Pomidorų ir sūrio omletas
produktų kiekis priklauso kiek šeimos narių valgo,
mums reikės pomidorų,kokių 4,
kiaušinių 6
100g.fermentinio sūrio,
100Gg. sviesto,
50ml.pieno,
druskos,
pipirų,
Dubenyje kiaušiniai išplakami su pienu ir druska.
Įkeptuvę su trupučiu ištirpinto sviesto pilama išplaktų kiaušinių1/4,Ant pradėti krekėti kiaušinių išdėliojama griežinėliai ,pasūdoma,pabarstoma pipirais ir tarkuotu sūriu.Iškepęs omletas dedamas į šiltą lėkštę ir kepamas kitas omletas Omletas valgomas su virtomis bulvėmis apibarstytais svogūnų laiškais ir krapais.
Aš dažnai sau pusryčiam pasikepu kiaušinienę Išsiplaku kiaušinį, įpilu truputį pieno ir šaukštą krakmolo ir vegetos, viską išplaku ir supilu ant pakepintos daktariškos dešros. uždengiu ir truputį pakepu, tada dar užtarkuoju fermentinio sūrio ir tą omletą perlenkiu pusiau ir uždengiu. Tada jis toks iškepa pūstas ir labai skanus
Na ką, o aš pasidalinsiu labiausiai mūsų namie savaitgailiais laukiamo omleto receptu
Omletas su grybais, rūkyta dešra ir jalapeno pipirais
3 kiaušiniai
1 v. š. grietinės
1 v. š. sviesto
5-6 vid. dydžio pievagrybiai
rūkytos dešros
konservutotų jalapeno pipirų
fermentinio sūrio
druskos, pipirų
svogūnų laiškų/krapų
Keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir kepti, kol pievagrybiai gražiai paruduos.
Tuomet sudėti riekelėmis pjaustytą rūkytą dešrą ir pakepti, kol virtuvė pradės gardžiai kvepėti mėsyte, o dešra keptuvėje truputį apskrus.
Į tą pačią keptuvę dėti kokius 2-3 v.š. jalapeno pipirų (juos galima susmulkinti, galima ir dėti riekelėmis, tiesiai iš indelio). Viską dar truputėlį pakepti uždengus dangtį. Vėliau jį atidengus nereikia išsigąsti tos rūgštelės (acto) kvapo, kurią skleidžia jalapeno pipirai. Paskui visi skoniai kuo puikiausiai dera.
Tuo metu, kol kepa pievagrybiai, dešrytė ir pipirai, dubenėlyje išplakti kiaušinius su druska, pipirais ir 1 v.š. grietinės. Pilti kiaušinių masę į keptuvę ant grybų/dešros/pipirų masės, sumažinti ugnį iki minimumo ir kepti ~4/5 min. Tuomet omletą gražiai apversti, sudėti tarkuotą arba riekelėmis pjaustytą fermentinį sūrį (kuo daugiau, tuo skaniau) ir uždengus dangtį kepti, kol sūris ant omleto viršaus išsilydys.
Puošiame smulkintais svgūnų laiškais arba šviežiais krapais ir valgome su raugintu agurkėliu.
Omletas su grybais, rūkyta dešra ir jalapeno pipirais
3 kiaušiniai
1 v. š. grietinės
1 v. š. sviesto
5-6 vid. dydžio pievagrybiai
rūkytos dešros
konservutotų jalapeno pipirų
fermentinio sūrio
druskos, pipirų
svogūnų laiškų/krapų
Keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir kepti, kol pievagrybiai gražiai paruduos.
Tuomet sudėti riekelėmis pjaustytą rūkytą dešrą ir pakepti, kol virtuvė pradės gardžiai kvepėti mėsyte, o dešra keptuvėje truputį apskrus.
Į tą pačią keptuvę dėti kokius 2-3 v.š. jalapeno pipirų (juos galima susmulkinti, galima ir dėti riekelėmis, tiesiai iš indelio). Viską dar truputėlį pakepti uždengus dangtį. Vėliau jį atidengus nereikia išsigąsti tos rūgštelės (acto) kvapo, kurią skleidžia jalapeno pipirai. Paskui visi skoniai kuo puikiausiai dera.
Tuo metu, kol kepa pievagrybiai, dešrytė ir pipirai, dubenėlyje išplakti kiaušinius su druska, pipirais ir 1 v.š. grietinės. Pilti kiaušinių masę į keptuvę ant grybų/dešros/pipirų masės, sumažinti ugnį iki minimumo ir kepti ~4/5 min. Tuomet omletą gražiai apversti, sudėti tarkuotą arba riekelėmis pjaustytą fermentinį sūrį (kuo daugiau, tuo skaniau) ir uždengus dangtį kepti, kol sūris ant omleto viršaus išsilydys.
Puošiame smulkintais svgūnų laiškais arba šviežiais krapais ir valgome su raugintu agurkėliu.
Alexxandra
tiesiog labaai skanu,sužadinai apetitą.
Šaunuolė :4u:skanumėlis.
tiesiog labaai skanu,sužadinai apetitą.
Šaunuolė :4u:skanumėlis.
Kaip skanei atrodo
Dar viena, gal ne tokia išvaizdi, bet labai skani kiaušinienė.
Pipérade - tradicinis baskiškosios Prancūzijos dalies patiekalas iš kiaušinių, pomidorų ir paprikos, kuris gali būti patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas arba kaip garnyras
Pipérade kiaušinienė
1 v.š. alyvuogių aliejaus/sviesto
1/2 vid. dydžio raudonosios paprikos
1/2 vid. dydžio žaliosios paprikos (aš naudojau jalapeno pipirus)
1 skiltelė česnako
1/2 a.š. džovinto čiobrelio
druskos, pipirų
1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų
4 kiaušiniai
Gerai įkaintuose riebaluose pakepinti smulkiomis juostelėmis supjaustytas paprikas ir smulkintą česnaką, po kelių minučių į keptuvę sudėti pomidorus, džiovintą čiobrelį, druską ir pipirus, kepti kol paprikos suminkštės (apie 7 min), nukelti dangtį 1 minutei ir leisti skysčiui išgaruoti. Į pomidorų ir paprikų masę atsargiai įmaišyti išplaktus kiaušinius, uždengti ir kepti, kol kiaušiniai iškeps.
Dėti į lėkštę, pabarstyti žalumynais (pamiršau prie fotografuojant) ir mėgautis gardžiais pusryčiais.
Pipérade - tradicinis baskiškosios Prancūzijos dalies patiekalas iš kiaušinių, pomidorų ir paprikos, kuris gali būti patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas arba kaip garnyras
Pipérade kiaušinienė
1 v.š. alyvuogių aliejaus/sviesto
1/2 vid. dydžio raudonosios paprikos
1/2 vid. dydžio žaliosios paprikos (aš naudojau jalapeno pipirus)
1 skiltelė česnako
1/2 a.š. džovinto čiobrelio
druskos, pipirų
1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų
4 kiaušiniai
Gerai įkaintuose riebaluose pakepinti smulkiomis juostelėmis supjaustytas paprikas ir smulkintą česnaką, po kelių minučių į keptuvę sudėti pomidorus, džiovintą čiobrelį, druską ir pipirus, kepti kol paprikos suminkštės (apie 7 min), nukelti dangtį 1 minutei ir leisti skysčiui išgaruoti. Į pomidorų ir paprikų masę atsargiai įmaišyti išplaktus kiaušinius, uždengti ir kepti, kol kiaušiniai iškeps.
Dėti į lėkštę, pabarstyti žalumynais (pamiršau prie fotografuojant) ir mėgautis gardžiais pusryčiais.
QUOTE(alexxandra @ 2009 01 31, 22:32)
Na ką, o aš pasidalinsiu labiausiai mūsų namie savaitgailiais laukiamo omleto receptu
Omletas su grybais, rūkyta dešra ir jalapeno pipirais
3 kiaušiniai
1 v. š. grietinės
1 v. š. sviesto
5-6 vid. dydžio pievagrybiai
rūkytos dešros
konservutotų jalapeno pipirų
fermentinio sūrio
druskos, pipirų
svogūnų laiškų/krapų
Omletas su grybais, rūkyta dešra ir jalapeno pipirais
3 kiaušiniai
1 v. š. grietinės
1 v. š. sviesto
5-6 vid. dydžio pievagrybiai
rūkytos dešros
konservutotų jalapeno pipirų
fermentinio sūrio
druskos, pipirų
svogūnų laiškų/krapų
isbandziau si recepta vaikuciui, tik dejau paprasta desrele ir darzoviu, bet su suriu, tai isties labai skanu patiko man sitas omletas
Vaje kaip skaniai jusu omletai atrodo. O man patinka labai paprastas, na ne omletas, o tiesiog keptas kiausinis (neisplaktas) ir tada ji uzsidedu ant skrudintos duonos oiii kaip man skanu!!!
Mes megstam toki patiekaliuka. Greitas ir skanus.
Ant alyvuogiu aliejaus ir sviesto pakepu spinatus ir kelias pjaustytas nesaldytas krabu lazdeles. Kiausinius isplaku su pienu 5 pipiru misiniu ir vegeta. Galima ikomponuoti ir cesnaka pradzioje.
Skanaus!
Ant alyvuogiu aliejaus ir sviesto pakepu spinatus ir kelias pjaustytas nesaldytas krabu lazdeles. Kiausinius isplaku su pienu 5 pipiru misiniu ir vegeta. Galima ikomponuoti ir cesnaka pradzioje.
Skanaus!
QUOTE(regna @ 2008 12 11, 00:53)
Pomidorų ir sūrio omletas
produktų kiekis priklauso kiek šeimos narių valgo,
mums reikės pomidorų,kokių 4,
kiaušinių 6
100g.fermentinio sūrio,
100Gg. sviesto,
50ml.pieno,
druskos,
pipirų,
Dubenyje kiaušiniai išplakami su pienu ir druska.
Įkeptuvę su trupučiu ištirpinto sviesto pilama išplaktų kiaušinių1/4,Ant pradėti krekėti kiaušinių išdėliojama griežinėliai ,pasūdoma,pabarstoma pipirais ir tarkuotu sūriu.Iškepęs omletas dedamas į šiltą lėkštę ir kepamas kitas omletas Omletas valgomas su virtomis bulvėmis apibarstytais svogūnų laiškais ir krapais.
produktų kiekis priklauso kiek šeimos narių valgo,
mums reikės pomidorų,kokių 4,
kiaušinių 6
100g.fermentinio sūrio,
100Gg. sviesto,
50ml.pieno,
druskos,
pipirų,
Dubenyje kiaušiniai išplakami su pienu ir druska.
Įkeptuvę su trupučiu ištirpinto sviesto pilama išplaktų kiaušinių1/4,Ant pradėti krekėti kiaušinių išdėliojama griežinėliai ,pasūdoma,pabarstoma pipirais ir tarkuotu sūriu.Iškepęs omletas dedamas į šiltą lėkštę ir kepamas kitas omletas Omletas valgomas su virtomis bulvėmis apibarstytais svogūnų laiškais ir krapais.
QUOTE(vija* @ 2003 07 23, 03:07)
nugi pasidalinkit savo firminiais recepteliais
omletinis blynas su kumpiu:
suplakam kiausinius su vegeta ir juodaisiais pipirais.plakant palengva suberiam siek tiek manu,dar paplakam ir tada ipilam pieno.visa plakini pilam i ikaitinta alieju,kuriame jau skrudinasi kumpio juosteles.kepti uzdengus dangciu(iseina ne purus,o toks kietesnis kaip blynas )
Gal kas zinot recepta omleto kepto orkaiteje toks storas budavo senais laikais kepdavo