Kai tekejau,pasirinkau vyro pavarde,nes tikejau,kad bus didele,grazi seima.Naivuole.Skyriausi,susigrazinau savo mergautine,nes vaiku neturejom.Norejau iskart savo mergautine pavarde pasidaryt su galune -e ir likt taip visam laikui,bet skiriantis pirmiausia grazina pavarde ta,su kuria tekejai,o poto gali vel keistis.Taip ir liko kolkas,bet gal ir pasikeisiu.
QUOTE(Ženščina @ 2005 09 30, 11:01)
Labai ilgiuosi savo pavardės... Daaaug metų laimingai gyvenu su vyru, turiu jo pavardę -ienė, ir kuo toliau, tuo labiau kirba mintis galvoje- kam ji man? Aš noriu savo. Jei šiandien tekėčiau, nekeisčiau pavardės ir būčiau - ytė. Na, o skiriantis, tuo labiau.
mano mintys
bet kai vyrui pasakiau, kad gal noriu atsikeist į savo pavardę, tas labai įsižeidė
Žinoma, kad savo. Kurioms nepriimtina būti -ytėmis, -aitėmis, gali pasirinkti neutralų variantą.
Kai aš skyriausi, man irgi tas klausimas buvo iškilęs. Perkalbėjo tėvai, sakydami, kad turėsiu vargo su valdiškomis instancijomis, jei skirsis mano ir sūnaus pavardės. Taip ir likau X-iene. O be reikalo. Kai pradėjau lauktis dukros, nusprendžiau susigražinti savo mergautinę pavardę neutralia forma, kad jos gimimo liudijime mama būtų įrašyta savo tikrąja pavarde, o ne kažkokia nieko bendro su ja neturinčia (su dukros tėvu gyvenam nesusituokę), bet...praktiškai visą laiką pragulėjau ligoninėje, ir rezultate gavosi taip, kad visvien sūnaus pavardė - vienokia, dukros - kitokia, mano - trečiokia, o tas įrašas liudijime -X-ienė išvis nesąmonė.
Dabar ruošiuosi pasikeisti pavardę į mergautinę neutralią. Gaila, kad tiek sugaišau laiko.
Kai aš skyriausi, man irgi tas klausimas buvo iškilęs. Perkalbėjo tėvai, sakydami, kad turėsiu vargo su valdiškomis instancijomis, jei skirsis mano ir sūnaus pavardės. Taip ir likau X-iene. O be reikalo. Kai pradėjau lauktis dukros, nusprendžiau susigražinti savo mergautinę pavardę neutralia forma, kad jos gimimo liudijime mama būtų įrašyta savo tikrąja pavarde, o ne kažkokia nieko bendro su ja neturinčia (su dukros tėvu gyvenam nesusituokę), bet...praktiškai visą laiką pragulėjau ligoninėje, ir rezultate gavosi taip, kad visvien sūnaus pavardė - vienokia, dukros - kitokia, mano - trečiokia, o tas įrašas liudijime -X-ienė išvis nesąmonė.
Dabar ruošiuosi pasikeisti pavardę į mergautinę neutralią. Gaila, kad tiek sugaišau laiko.
QUOTE(Paranormali @ 2006 05 29, 22:46)
o as po skyrybu pasikeiciau i mergautine nors ir turim bendra suneli ir visai nesigailiu to padariusi... jei skyriuosi su juo, tai kodel tureciau vadintis jo pavarde??!!!
Aš kai skyriausi, pasilikau vyro pavardę, bet dabar gailiuosi, nes visai nenoriu svetima paverde vadintis, reiks susigražinti savąja mergautinę, ir dabar žadu jos nekeisti..
As pasilikau vyro pavarde (gyvenom 6 metus, vaiku neturejom), labiausiai gal del to, kad nenorejau, kad zmones zinotu jog skiriames. Darbe gal tik po metu suzinojo. Dabar po 1,5 metu gal ir atsikeisciau i mergautine, bet vaziuoju i uzsieni, tai jau ziuriu kuri pavarde paprastesne, bei siaip tikiuosi isteket
tai gal neverta zaisti. Juolab kad -aite buti nebenoriu, reiketu daryti i -e.
O man siaip jau tas butu: jo pavarde ar mano mergautine, tik kad daug bedos butu vel visus dokumentus pasikeisti,taip kad daug paprasciau butu su vyro pavarde...
tokiu atveju pasilikciau savo mergautine...
QUOTE(pavasare @ 2004 08 30, 16:02)
Na as tai pasirinkau ex-vyro pavarde, nnors ji man labai negrazi
Tai dariau visu pirma del vaiko, dar del to, kad buvau ka tik baigus aukstaja ta pavarde, turejau keleta straipsniu, ir siaip visi aplinkui jau neprisimine mano mergautines
Dar viena priezastis - labai jau nesinorejo visiems aiskinti pavardes keitimo priezasties 
as taip pat pasilikau ex vyro pavarde taip pat del vaiko ir kad diplomas isduotas ta pavarde, kad keblumu nebutu