereikia ir jo prisiminimų.
Atsakyti
QUOTE(lysa @ 2004 08 31, 15:36)
Jei nera vaiku, diplomu -ienes pavarde ir t.t. as irgi tik uz mergautine pavarde. Kaip jau kazkuri minejot, kam pasilikti ta kazka svetimo  g.gif

o tai kam tada is viso imti ta svetima pavarde?? tai ir bukit istekeje -aites, -ytes, -utes...
Atsakyti
as tai po skyrybu palikaau ex vyro pavarde. nenorejau kad mano ir vaiko pavarde skirtusi.
ir pagal mane pavarde tai nera esminis dalykas. jeigu nenori zmogu prisiminti, tai ir su jo pavarde ir be pavardes neprisiminsi. O jei jis sedi tavo galvoje, tai pavardes pakeitimas nieko nepakeis.
Cia reikai ziureti is tos puses ar norite tamytis per visas istaigas su savo dokumentu keitimu ar ne.
Atsakyti
..as taippat pasilikau buvusio vyro pavarde ir man tai jokio diskomforto nesukele g.gif
Pasilikau todel, kad yra vaikas ir tai daug ka paaiskina..Nezadau buti -aite kai mano sunus visai kita pavarde...Gal per daug koncervatyviai mastau, bet man taip normaliau, taip geriau..
Atsakyti
Labai ilgiuosi savo pavardės... Daaaug metų laimingai gyvenu su vyru, turiu jo pavardę -ienė, ir kuo toliau, tuo labiau kirba mintis galvoje- kam ji man? Aš noriu savo. Jei šiandien tekėčiau, nekeisčiau pavardės ir būčiau - ytė. Na, o skiriantis, tuo labiau.
Atsakyti
O as tikriausiai pasilikciau vyro pavarde, ai jau ipratau, o dar ir panu pavardes ir diplomai, tai negi kiekviena karta reiktu nesiotis skyrybu liudijima.
Kas is kart nepasikeicia, tai problemu nera. Bet kai jau nugyvenau tiek, tai butu keista mergautine pavarde vadintis.
Atsakyti
Manau, kad pasilikčiau vyro pavardę, jau vien dėl vaiko. Be to tingėčiau, tikriausiai, visus dokumentus keisti.
Nebent jei skyrybos būtų labai bjaurios, kad net nenorėčiau nieko apie jį prisiminti.
Atsakyti
As ,kai skyriausi , vaiku nebuvo . Atsiemiau savo mergautine ir del to jauciausi labai gerai ,net dokumentus pasikeiciau . Kai zmogus , su kuriuo skiriesi nebemielas , tai psichologiskai padeda ji greiciau pamirsti ( cia mano subjektyvi nuomone ) . g.gif
Atsakyti
o as tą problemą turiu iš kito puses... mano draugas jau buvo vedęs, jo ex pasiliko pavardę, todėl dabar jam griežtai pasakiau kad pasiliksiu savo mergautinę pavardę vien dėl tos priežasties. nors iš tikrųjų ir tap nenorėčiau keisti savo pavardę, bet čia dar vienas pretekstas smile.gif o jis laaaabai pyksta 4u.gif
Atsakyti