Įkraunama...
Įkraunama...

skiriuosi... kokią pavardę pasilikt?

aš skirdamasi pasilikau ex pavardę, nes labai greitai vėl tekėjau - būtų buvę per daug popierizmo, o užteko ir kitų rūpesčių. kadangi pirmąsyk nesituokėm bažnyčioje, bažnyčios dokumentuose esu įrašyta mergautine pavarde, o metrikacijoje - tekėjau kaip -ienė.
bet jeigu būtų buvusios kitokios skyrybų aplinkybės, būčiau mergautinę su - ė pasiėmusi, kad ir kiek popierizmo būtų buvę mirksiukas.gif
Atsakyti
Jei bijai popierizmo pasilik -ienė. Aš aplamai vis dar -aitė. Vyrui tai nemaišė.
Atsakyti
Gal kas nors zinot, kokia procedura norint susigrazinti mergautine pavarde? Po skyrybu pasilikau exvyro pavarde, dabar pribrendau pasikeisti. Kiek laiko tai uztrunka? Nuo ko pradeti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evi: 11 spalio 2006 - 12:40
QUOTE(Evi @ 2006 10 11, 13:40)
Gal kas nors zinot, kokia procedura norint susigrazinti mergautine pavarde? Po skyrybu pasilikau exvyro pavarde, dabar pribrendau pasikeisti. Kiek laiko tai uztrunka? Nuo ko pradeti?

reikia visais turimais dokumentais (santuokos liudijimu, skyrybų dokumentu ir pan.) ir berods nuotraukomis nueiti į savo civilinę metrikaciją, ten parašyti prašymą, kažkiek sumokėti ir laukti. laukimas minimum 3 mėnesiai.
na, aš negarantuoju, bet prieš pora metų maždaug tokia procedūra buvo mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš pasilikau vyro pavardę. Todėl, kad ji gražesnė už mano mergautinę (kurį buvo tokia ilga, kad niekur netilptavo įrašyti) Todėl, kad niekam nenorėjau skelbti apie mūsų skirybas
Pasilikau todėl, kad būtent ta pavarde turiu teises, mokslų baigimo diplomus...
Turiu sūnų, kuriam tikriausiai būtų nesmagu, kai mano pavardė būtų kitokia nei jo...
Atsakyti
As irgi pasilikau exvyro pavarde (jau 1,5 metu kaip issiskyre), nes nenorejau viesinti, kad issiskyriau, vyro pavarde jau buvo tapus kaip mano vizitine kortele (6 metus buvom kartu, per ta laika baigiau mokslus ir padariau karjera)... bet neseniai susitikau ex ir supratau, kad nebenoriu nesioti jo pavardes. Juolab kad niekas nesieja. Na, bet greitai susisukti nepavyks, tai gal palauksiu, kol siaip reikes pasa pasikeisti.
Atsakyti
As pasilikciau savo,jei jau issiskyrem, tai ir pavarde savo susigrazinti noreciau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Avietele @ 2005 08 22, 11:49)
o tai kam tada is viso imti ta svetima pavarde?? tai ir bukit istekeje -aites, -ytes, -utes...

Aš esu ištekėjusi ir esu -aitė. Net minties nebuvo pavardę keisti. blush2.gif Vyrui iš karto tai pasakiau, o jis pasakė, kad jam reikalinga žmona, o ne pavardė, ir visiškai nematė tame problemos. Mano ir vaiko pavardės skirtingos, bet niekada tai niekam neužkliuva ir problemų nekyla. Tik kartais kokioje oficialioje įstaigoje paklausia, ar ištekėjusi, tai pavardės nepekeitėt. biggrin.gif Čia tikriausiai todėl, kad kaip čia forume rašė, kad 99 rpoc. nemastydamos pavardes pakeičia biggrin.gif
Atsakyti
...as daug masciau, bet vistiek vyro paemiau pavarde, o dabar kai pagalvoju...galejau ir nekeisti, ta pavarde nieko nereiskia. schmoll.gif ...gal susigrazinti savo...? g.gif
Atsakyti
...kažkaip prisiminiau....kiek mano pirmasis ex maištavo prieš skyrybas, vis kartodamas jog jo pavardę nešiosiu amžinai....tada siaubyngai norėjosi atgauti mergautinę,,, dabartinė vyro pavardė,,,,tai išreikšta pagarba mano vyrui.....
čia taip epizodas, ni v temu.... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(etaruj @ 2006 10 12, 22:41)
...kažkaip prisiminiau....kiek mano pirmasis ex maištavo prieš skyrybas, vis kartodamas jog jo pavardę nešiosiu amžinai....tada siaubyngai norėjosi atgauti mergautinę,,, dabartinė vyro pavardė,,,,tai išreikšta pagarba mano vyrui.....
čia taip epizodas, ni v temu.... mirksiukas.gif

aga, mano ex tą patį aiškino. ir jo mamelė man dar sms'ais aiškinau, kad JŲ pavardę grąžinčiau lotuliukas.gif lotuliukas.gif
ir pati mielai būčiau ją per tvorą metusi, bet susiklostė aplinkybės, kad neturėjau laiko dokumentams kaitalioti - tekėjau... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dita3 @ 2006 10 12, 19:46)
Aš esu ištekėjusi ir esu -aitė. Net  minties nebuvo pavardę keisti.  blush2.gif Vyrui iš karto tai pasakiau, o jis pasakė, kad jam reikalinga žmona, o ne pavardė, ir visiškai nematė tame problemos. Mano ir vaiko pavardės skirtingos, bet niekada tai niekam neužkliuva ir problemų nekyla. Tik kartais kokioje oficialioje įstaigoje paklausia, ar ištekėjusi, tai pavardės nepekeitėt.  biggrin.gif Čia tikriausiai todėl, kad kaip čia forume rašė, kad 99 rpoc. nemastydamos pavardes pakeičia  biggrin.gif

Kodel nemastydamos - as tai labai masciau, apie tai, kad noriu 100% priklausyti savo vyrui, tai ir jo pavardes tekedama norejau smile.gif
Atsakyti